Söndagens succé kommer väga upp kvällens depp

Det känns som att utgången av den här kvällens matcher blev helt osannolik.

 

Vita Hästen-Vimmerby var som ett lotteri. Med tanke på träffar i trävirket och osannolika frilägesstudsar, så kan man i alla fall inte säga att vi hade turen på vår sida. Å andra sidan kan jag varken säga att det var rättvist eller orättvist att hemmalaget vann med 3-2. Det kunde ha gått hur som helst. Verkligen precis hur som helst.

 

Matchen då? Nja, sådär! Två kompetenta lag som tog ut varandra, utan att visa något vidare. Inget skönspel, men jag tror åtminstone att tränarna gillade det de såg – inte minst de disciplinerade försvarsspelen från båda håll.

 

Med tanke på den sura förlusten tycker man att det för Vimmerbys del borde ha skipats någon form av rättvisa i matchen mellan Kristianstad och Mariestad. Men, nepp…

Skarabörgarna fortsätter på något märkligt sätt att imponera och kamma hem poäng. I kväll låg man under borta mot Kristianstad med 4-3 när bara sju minuter återstod – då kom kvitteringen. Sedan tog man ledningen med 1.07 kvar och avgjorde i öppet mål med 37 sekunder kvar. Såklart…

 

Förutsättningarna för Vimmerby inför den sista omgången på söndag är brutalt enkla. Vi måsta vinna hemma mot Skövde, samtidigt som Mariestad måste förlora (eller åtminstone förlora två poäng) hemma mot Mörrum.

 

Och vad finns det då som talar för det. Ja, i bussen hem från Norrköping kan jag säga att svaret på den frågan var enkel: Ingenting alls! Men, så här är det trots allt:

  • Med ynka sex poäng på sex matcher och -7 i målskillnad är Mariestad ett av seriens sämsta hemmalag.
  • Med nio poäng på sex matcher och +2 i målskillnad, är Mörrum å sin sida ett riktigt starkt bortalag.
  • Dessutom tycker jag (av det jag har sett av lagen i år) att Mörrum har ett bättre lag än vad Mariestad har. Men tyvärr har de ju inget att spela för. Bortsett från hedern då...

 

Har du funderat på vem du ska skicka en blomma/present till i morgon. Jag kan hjälpa dig med adressen till 20 spelare i Mörrum.

 

Nåväl, på söndag får vi svaret på den södra Allettans mysterium. Vi kan inte göra mer än vinna mot Skövde.

 

Det var ju inte bara vi som hade en bedrövlig onsdagskväll. I Fortsättningsserien E loosade Västervik med 1-2 i toppmatchen mot Tranås och nu vill det myyycket till om VIK ska knipa play off-platsen.

1.       Tranås, 37 p, +17

2.       Kumla, 34 p, +27

3.       Västervik, 34 p, +19

Sista omgången: Kumla-Västervik, Tranås-Mjölby.

 

Vimmerby vann i alla fall en sak i kväll – matchen på läktaren. Visserligen vann de tio cyklopkillarna högst upp på K-sektionen kampen om att vråla mest och bäst på domaren, men det kan vi stå ut med. Bra jobb i kväll VH Ultras.

 

Återigen var det tredjelinan med Rundgren, Olivestam och Pierre Gustavsson som var bäst. Klart bäst! Fler spelare skulle dock behöva kliva fram.

 

Domare Lindh var ….. eh…, sådär. Att ta matchstraff på Tång och Andersson när de vevar ett par gånger mot varandra med handskarna på och därefter tar varandra i hand, är fullständigt bedrövligt. Det är sådana beslut som gör både spelare och publik fundersamma och irriterade.

 

Nåväl. Nu lägger vi kvällens match bakom oss och ser fram emot tre poäng hemma mot Skövde på söndag. Samma dag som Mörrum skrällvinner borta mot ett skälvande Mariestad? Man kan ju i alla fall få hoppas. Hoppet är nämligen det sista som överger oss.

 

.


Kommentarer
Postat av: KHbois

Är Mörrum ett bättre lag så borde det väl inte se ut som det gör i tabllen? Bois har just nu dubbelt så många poäng som Mörrum nämligen. Eller ljuger tabellen menar du? Nyfiken på hur du resonerar!

Svar: Du valde lite elegant att bortse från att jag skriver "av det jag har sett av lagen i år". Något annat har jag svårt att bedöma dem utifrån.
vhbloggen.blogg.se

2013-02-14 @ 16:18:13
URL: http://oxarna.se
Postat av: KHbois

Vilka matcher har du sett med Bois i år? Är det när ni mött dom hemma? Då har väl Bois vunnit samtliga möten? Sedan ska du veta att Bois är ett annat lag nu när man har nyckelspelarna friska.

2013-02-14 @ 17:52:55
URL: http://oxarna.se
Postat av: Pelle

Tajta serier på många håll i landet, att bra lag som Vimmerby, Nyköping och Piteå riskerar att missa playoff helt och hållet talar för att kvalitén har höjts ett snäpp...

2013-02-15 @ 21:49:08
Postat av: Pelle

Hoppsan, Kiruna menar jag, inte Pite.

2013-02-15 @ 21:50:47
Postat av: Christopher

FAN så rätt du fick Rundberg med rubriken :) Ville verkligen tro på de här efter Onsdagens match men vågade inte. Nu jävlar kör vi/ Forza VH

2013-02-17 @ 19:44:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0