Felaktigt matchstraff på Gunnarsson

Efter Vimmerbys avgörande ot-mål mot Olofström i går fick VH-backen Henrik Tång en klubba i ansiktet och sänktes till marken. OIK-spelaren Markus Gunnarsson dömdes till 5+game för förseelsen. Helt felaktigt, visar det sig nu. Ungefär som vi var många som misstänkte.
 
Jag har nu sett sekvensen ungefär 50 gånger (från VH:s coachvideo) och kunde direkt konstatera två saker:
  • Markus Gunnarsson var inte ens på isen när det hände.
  • OIK-forwarden Johan Skiöld var den som satte klubban i ansiktet på Henrik Tång
 
Huruvida Skiölds handling var avsiktlig eller ej är däremot omöjligt att avgöra. Samtidigt är det egentligen ganska ointressant. Oavsett vilket, är det han gör helt oansvarigt. Vad som händer är att Skiöld, på väg mot båset, tar vägen rakt igenom skaran av jublande Vimmerbyspelare, höjer klubban (ungefär som att han ska dra den över VH-spelarnas huvuden) och träffar Tång rakt i ansiktet. Inte snyggt, men nödvändigtvis inte med mening.
 
Jag tror inte att Vimmerby Hockey kommer gå vidare med detta. Men förhoppningsvis har i alla fall Markus Gunnarsson fått upprättelse nu.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Crille

Helt övertygad om att han gör de medvetet, för direkt efter så åker han ut i spelarbåset för att inte bli märkt.. Hursom så borde han bestraffas o de bölklaget lära sig hålla klubban på isen!

2013-01-05 @ 20:26:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0