Skadad målis i KRIF och målis ny tränare i Nybro

Han är en av ettans absolut bästa målvakter och tillika en starkt bidragande orsak till Kallinge-Ronnebys framgångar de senaste tre säsongerna, sedan han kom till klubben från Karlskrona. Men i morgondagens heta match mot Vimmerby sätter en skada stopp för HV71-fostrade målvaktsbjässen Martin ”Findus” Persson.

 

Efter tre omgångar av Allettan Södra toppar Calle Brattenberger målvaktsligan med en räddningsprocent på 94,79 följd av just ”Findus” på 93,51. I grundserien var ”Findus” F-seriens bäste målvakt med en räddningsprocent på 93,49 och endast 1,61 insläppta mål per match i snitt.


Självklart ett tungt avbräck för Kallinge, men unge andremålvakten, Charlie Thorstensson, som kom till klubben från Frölundas J20 inför den här säsongen, är inte på något sätt oäven. I grundserien vaktade han kassen i ett tiotal matcher – och gjorde det bra, så på kort sikt ska det inte behöva betyda så mycket för KRIF.

 

Nybro Vikings får väl ändå anses vara den här säsongens stora flopp i division ett? Nu får det konsekvenser. I kväll kastas nämligen tränaren Mike Beharell ut med huvudet före. Eller som man själv väljer att kalla det: ”entledigas från huvudtränaruppdraget”.

Från och med i morgon är före detta målisen i Nybro IF, Sami Lehtinen, ny tränare för klubben. Lehtinen gjorde sin sista målvaktssäsong 2004-2005 och har efter det varit målvaktstränare hemma i Finland några år. Det här känns som en riktig chansning, då Lehtinen inte har någon som helst erfarenhet av att vara huvudtränare för ett lag. Å andra sidan – att vara en sympatisk och klok människa, samt att vara ett aktat namn i klubben, kan man nog komma långt med.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0