Vi gnäller vidare denna Annandag Domargnällkväll

Tre dagar utan hockey. Känns nästan som att säsongen har tagit slut, nu när man har vant sig vid match varannan dag.

 

Bloggkungen Mjörnberg beskriver gårdagen som den stora ”domargnällkvällen”. Det torde i så fall innebära att det i dag är Annandag Domargnällkväll, så vi släpper inte temat riktigt än. Kan nämligen inte låta er missa vad VH-tränaren Anders Spaak säger i Vimmerby Tidning i dag.

 

Jag har känt Anders Spaak i tre år och har faktiskt aldrig hört honom (offentligt) gå riktigt hårt åt någon domare eller domarinsats. Men i går brast det efter ett par, minst sagt, kontroversiella domslut i matchen mot Kallinge-Ronneby (vid 2-1 blåste domaren först för blockering, sedan blåste han för mål och motiverade det efteråt för spelarna att "han trodde att pucken var inne" och vid 3-1 menade VH-spelarna att det dels var en och en halv meters offside på Stefan Söder när han frispelades och att det sedan inte var i närheten av straff när klubban lyftes på honom). Eller vad sägs om följande drapa från Spaak, sagt till Vimmerby Tidning:

 

”Det är en skandaldomare. Han ger dem segern. Det är så jäkla dåligt. Jag kan inte hålla tyst längre. Domaren och linjemännen håller helt enkelt inte. Jag har varit tyst i ett och ett halvt år, men i dag går det inte. Matchen slutar 2-2, de ger dem två mål och segern. Vi var på väg in i det på allvar. Vi fick igång spelet bättre och det kändes positivt, men så avgör domaren matchen".

 

”Skicka Elitseriedomarna till Allsvenskan” vrålar Arto Blomsten i Canal Plus-sändningen. Innebär det i så fall att de Allsvenska domarna ska skickas till division 1? I så fall stöder jag helhjärtat Artos onyanserade vredesutbrott.

 

"Crêpeskaos", "såsilska", "matbatalj", "dessertfusk" och nu "köttbullsmirakel". Vad är det med kvällstidningarna? För mycket tomma magar efter alla nyårsdieter?

 

Förresten inte bara vi enögda Vimmerbybor som ställer oss lite tveksamma till domsluten i samband med 2-1 och 3-1 i går. Så här skriver referenten på KRIF Hockeys hemsida om de båda situationerna:

"...VHC´s vart inte nöjda då domaren hade blåst av spelet först för att sedan signalera mål. Men det godkändes. En och en halv minut senare så åker Söder sig fri men får inte avsluta då han blir väldigt lite hakad & får ett straffslag med sig..."

 

Var och såg division 2-innebandy i kväll. Heta Vimmerby IBK piskade seriesegrarna från Tranås med 10-9. Vill du se mål, gå på innebandy. Dock är det som bekant ingen sport för oss som tycker att hockeydomare ibland kan vara lite petiga. Jösses…!

 

Skönt att dessa "Domargnälldagar" snart är över, så vi får fokusera på hockey igen.

 

I kväll ryktas det om att en stekhet poängkung i den södra Allettan orsakade stort larm och såg till att norra länets samlade räddningskår fick rycka ut. Tydligen var det ett automatlarm som inte gillade glömda förkolnade bullar i ugnen.

 

.


Kommentarer
Postat av: rocco

Håller med att straffen Söder fick var billig och möjligtvis iffsude!Däremot så tecknade domaren mål med hela armen innan signal och målet var helt korrekt!Men var tog objektiviteten vägen när det gäller matchen?Krif var det absolut bästa laget över 3 perioder och Vimmerbyvar väldigt uddlösa framåt???

Svar: Beträffande 2-1 målet så har du HELT fel. Det tänker jag inte ens argumentera mer om.Beträffande objektiviteten, som du hackar på, så borde du ta och läsa de tre senaste inläggen. Där står bland annat:
- "...men på det hela taget är KRIF:s seger inte mycket att säga om..."
- "VH...var aldrig i närheten av att skapa spänning..."
- "...KRIF var det bättre laget och sett över 60 minuter vann man rättvist..."
- "... en tvåmålsförlust borta mot suveräna seiesegrarna av division 1F absolut ingen katastrof...."

Du får gärna utveckla måttet av subjektivitet, tack!
vhbloggen.blogg.se

2013-01-11 @ 19:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0