I kväll får vi glädjas åt VIK istället

I skuggan av VH:s sura förlust borta mot KRIF får vi glädjas åt vännerna i grannkommunen. Västervik låg under med 3-2 hemma mot Tranås en bit in i den tredje peridoen. Sedan följde fyra raka mål - laget vann seriefinalen med 6-3 (två mål i öppen kasse under drygt sista minuten) inför 450 åskådare och är nu tillbaka i serieledning av Fortsättningsserien.

Joachim Hedblad flyttades (inledningsvis i alla) ner i andrafemma och det verkar ju inte ha satt några djupare spår på honom. Jocke svarade för fyra pinnar (3+1) och ska enligt rapporterna ha varit ruskigt bra.

För att sammanfatta Vimmerbys match mot Kallinge i kväll (förlust 4-2): Vi ska absolut inte skylla förlusten på domaren, även om det blev några riktigt olyckliga domslut i slutet av den andra perioden vid ställningen 1-1. KRIF var det bättre laget och sett över 60 minuter vann man rättvist. Dessutom rä en tvåmålsförlust borta mot suveräna seiesegrarna av division 1F absolut ingen katastrof.
 
I övrigt i Allettan:
Kristianstad slog Mörrum borta med 2-1 efter sudden.
Vita Hästen slog Olofström hemma med 3-2 (lagets tredje uddamålsseger)
Skaraborgsderbyt (Skövde-Mariestad) blev precis så jämnt som man kunde ana. 2-2 efter full tid och sedan avgjorde inte oväntat stekhete Rickard Palmberg för Mariestad.
 
Bakom 12-poängaren Vita Hästen och KRIF på 10 poäng, tajtade tabellen ihop sig rejält. Vimmerby 7, Skövde 5, Mörrum 5 och Kristianstad 4 följer.
 
Känns inte direkt som att man behöver påpeka vikten av söndagens bortamatch mot Kristianstad.
 
Beträffande Västervik så är det dock så att tre poäng bakom (med en match mindre spelad och med bättre målskillnad) skuggar smygisen Kumla. De spelar sin hängmatch mot Arboga på fredag och sedan är det Västervik som väntar i en eventuell seriefinal i Kumla på söndag. De viktiga matcherna hänger i ett för VIK.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Danne

Vi gläds aldrig åt en vikseger, även om den kommer mot Tranås.

2013-01-09 @ 21:49:30
Postat av: Danne ...

... låter som ett sunt tänkande ??!!

Njut i stället av spänningen i bägges våra spelprogram. Lär av din bloggares ödmjukhet.

Blev det svåra ord? Googla "sunt" och "ödmjukhet", eller fråga din dagisfröken.

Lycka till VH! Impad så här långt (lite motvilligt, men ändå ...)

Hockeyälskande Västervikare

2013-01-09 @ 23:39:16
Postat av: Till bror duktig från Vik

Ja det verkar ju vettigt. Precis som när Djurgårdarna gläds med aik.

2013-01-10 @ 16:48:37
Postat av: V-VIK

Hedblad var bra....men Jörbrink och Mitman var betydelsefulla i denna match. Hårda att möta och banar väg för sina medspelare. Hoppas man kan behålla Mitman även nästa säsong.

2013-01-10 @ 17:51:26
Postat av: Vikaren

Vi som följt hockeyn några år vet att om några år är situationen den omvända så har det alltid varit så varför inte glädjas åt varandras framgångar istället för att kasta skit. Men vad vore hockeyn utan derbyna mot vimmerby vilken hatkärlek särskilt för mig som är gift med en V-by tjej, Heja V-by och Vik utan derbyna vore hockeyn död men SLUTA upp och kasta skit på varandra...!

2013-01-10 @ 19:14:11
Postat av: Larsson

Jag har alltid hatat Västervik, så jag ser ingen anledning att ändra åsikt nu. Fast däremot tycker jag det är kul att de spelar i samma serie (dock inte för tillfället) för det finns inget bättre än att slå fiskrens ätarna från vika

2013-01-11 @ 16:47:43
Postat av: Anonym

Den sista tio min var nog bland det bästa VIK på flera år vilken fart på spelet vilka pass , plötsligen så satt pucken på bladet , Tranås blev helt överkörda o alla jobbade o slet som djur ,jörebrink mfl vilket spel . hade man hållt den här klassen så hade många alletanlag fått pisk.
Dessutom så är Tranås jädrans bra lag ,att slå dom är verkligen bra, utan Ragnar karlsson .

2013-01-11 @ 17:55:21
Postat av: S:L

Det var en fröjd o se VIK spela o speciellt sista tio min i matchen var kanon o mot ett mycket bra motstånd Tranås . Vilka pass satt som smäck o jädrans tempo. Behåller VIK den här formen så fixar man detta o kanske får möta V-by igen , det vore kul.

2013-01-11 @ 18:02:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0