Nu tar vi fart igen...

Äntligen är årets mest sportfientliga helg över. Och lika stilla som julen har varit, har även den här bloggen varit. Men nu tar vi fart igen.

 

Det har ju hänt en hel del sedan sist, som du säkert har läst om på andra håll. Därför summerar jag bara lite av det viktigaste:

  • Vår lagkapten, Jakob Karlsson, fick massor med lovord efter sina insatser i de två matcher han var utlånad till allsvenska topplaget Karlskrona. KHK-ledningen gillade det de såg så pass mycket att de ville låna Jacke i ytterligare två matcher. ”Han har tillhört topp tre i vårt lag”, berömde Janne Karlsson, tränare i Karlskrona.
  • Förbundet segade, segade och segade på världens enklaste beslut. Men till slut värkte man ändå fram att samma övergångsregler ska gälla i division 1 som i Allsvenskan och i SHL. Helt självklart för alla! Eller för nästan alla, åtminstone…
  • Däremot lurar nu förbundet på något ännu mer korkat. Nämligen att göra om serieupplägget till fyra raka division 1-serier med tolv lag i varje. Det skulle innebära en 44 omgångar lång transportsträcka från september till februari – utan Alletta eller Fortsättningsserie. Må det inte ske!
  • Kollegorna i den mellersta Allettan, Nyköpings Hockey, går återigen igenom ett ekonomiskt stålbad. Innan jul kallade man till ett extra medlemsmöte där det klubbades igenom att varje medlem ska skjuta till 1700 kronor till föreningen – allt för att undvika konkurs.

 

Michael Nylander till Vita Hästen? Bra PR-grej, men sportsligt skulle det kännas lite lite gäspigt. Micke ska hedras för sin osannolika karriär, men den här säsongen har 41-åringen sannerligen inte rosat marknaden. Efter bara tre mål på 25 allsvenska matcher med Rögle fick han lämna Ängelholmsklubben. Och i mina ögon finns det inget som säger att han skulle vara någon frälsare i den tuffa södra Allettan. Men med sitt namn däremot en riktig publikmagnet.

 

Ända sedan matchen mot Vita Hästen i andra ”rundan” av E-serien har Vimmerby i stort sett saknat 4-6 spelare varje match på grund av skada. Skadeläget börjar dock ljusna och så här är statusen i dag, enligt tränare Tomas Sandlin (som just nu sitter i en bil på väg från Umeå till Vimmerby):

”I måndags kastade Björn Jonasson sitt gips och håller nu på att träna upp muskulaturen i benet. Det bör gå förhållandevis snabbt ändå. Markus Modigs gör i kväll sitt första ”riktiga” träningspass efter sin hjärnskakning.  Alexander Holmberg började ju köra övningar redan innan jul och är starkt på gång. Tobias Ternelius axel är visst mycket bättre, men jag har inte pratat med honom på ett tag nu. Detsamma gäller Emil Wahlberg. Allt går åt rätt håll med honom men jag är inte helt uppdaterad.

Efter helgen kommer vi ha en tydligare bild över skadeläget, samt vilka spelare som eventuellt kommer vara tillgängliga redan till Allettanpremiären borta mot Helsingborg nästa fredag. Men som det ser ut nu så har jag förhoppningar om att åtminstone både Markus och Alexander kan komma i fråga.”

 

Och apropå premiären av Allettan: För vår del sker den ju som sagt borta mot överraskningslaget Helsingborg om en vecka, fredag 3 januari. Till supporterresan har nu närmare 90 personer anmält sig, vilket gör att endast ett drygt tiotal platser finns kvar. Missa inte det här tillfället att få uppleva en klassiker. Anmäl dig nu! Uppdaterad lista på anmälningar hittar du lite längre ned på den här sidan, i förrförra inlägget.

 

Här tippar proffsbloggare Mikael Mjörnberg slutställningen i den södra Allettan.

 

Mer Vita Hästen. I dag blev det klart att IK Oskarshamns-keepern Oskar Sehlstedt (tidigare under säsongen utlånad till Tranås) lånas ut till Vita Hästen, för att täcka upp bakom Daniel Sperrle då Joakim Strandberg är skadad.

 

Svenska Spels odds för slutseger i Allettan Södra:

Tingsryd 2,40

Vita Hästen 2,75

KRIF 6,50

Vimmerby 8,00

Mörrum 13,00

Mariestad 18,00                                                                   

Helsingborg 20,00

Skövde 30,00

 

Underbart att livet börjar återgå till det normala igen. JVM är igång och Allettan börjar om sju dagar. Så mycket mer behöver man inte…

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0