TAIF-tränaren skämde ut sig efter matchen

Heta känslor på isen när Vimmerby slog Tranås med 5-2 i kväll. Men det var bara en försmak av vad som skulle komma i spelargången efter matchen. I huvudrollen: TAIF-tränaren Jonas Holmström, som verbalt höll på att ta livet av domare Filip Sandstedt från Helsingborg.
 
Vi var många som hamnade mitt i skottgluggen utanför omklädningsrummen, när Holmström vrålade åt Sandstedt och hans linjedomare, bland annat att: "Hoppas ta mig fan att ni inte dömer oss i morgon era jävlar" - och då väljer jag bara att publicerade det snällaste...

Sandstedt bad Holmstrand fokusera på morgondagens match istället och gå därifrån, vilket var som att  försöka släcka en eld med bensin. Precis då rann det över igen, varpå Holmström vände sig mot Sandstedt och vräkte ur sig sin andra, ännu mindre passande, drapa. Sandstedt meddelade omedelbart att "du kommer inte stå i båset i morgon" och utdömde 5+20 (match).
 
Holmström avrundade då med att skicka med en hälsning om: "Skit på dig" till Filip Sandstedt.
 
Ja, jag vet. Hela den här historien låter som tagen ur en usel komedi. Det (o)lyckliga var dock att duon omgärdades av flera spelare och ledare i spelargången- men framför allt även av journalister (som har konversationen på band och i anteckningsblock) samt även av två domargranskare, varav Ulrik Lindh var den ene.
 
Pratade just med Jonas Holmström, men han var inte så värst sugen på att kommentera det som hände i Vimmerby ishalls innandöme:

Bloggen: Berätta om vad som hände i spelargången i kväll.
JH: .....................
Bloggen: Hallå?
JH: Eh, ja... jag blev lite irriterad på domaren.
Bloggen: Men vad sa du då?
JH: Det tar jag inte med dig.
Bloggen: Men du blev ju tilldömd 5+match, så något måste du ju ha sagt?
JH: Ja.
Bloggen: Och...?
JH: Som sagt, det vill jag inte berätta för dig.
Bloggen: Ok, men 5+match innebär alltså att du sitter på läktaren i morgon?
JH: Det vet jag inte.
Bloggen: Nähä, men vilka alternativ skulle det finnas då?
JH: Det vet jag inte heller.
Bloggen: När vet du det?
JH: Det får vi se i morgon.
Bloggen: Okej, tack.
 
Sannolik kontenta av det hela: TAIF-tränaren på läktaren i morgon och samma domartrio på isen.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Anonym

är man förvånad? Nej..

2013-02-23 @ 21:14:10
Postat av: Berg

Kan man göra så, matchstraff på tränare inför kommande match?

Tufft.
Bara sett när domare gjort så "i stridens hetta".

2013-02-23 @ 21:41:52
Postat av: Guden

En domares främsta uppgift är väll ända att inte ta fokus från matchen! Trion idag lyckades väl inte direkt med detta och därför borde vi se en ny domartrio ta sig an morgondagens möte.
Känns väl ganska rimligt.

2013-02-23 @ 22:20:33
Postat av: Larre

Om domartrion inte lyckades med att inte ta fokus från matchen, så måste det ju vara precis som du vill ha det. Bääähhh... Patetiskt pipande. Efter en sådan överkörning som ni åkte på idag och med den vedhuggarhockeyn ni bjöd på, hur kan ni ens fundera på att kritisera domaren???

2013-02-23 @ 22:31:45
Postat av: stefan

i andra prioden så räknade jag till 4 solklara slashing utvisningar och 2 6 man på banan av Taif och inga utvisningar vem hade mest nytta av domaren.... Er dåre till målvakt skulle ha åkt för ruffing redan i andra då fick han bara en tillsägelse det skulle även ha varit ett antal misscondukt utvisningar som domaren blunda för så ni ska vara glada att domaren var snäll ikväll.....

2013-02-23 @ 23:22:05
Postat av: kunnig

berg en tränare kan få matchstraff och bli disciplint åtgärdad men i just detta slutspel kommer han troligtvis få besked redan imorgon om han får vara i båset eller coacha under periodpauserna

2013-02-24 @ 00:31:17
Postat av: Pensionerad domare

Om en spelare eller tränare ådöms ett Match Penalty är denne automatiskt avstängd nästkommande match i samma serie. I detta fallet räknas playoffserien som en serie. Detta medför att om domaren ådömt tränaren ett match penalty, även om det är efter slutsignal, är tränaren inte berättigad att stå i båset nästa match!

2013-02-24 @ 10:23:17
Postat av: Anonym

Stefan, och er flaskfilésnattare till målvakt borde fått 5+20 för försök till spearing då han viftade upp sin spade likt ett "ved-hugg" (som ni så fint vill uttrycka det) i skrevet på TAIFare framför mål. Vimmerby är isåfall precis samma "grisgäng" som ni vill få Tranås till. Enligt min mening är dock inget av dessa lag några grisgäng, det är bara heta känslor i matcher som både är grymt roliga att både spela och vinna.

2013-02-24 @ 11:53:18
Postat av: Ishockey supporter

Tranås ledare skämmer ut sig oväntat? Med det spelet som Taif visar så kan man förstå detta.

2013-02-24 @ 13:09:25
Postat av: Hälsning från Div 1F

Filip Sandstedt och Robin Karlsson är ökända att förstöra matcher det är ju ingen nyhet. Men att ta den vägen som Tranås gör är bara pinsamt.

Hoppas ingen av dom 3 nämnda håller sig till division 1 sammanhang

2013-02-24 @ 14:17:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0