3-4 mot Forshaga - vi lämnar det där

Kommer tyvärr inte ha möjlighet till nåt längre eller mer djuplodande inlägg i kväll. Konstaterar därför bara att 3-4 (e str) mot nykomlingen Forshaga var exakt vad det blev av den här kvällen i Vimmerby ishall.
 
Hjärta, hjärna och kropp. Allt krävs för att vinna matcher i ettan - oavsett motstånd. Ett rejält nedtränat Vimmerby Hockey, med siktet inställt på Allettan, hade lämnat kvar en stor del av alla dessa tre parametrar på veckans tuffa fyspass.
 
Visst kan man tycka att personer som betalar hundra spänn i entré och några tjugor till för sittplats, korv och kaffe är värda mer. Och visst finns det ett par enskilda insatser i laget som är förbluffande dåliga. Men samtidigt ska man ha förutsättningarna klara för sig. Och det var ju trots allt så att VH stundtals var helt överlägset i spelet. Men samtidigt allt för ineffektivt och kladdigt framåt. Stor skillnad med Forshaga som skickade in det mesta mot mål och utnyttjade sina chanser exemplariskt.
 
Och ni vet ju hur det är - det finns alltid de som har det värre. Våra vänner i öst, Västervik, till exempel. Förlust hemma mot Tranås ikväll och nu är Allettanplatsen i princip körd.
 
Däremot hälsar vi Mariestad välkommen till Allettan. I och med segern mot Kumla ikväll är det nu klart. Kul och framför allt starkt som tusan. Och jag är den förste att erkänna att jag var en av många som på förhand dissade västgötarna.
 
Nåväl. Det fanns folk i Vimmerby ishall som inte tyckte att de fick valuta för pengarna ikväll. VH:s lagkapten Jakob Karlsson vägde dock upp detta. Han är annars en av de spelare som brukar kunna reagera tydligast på hårda träningsperioder. Idag var det tvärtom. Jakob var formidabel och klassen bättre än alla andra spelare på isen.
 
Som sagt. 3-4 mot Forshaga efter straffar. Vi lämnar det där och låter det bara vara ett par siffror i historieböckerna.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: tl

flera års försök att nå allettan av VIk och ändå får tränaren ,vara kvar offattbart. Ännu en obegriplig förlust av laget , nu när man borde ta fram kämpatackter o visa att man vill något med sin hockey ??? VIK är en gåta för psykologer och ta tag i , alltid stryk mot samma lag , när seger behövs , varje år lika dant?? Vinner över topplagen o stryk av bottenlaget ,varför ??

2013-12-04 @ 23:46:34
Postat av: jupp

Vinner över topplagen? Många poäng vi tagit av vimmerby denna säsong. Ne VIKs toppspelare är inte i den klass som man ska vara om man ska till all-ettan

2013-12-05 @ 07:00:55
Postat av: Moo

Tycker inte att det är "toppspelarnas" fel. Det är snarare i skiktet under dessa som det brister. Sammansättningen av laget är inte den bästa. VIK behöver fler grovjobbare. Dessutom finns det spelare i laget som inte riktigt håller måttet. Av VIKs egna produkter t ex är det bara Asplund som får godkänt. Tränaren? Tja, det är förstås sista säsongen för honom efter det här "misslyckandet".

2013-12-05 @ 09:47:38
Postat av: Gåta

För lite hjärta. Känns som att inte alla brinner för det hela tiden.Är det måstematch ska alla vara där.

2013-12-05 @ 10:43:22
Postat av: Jocke

Vore kul att få bloggens syn och funderingar kring VIKs fiasko och kanske serien överlag nu när serien snart är slut.
Jag sa ganska tidigt att VIK inte skulle räcka till Allettan.
Det finns ju alltid olika orsaker och så är det ju små marginaler.
Min syn på det hela: Laget blev tidigt överskattat och det lades onödig press på spelarna. En del av dom yngre klarade inte trycket. Hjärpe levererade inte vad som var förväntat. Orutin på backsidan genom Backman,Svanström lyser igenom ofta. Succespelarna från förra säsongen Karlkvist och Fröland tog inget kliv framåt utan bakåt. Skador har ju också bidragit förstårs.

2013-12-05 @ 21:26:58
Postat av: Gustafus Adolphus.

Inte så överraskande. Visst har VIK några bra spelare, men laget är för ihåligt. Backsidan direkt svag, och man får ju med nöd och näppe ihop två bra kedjor. Och det där med "vinner över topplagen" är ju felaktigt oxå. Har inte koll på VIKS:s statistik mot Hästen, men alla vet ju hur den ser ut mot VH...

2013-12-06 @ 12:48:13
Postat av: Salt-Johnny

Gustafus Adolphus; Håller med dig i mycket ang. "oss"! Men se till Vimmerby med sin 1:a kedja i princip borta... Hur har det gått? ;) just de btw, VIK-vita hästen 13-11 så här långt o 2-1 i matcher + en försäsongsmatch där VIK " körde över" gnägget...

2013-12-07 @ 01:51:38
Postat av: Fredrik

Oavsett vad vik har för statistik mot hästen, så är det bara att läsa tabellen vad den statistiken haft för betydelse....NADA!! Men lycka till i forsättningsserien. Kan tänka mig att man kommer fylla hallen mot starka och bra lag som Forshaga, grästorp, Mjölby och Kumla mm..

2013-12-08 @ 13:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0