VH dominerar andra perioden, men...

Oroväckande likt tredje perioden mot Mariestad i onsdags. Vimmerby skapar massor med chanser, men ineffektiviteten är slående. Just detta är skillanden mellan lagen än så länge. Trots ett par utvisningar vinner VH den andra perioden klart på poäng. Rappare, farligare och hetare - men som sagt, också mer ineffektivt.

Kanonläge för Vimmerby redan i första bytet, när Emil Wahlberg gick runt kassen, kom in i slottet men hans handledsskott gick rakt i magen på OIK-keepern. Powerplay VH i samband med detta - ett pp där Simon Dahl sköt klockrent i ribban efter sidledspass av Jakob Karlsson. Flera bra lägen från högerkanten, men OIK höll undan.

Efter prick tre minuter åkte Adam Rundqvist på två minuter för slashing, efter att ha rappat en OIK-back över handlederna. Återigen en utvisning som tas i anfallszon och dessutom när inte pucken var i närheten. Inte bra. VH var nära att göra mål, då Jakob Karlsson jobbade fram ett bra läge, men trots att OIK inte ens var i anfallszon under utvisningen kom 2-0 som en blixt från klar himmel. Felix Maegaard-Scheel direktsköt 2-0 rakt upp i krysset bakom en chanslös VH-målvakt.

I mitten av perioden parkerade Vimmerbys andrafemma i Olofströms zon och skapade ett enormt tryck. Men trots tre kanonlägen ville inte pucken in under de två minuterna som man förlade runt OIK:s mål.

Till slut kom dock reduceringen. Oskar Carlsson drev in pucken i zon, gick ner bakom målet och släppte pucken vid första stolpen. Marcus Modigs klinisk i avslutet efter 11:14. Verkligen hur rättvist som helst.

Efter 11:58 minuten är Adam Rundqvist återigen och viftar högt med klubban i anfallszon - ännu en solklar utvisning. Vi måste bli mer disciplinerade i de här lägena. 75% av utvisningarna tagna i offensiv zon. Njae...

17:01 åker Olofströms Dan Pettersson (mycket duktig i kväll för övrigt) ut efter att ha slashat VH-målvakten Calle Brattenberger över handskarna i sin iver att ta en retur.

Men, återigen utvisning för Vimmerby - bara 21 sekunder senare. Denna gång alltså när man är en man mer. VH skapar ett superläge i pp, då en överhettad Björn Jonasson drar på sig en tvåa i röran framför mål.

Den sista minuten blev extremt händelserik. Tobbe Jonsson fick jätteläge med minuten kvar, men målvakten räddade hans direktskott i slottet, spelet vände och OIK:s Dan Pettersson kom sopren med Bratten, som även han räddade. Sedan vände det igen och Markus Schelin kom fri med OIK:s målis. Sanslöst att det bara står 2-1 än så länge.