Skräckartat att leda med 4-2 mot Hästen

Ledning med 4-2 mot Vita Hästen i slutminuten. Det värsta scenariot av alla. Till och med värre än att leda en hockeymatch med förödande 3-0. För vi vet ju alla hur det brukar sluta när Hästen jagar två mål i slutet av matchen. Fråga Västervik! När sedan 4-3 kom med 40 sekunder kvar så kändes det helt självklart att 4-4 också skulle trilla in. Men så blev det inte… Och faktum är att ett åtal för "grov stöld" hade hängt i luften om det hade slutat oavgjort efter full tid.

 

Vita Hästens första förlust i Allettan och knappt hann matchen sluta innan flera experter hade konstaterat att det här minsann var Hästens sämsta match i mannaminne, att inställningen var under isen och att spelarna saknade stolthet. Oväntat! Själv har jag inte en aning, eftersom jag bara har sett dem fem gånger i år. Jag kan dock konstatera tre saker:

  • Defensivt gjorde Vimmerby en av sina allra bästa insatser den här säsongen. Ruskigt disciplinerat. Utöver sina tre mål var Hästens målchanser väldigt lätträknade.
  • Hästenspelarna såg rejält stappliga ut i slutet av varje period. Tempo? Ork? Tuff träningsperiod? Inbillning?
  • Vimmerbys seger var helt rättvis. Tre puckar i stolpen, tre frilägen och en handfull ytterligare jättelägen.

 

Ungefär så här såg väl kvällens match ut:

 

Första:

Hästen checkade högt och Vimmerby hade en del problem i egen zon. Puckövertag för Hästen, men inga riktigt heta chanser förutom målet (som knappt var en chans det heller). Jimmy Andersson drog till direkt på en sidledspassning, fick usel träff men en fladdrande isare letade sig in i Brattens vänstra hörn. VH sträckte sedan upp defensiven under sista tio minuterna och resten av perioden var jämn.

 

Andra:

Vimmerby kunde ha gjort betydligt fler mål än de två som det blev (Adam Rundqvist skickade upp en handledare i krysset och Oskar Carlsson slaggade in 2-1 i numerärt överläge). Men som sagt, det kunde ha blivit mer. Och borde ha blivit mer. Herr Bergh i Hästens kasse kändes stundtals ganska vinglig, men i den andra perioden gjorde han ett par vassa räddningar.

 

Tredje:

Klart jämnare period. Hästen kom ut bäst och avslutade även bäst, i sin jakt på kvitteringsmålet. Det kändes ändå som att Vimmerby hade bra koll på läget och Peter Nylanders 2-2-mål var ännu mer osannolikt än Hästens första. Återigen ett direktskott, som den här gången träffade längst upp på bladet, fladdrade rakt på Brattens hjälm och sedan in via klykan.

3-2 kom dock ganska snart därefter, sedan Jim Nordh rakat in pucken i öppet mål efter en tilltrasslad situation.

Spiken i kistan föranleddes sedan av en av de mest sjuka genomåkningar som jag har sett. Jakob Karlsson tog pucken i egen zon (i numerärt underläge) och såg då, efter att ha varit på isen i närmare två minuter, fullständigt svimfärdig ut. Vi räknade alla med en dump och ett byte, men fem sekunder senare var han på något outgrundligt sätt helt fri och avslutade med att kroppsfinta Bergh upp på läktaren och lägga pucken i öppet mål. Strax därefter brände Rasmus Schelin ett friläge och VH missade även öppet mål två gånger om, sedan Hästen tagit ut målvakten.
Istället kom 4-3 i sista minuten efter vackert spel, med närmare än så kom inte Hästen.

 

Många var bra i dag. Calle Brattenberger i målet så klart. Emil Wahlberg, Tobbe Jonsson och Alexander Andersson var gigantiska bakåt. Och framåt? Ja, Robin Ekström, Jakob Karlsson, Adam Rundqvist och Jim Nordh. Bland annat… Roligast ändå att se lagets samlade defensiv över hela banan. Man skar av ytor och spelade enkelt. Riktigt bra!

