Staffan Lundh: "Det blir ett getingbo"

Äntligen är det dags. Och räkna med ett heltaggat Vimmerby Hockey som inleder den södra Allettan borta mot Mariestad i kväll. För du kommer ju ihåg hur det gick senast lagen möttes, i den sista omgången av div 1E. Vimmerby var redan klart för spel i Allettan, medan Mariestad var piskat att vinna eftersom Västervik samtidigt skrällde borta mot Vita Hästen.

Vimmerby ledde med 4-3 och hade även en 5-3-puck inne men tappade sedan matchen. Bois lagkapten Filip Thörnqvist satte 4-4 med fyra minuter kvar att spela och bara nio sekunder senare gjorde Jonas Pontusson avgörande 5-4 till Mariestad, ett mål som förde laget till Allettan.

 

- Det är första gången sedan jag kom till Bois, som det har varit sån press på oss. Folk tar för givet att vi ska ta oss dit, säger Filip Thörnqvist till Mariestads Tidning.
Bakom favoriterna Vita Hästen och KRIF räknar Bois-kaptenen med ett riktigt rövarslag om de båda ytterligare platserna som garanterar plats för vidare kval mot Allsvenskan.
- Det kommer bli en rolig och jämn serie. Vi har lika stor chans som någon annan. Det finns bara ett streck att spela om så självklart siktar vi på topp fyra, säger han.

 

Till kvällens match får hemmalaget, Mariestads Bois, ett välkommet tillskott till truppen. Det är lagets kanske bäste spelare, Johan Persson, som är tillbaka efter två månaders skadeuppehåll. Det var i början av november som Persson skadade ljumsken och först i går körde han för fullt på isen igen. Trots endast fyra träningspass på is ska han spela i kväll.
- Jag har ju bara åkt skridskor på fyra träningar och är inte riktigt inne i tempot. Man måste få timingen, menar Johan.


Glädjen hos tränare Staffan Lundh över att ha fått tillbaka sin 22-årige forwardsstjärna går dock inte att ta miste på.
- Vi måste ha de där som kan nypa till pucken. Johan är även högerskytt, vilket ger en ny dimension. Vi har varit lite hämmade i numerära överlägen, säger Lundh, vars unga lag har fått läka ihop under juluppehållet och nu är man i stort sett ordinarie.
- På backsidan är de fräscha. Det är bara Johan Frick som varit krasslig, berättar han för MT.
- Vi ska vara stolta att vi tagit oss till allettan. Det blir som en kvalserie. Vi kommer ta en match i taget och njuta att vi får vara med i allettan. Jag ser oss som en outsider om plats tre och fyra. Det blir ett getingbo med Hästen och Kallinge/Ronneby som favoriter, menar Staffan Lundh.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0