Karriärmässigt självmord? Nej, smart Jacke!

Som de försökte, Janne Karlsson och Stefan Bengtzén (tränare och sportchef i Karlskrona HK). Tillsammans med Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson, som har varit utlånad till den allsvenska serietvåan i fyra matcher och där gjort strålande ifrån sig, låste de i förrgår kväll in sig i ett rum. Målsättningen var att inte lämna rummet förrän Jacke hade signerat det erbjudna kontraktet, som skulle gälla resten av säsongen. Men trots böner, löften och lockelser var VH-kaptenen obeveklig.
– Jag tycker inte att man lämnar mitt under säsong när man är lagkapten. Dessutom tycker jag att vi har alldeles för bra lag för att sticka nu, sa Jakob Karlsson till Vimmerby Tidning.

 

Jackes agent ska ha kallat hans kalla hand mot Karlskrona för ett ”karriärmässigt självmord” och KHK:s sportchef Stefan Bengtzén skickade med en hälsning om att chansen till ett allsvenskt kontrakt nästa säsong hade varit mycket större om han hade hoppat på tåget redan nu. Men jag skulle faktiskt vilja påstå att det är precis tvärtom. Det här kan ha varit något av det smartaste som gick att göra av den här situationen.

 

För sätt dig in i hur Jackes läge är nu och vilka signaler han har skickat till de allsvenska sportcheferna och hur de uppfattar honom:

  • En kille som kliver in från division 1 och i åtminstone tre av de fyra spelade matcherna med KHK utnämns som en av de bästa i laget och sammantaget överöses av beröm från såväl tränare, som media och fans. Det måste innebära kvalitet ända inifrån och ut.
  • En osannolikt lojal lagspelare, som tackar nej till ett allsvenskt kontrakt och möjlighet att få vara med och kvalspela till Elitserien, för att istället fullfölja sitt kontrakt med moderklubben i division 1. Vem vill inte ha ett sådant hjärta i sitt lag?
  • I allsvenska sammanhang förknippas han nu med idel positiva händelser och aktioner. Fyra matcher är liksom lagom kort tid för att inte ens ”hinna” misslyckas.
  • Efter matcherna med KHK kommer Jacke nu ha ögonen på sig på ett helt annat sätt i Allettan. Då, om inte förr, kommer de scouter och sportchefer som ännu inte har upptäckt Jackes storhet att se det.

Jag är övertygad om att Jakob Karlsson idag och när den här säsongen är slut, är ett betydligt mer jagat villebråd inför nästa säsong, än vad han hade varit om han hade kritat på för Karlskrona i det här skedet.

 

Många har reagerat över Karlskronas agerande. Och jag förstår hur ni tänker. Vi vet ju alla om spelreglerna i den här branschen, men visst känns det ändå lite snöpligt att först gå med på att låna ut vår lagkapten i två matcher. Sedan säga okej till ytterligare två matcher. Och tacken för det är sedan att Karlskrona gör allt som står i deras makt för att sajna honom för resten av säsongen – vår viktigaste spelare, precis dagarna innan Allettan drar igång.
Men som sagt – spelreglerna är glasklara och vi ska vara glada om vi i Vimmerby kan utveckla spelare och sedan hjälpa dem vidare i sin karriär. Men samtidigt börjar vi väl bli en mardröm för de allsvenska lagen. I fjol var det Björn Jonasson som sa nej till Almtuna. Och nu nobbade alltså Jakob Karlsson till Karlskrona. Det, om inte annat, är väl också ett bevis på att vi gör en hel del rätt i Vimmerby?

 

Något säger mig dock att båda Jacke och Björn med ganska stor sannolikhet kommer återfinnas i allsvenskan snart - kanske redan till nästa säsong. Inte minst tack vare deras ödmjuka och lojala inställning till klubbmärket på tröjan. Det är en inte helt vanlig egenskap i dagens hockey. Sedan kan vi ju alltid hoppas att deras framtida kommande allsvenska karriär finns här i Vimmerby...

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Göran Strid

Så snyggt av Jakob Karlsson! Så dåligt av KHK, även om den som är insatt inte är det minsta förvånad över den klubbens agerande i avtalsfrågor. Jakob Karlsson kommer att vinna på detta snygga agerande och få den plats han förtjänar i framtiden! Jag har ju sett honom ett antal matcher och killen är given i vilket allsvenskt lag som helst.

Lycka till i allettan, men inte inte ens ni kommer få en lätt resa mot PO! Jag tror dessutom att F-lagen är ännu sämre än förra säsongen i jämförelse med E-lagen. Och redan då var E-lagen bättre som bekant...

Gott Nytt År!

2013-12-30 @ 18:11:05
Postat av: Chans

Det stärker VH som klubb att spela i när Jacke visar ett härligt VH hjärta. Nu ger vi allt både på plan och läktaren och bär VH till ett bra allettan spel..

2013-12-30 @ 18:40:59
Postat av: Anonym

Hur kommer det sig att inte IKO plockat in honom på lån eller signat honom tidigare, om han nu verkar gå så bra i HA?
Jag menar att Söderström har ju järnkoll på Vimmerby!
Någon som har en aning?

2014-01-01 @ 09:37:58
Postat av: HK

Jakob Karlsson betyder s oerhört mycket för VH före ,under och efter matchen . Tror inte skåningarna vet hur bra han är, serien bästa forvard , borde inte spela i dessa divisioner , alrahelst där domarna släpper det mesta , stor risk för skada .Helsingborgarna inga duvungar presis.
vem vinner ? hemmaplan avgör oftast , men VH är bra.

2014-01-01 @ 19:01:09
Postat av: Sune

Anonym:
Svårt att säga. Söderström hade ju Jacke i Olofström under åtminstone två säsonger.
Har alltid sagt till tidningar, när frågor om honom kommit, att han skulle få för lite speltid i hans HA-lag och att han då inte är bra, när han inte får speltid.

2014-01-02 @ 12:58:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0