 

Kvällens omgång (Mariestad-Kristianstad 1-4, Olofström Skövde 3-2 och KRIF-Mörrum 5-6 efter straffar) gjorde att det fortfarande är sjukt tajt kring strecket. Hästen 15 och KRIF 14. Men sedan KIK och Vimmerby på 10, medan femman Olofström har 9.

 

För Mariestad gick tåget. Med åtta omgångar kvar att spela är laget sist och har åtta poäng upp till fjärde plats. Det kommer självklart inte gå.

 

Hästens tränare Patrik Klüft på twitter:

”Grattis Vimmerby, förlust suger fullständigt! Många bra saker som vi tar med oss, resten ska vi göra bättre... Tack Hästen Fanz...”

 

Seriesjuan Skövde borta på onsdag. De sjukt viktiga matcherna hänger i ett. För alla lag…

 

Både Västervik och Tranås tog darriga uddamålssegrar och de båda lagen jagar vidare efter segern i Fortsättningsserien.

 

Snackade med en ”distans-vän” i Västervik i dag. Han sa:

”Jag är väl en av få som vill se er vinna, orkar inte åka ut mot er i ett play-off"

Också en anledning att gilla Vimmerby Hockey.

 

.


Kommentarer
Postat av: Bragden

VH gör en riktigt bra match idag, stabilt över hela plan, vinner rättvist, vissa problem i första men andra och tredje är VH mycket bra. Jacke,, Rundkvist, Pierre är mycket bra i centerspelet och Bratten stabil i kassen och backarna med Walle i spetsen gör en gigantisk match idag, Även Spaak ska lyftas fram bra coachning av laget och han levererat resultat dom säsongernabhan har varit här. Vimmerby Hockey är på gång, men vi vill se 1000 pers på läktaren

2013-01-16 @ 22:54:08
Postat av: Läktarn

Jacke kung i boxplay, mycket viktigt 4-2 mål, heja VH !!!!!!!!!!!!!

2013-01-16 @ 22:56:48
Postat av: Fan

hästens sämsta match ? VH gjorde dom dåliga med säsongen bästa spel.Vvvvvvvvhhhhhhhhh. !!!!!!!!!!!!!!!

2013-01-16 @ 22:58:42
Postat av: Anonym

Bara 900 pers i hallen? WTF?

2013-01-17 @ 07:59:16
Postat av: RW

Förstår inte vad du/han menar med
"Jag är väl en av få som vill se er vinna, orkar inte åka ut mot er i ett play-off".
Om Vik kommer etta i fortsättningsserien, ökar då inte chanserna att möta VH i play-off om
VH kommer 3-4 i sin serie.Förra säs. mötte fyran i södra AE vinnaren i forts.E.

2013-01-17 @ 10:40:42
Postat av: Ståhla JR

Hatten av!

Rättvist, rättmätigt...

Tråkigt att VH-Ultras inte stöttar erat lag bättre, för ni har en hall där akustiken kan bli enorm om ni fick igång lite "tryck".

MVH Patrik / Hästen Fanz.

2013-01-17 @ 14:10:37
Postat av: Vh

Vaddå 900 pers i hallen, tänk då på att det bor 8000 personer i Vimmerby. Ska man titta på det borde Hästen ha flera tusen åskådare, men där är väl pinsamma publiksiffror.

2013-01-17 @ 19:50:34
Postat av: Anonym

1 .vimmerby klart bättre , bara första tio vill hästen vinna , sedan föll man ned i en total tokigt taktik, att pressa med bara en spelare. 2, att ge ekström fria tyglar är oxo en taktisk miss, patric kluft kan nog fys o fridrott men , taktik måste han ha hjälp med. 3 Sedan är hockey att villja offra sig på den här nivån , högre upp inverkar system o kunnande i högre grad. 4. Stundtals var matchen riktigt usel från hästen sida o vimmerby höll uppe farten o pressen , därav kom målen, flera backar håller inte måttet i hästen.

2013-01-22 @ 07:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0