1-0-underläge efter första perioden

Olofström inledde den första perioden bäst. Man checkade Vimmerby högt och skapade några halvchanser. Jim Nordh hade dock den första riktigt vassa chansen, då han kom fri efter ett par minuter. Jakob Karlsson var strax därefter riktigt nära att göra mål, men pucken stannade under OIK-målvakten.

Även nästa heta chans var Vimmerbys, då Pierre Gustafsson blev framspelad av comebackande Andreas Rundgren i åttonde minuten, men hans avslut gick utanför.

I den tionde minuten hade sedan Olofströms Dan Pettersson helt öppet mål från en meters håll, efter ett sidledspass, men pucken studsade till och han la den utanför. Lättare att göra mål än att missa i detta läge.

Efter varsin onödig men resultatlös utvisning (Olivestam slashingutvisning i anfallszon efter 10:38 och Felix Maegaard-Scheelen tripping i anfallszon efter 12:15) kom matchens första mål i nästa numerära överläge. Sedan Christopher Lundqvist trippat en OIK-anfallare i egen zon tog det bara 13 sekunder innan en helt skymd Calle Brattenberger i VH-målet fick släppa Rasmus Johanssons välplacerade skott förbi sig. Tid: 15:38.

Spelmässigt har det varit ganska jämt. Olofström har haft mer puck i Vimmerbys zon, men Vimmerby har skapat fler heta målchanser. 1-0 speglar väl perioden ganska bra.

En lättdömd och ganska snäll första period (de tre utvisningarna har varit solklara). Dock är det nog första gången någonsin som jag har sett felaktig avblåsning för sex man på banan. Alla spelare var på ett och samma ställe djupt ner i Vimmerbys zon, då ena linjedomaren räknade helt fel på antalet röda tröjor.

En vidöppen match som kan gå hur som helst. Dock måste laget spela enklare i egen zon, då OIK stör högt i VH:s zon. Vimmerby vann skotten i den första perioden med 9-8.

Gäller även att hålla koll på Kristianstad-Vita Hästen, där Hästen leder med 1-0 efter den första perioden. Viktigt för oss! I övrigt: Skövde-Mörrum 1-1, Mariestad-KRIF 1-0.