Ny holmgång i morgon. Och på söndag också...

Vår första period är för jävla bra, en av de bästa bortaperioderna som jag har varit med om”, tyckte VH-forwarden Robin Ekström (sagt till hockeyettan.com)

Den sämsta hockey vi spelat på hemmaplan den här säsongen”, tyckte TAIF-tränaren Jonas Holmström om samma period (sagt till Tranås Posten).

Tänk vilken tillfällighet att dessa båda insatser skulle komma att infalla just i samma period. Stärker mig ännu mer i att VH verkligen borde ha avgjort då och kanske haft rättvisa 4-0 eller 5-0 efter den första perioden.

 

Ni vet ju vilka brutalt bittra fiender Västerviks IK och Tranås AIF är sedan urminnes tider. Förstå då hur starka känslorna är mellan VIK och Vimmerby, när man på olika sociala medier i går och i dag har kunnat läsa om hur genuint överlyckliga flera VIK-spelare och VIK-fans har varit över Tranås seger över Vimmerby i går.

 

Samme TAIF-tränare Holmström till Tranås Posten om morgondagens match:

”Vi ska åka därifrån med en seger, säger Jonas Holmström, som på onsdagskvällen inte hade några tankar på en tredje och avgörande match”.
Och samtidigt försöker han lägga pressen på VH. Ehhh...???

 

Om någon bara såg den första perioden i går, så hade han nog tippat på ett slutresultat på typ 8-1 till Vimmerby. Om någon å andra sidan bara hade sett den tredje perioden, så hade han nog trott på omvända siffror och inte alls begripit hur Vimmerby hade kunnat göra tre mål i de två första perioderna.

 

Bara att hoppas att polisen i Vimmerby har lite högre toleransnivå i morgon än vad gänget i Tranås hade i går. Annars kommer det vara överfullt i varenda arrest i södra Sverige och bara 150 personer kvar på läktarna när tredje perioden drar igång. Stort frågetecken när poliserna på plats i Tranås kritiserar sina egna kollegor för felaktiga omhändertaganden! Inget bråk, inget störande beteende, ingen hets mellan supportrarna – ändå kliver länsman in på läktaren och plockar fyra VH-supportrar. För LOB. Allvar? Kaos var bara förnamnet!

 

Mest komiskt: när speakern i Tranås hotar med att alla VH-fans som står vid plexit ska bli utkastade om de inte ställer sig på läktaren. Hmmm… inte helt lätt när polis och ordningsvakter å ena sidan vill ha alla VH-fans på ett och samma ställe, men det å andra sidan bara finns plats för 100-150 personer på den ytan.

 

Då var dessutom en stor del av de som stod vid plexit barnfamiljer som hade tagit sig till Bredstorpshallen, men som vare sig vågade eller fick plats att stå på läktaren. Skämmes, ta mej fan!

 

Men visst är det härligt med de här överladdade fajterna? I morgon väntar en ny. Och på söndag också…

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Pelle

Vart ligger det någon press om inte på VH??
De MÅSTE vinna imorgon, taif har två chanser, eeeeeh?
Hästen- Taif i po3 :)

2013-02-22 @ 21:13:41
Postat av: Janne

All press på Vimmerby imorgon! Välkomna till Himmelstalundshallen i PO3 TAIF!

2013-02-22 @ 22:33:51
Postat av: Derby

Härligt med Derby....små "el clasicós" alla dessa smålandsderbyn ju. Tycker i princip majoriteten av de småländska lagen gör bra ifrån sig..alltfrån HV och Växjö i eliten...och Ohamn imponerar kanske än mer..på väg mot kvalserie! Sen vby, tranås, v-vik, nybro, troja, m.fl. KUL JU !!!!!

2013-02-22 @ 23:00:05
Postat av: Storebror

Tillåt mig att garva....
"Ni vet ju vilka brutalt bittra fiender Västerviks IK och Tranås AIF är sedan urminnes tider. " Haha, som förening är Ni ju knappt könsmogna, medan vi är en anrik förening med kultur och tradition. Ni är nån slags AIK-wannabees med en klack som sett huliganer på tv, som de gör sitt bästa för att härma. Att ni åker runt och lipar och gnäller på domaren så fort något går emot säger en hel del om ledarskapet. Detta vänder Ni aldrig!!

2013-02-23 @ 00:28:03
Postat av: Anonym

Säker på att det blir en på söndag med??

2013-02-23 @ 08:08:59
Postat av: Manzzon

FCS har till skillnad från VH Ultras aldrig behövt sitta i någon arrest. Vi är på plats med tre bussar för att heja fram laget i med OCH motgång...

2013-02-23 @ 08:22:31
Postat av: Anonym

Taif denna anrika förening som inte kan sköta ett arragemang ordentligt så att 300 man får stå på en yta för 150?
En speaker som hotar med våld mot barn familjer?
den föreningen skulle jag inte vara stållt att stödja....

2013-02-23 @ 10:51:04
Postat av: Berg

Storebror får nog ta på sig glasögon.

2013-02-23 @ 11:35:52
Postat av: Anonym

De blir ingen söndags match

2013-02-23 @ 12:04:40
Postat av: V-VIK

Jag hoppas på Vimmerby! Hatar Tranås! Spelar grishockey!

2013-02-23 @ 13:02:46
Postat av: Flöjt

Grishockey kan man gå långt me. Heja Tranås !

2013-02-23 @ 14:16:37
Postat av: John Doe

Och det gör inte Västervik? Joacim Hedblad, större lipsill får man leta efter..

2013-02-23 @ 19:27:11
Postat av: västervik framåt .

Den klubb som utan tvekan har den största expansions möjligheten är Västervik av tranås , Vimmerby , med rätt marknadsföring så blir VIK ett stor lag . Det som saknas I VIK är att publiken skall upptäcka att VIk har ett bra lag o en hall med otrolig potential , nära till stan centrum ,järnväg , buss o båtförbindelser ? Lite uppfräschning i hallen skulle inte skada , men förra årets nybygge med butik o vipphylla gav hallen en ny dimension. Tas nu driften över av bostadsbolaget , så kanske man utnyttjar hallen betydligt mera, här finns ju möjligheten o ta in nästan 2.500 pers? 2000 i hallen då ser de flesta bra med extra läktare osv.

2013-03-04 @ 09:12:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0