Mjölby nästa klubb att kastas ner i stålbadet

Nästa division ett-lag att dra på sig armpuffarna för ett förväntat kommande dopp i det så omtalade stålbadet, är Mjölby HC.

 

Corren berättar i dag att Mjölby HC har akuta ekonomiska bekymmer och att man nu vädjar i ett brev till kommunen om skyndsam hjälp att borga för ett lån. Utan lånet sägs den likvida krisen slå till redan om någon vecka oxch säsongen kommer inte att kunna slutföras. Orsakerna till det prekära läget är att intäkterna har varit för små (läs: vikande publiksiffror och minskade sponsorintäkter) samt att man inte har lyckats kapa kostnader av motsvarande storlek.

– Vi har helt enkelt budgeterat med för höga intäkter under säsongen, säger MHC:s tillförordnade styrelseordförande, Christer Gustafsson, till Corren.

 

Självklart oerhört tråkigt, men Mjölbys situation och agerande skiljer sig ändå väsentligt åt jämfört med flera av säsongens andra exempel.

Vad MHC gör nu är att förvarna om en kommande dålig likviditet (visserligen väldigt snart kommande). Men man har alltså inte dragit på sig några miljonunderskott innan man hojtar till. Enligt representanter i klubben har Mjölby HC inga skulder alls.

Rakryggat också att ta på sig felbudgetering som orsak och inte skylla på en massa andra saker, vilket ju annars ofta är populärt.

 

Vår seriekollega Olofströms IK gjorde i dag klart med Nittorps center Linus Johansson. Den storväxte 20-åringen är fostrad i Troja-Ljungby (där brorsan Joel spelar allsvensk hockey) och har tillhört en av NIK:s bättre spelare den här säsongen. I och med att Linus inte står under kontrakt med Nittorp ansluter han omgående till OIK:s trupp.

 

Ingen supporterbuss till Kallinge i morgon. Däremot håller VH Ultras nu på att fylla några minibussar med supportrar, så det lär bli ett gäng på plats i alla fall. Hojta till om du är sugen att hänga på, så vidarebefordrar jag gärna kontakten.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0