Klüft får gå när Hästen jagar Allsvenskan

Bättre sent än aldrig, heter det ju. Men att skicka iväg en överraskad Patrik Klüft mitt under brinnande kvalserie och hoppas på att Almtuna-frälsaren (f.d. forward i bland annat Boro) Pelle Hånberg (klev in och räddade klubben kvar i Allsvenskan med några omgångar kvar) även ska kunna göra underverk med Hästen under de sista matcherna, är väl naivt. Visst - rätt agerat, men på tok för sent. Men som sagt, kanske bättre sent än aldrig. Facit har vi ju om inte allt för många dagar. Men det här är inget beslut i första hand taget på sportsliga grunder.

 

VimmerbysJ20-lag förlorade även den sista matchen i kvalet till division 1. 8-10 slutade den betydelsellösa drabbningen mot Mörrum/Olofström, efetr bland annat sju poäng av Rasmus Davidsson. Inget avancemnag via serieseger, med andra ord. Nu återstår att se om den kommande serieomläggningen kan skicka upp VH:s juniorer ett snäpp i seriesystemet i alla fall.

 

Jag kan väl erkänna att jag aldrig förstod värvningen av Patrik Klüft från Kallinge till Vita Hästen inför den här säsongen. Hur han är som tränare har jag inte en aning om men som strateg och coach har den gode Klüft verkligen sina begränsningar och det är ingen tillfällighet att de två lag han har tränat i sin hittills korta karriär stundtals har blivit brutalt sönderlästa när de har stött på hyfsat motstånd. Detta även även i år, trots att man på papperet har förfogat över det bästa och mest rutinerade laget.

 

Jäklar vilket liv det blev när Pernilla Wiberg i helgen satt i Vinterstudion och sa att "kvinnliga alpina åkare måste utnyttja de attribut man har för att profilera och marknadsföra sig själva."
Väntar spänt på att folk och kvällstidningar nu ska börja rasa över Kåbergs skägg, Beckhams tatueringar, Fellainis frisyr samt Henkes skäggstubb och sängkammarblick.

 

Hästens VD, Fredrik Jensen, skickade i dag ut ett lika innehållslöst som standardiserat och förväntat pressmeddelande:
"Patrik är en bra människa och har med stort engagemang bidragit till Hästens utveckling. Vi har dock kommit fram till att vår syn på hur elitidrott ska bedrivas skiljer sig åt och vi har därför beslutat att gå skilda vägar."
Zzzzzzz....

 

Nytt kaosoväder på ingång. Den här våren verkar bli den bästa vintern på år och dar…

 

Måste för övrigt kännas lite märkligt att heta Patrik Klüft i dag. Här har man precis, efter 13 försök med KRIF och Vita Hästen under de senaste säsongerna, tagit sitt livs första trepoängare i Kvalserien till Allsvenskan. Dessutom har han fått tuff kritik för att inte klara av att förändra matchbilder (Hästen vände 0-2 till 5-2 i går). Och vad händer då...?

 

På Västfronten intet nytt. Arbetet med att forma Vimmerby Hockeys division 1-trupp till kommande säsong är i full gång. Ännu finns dock inget nytt att meddela.

 

För att sammanfatta Klüft-gate: Hittills har han och laget helt och fullt levt upp till de sportsliga mål, som klubben har satt upp. efter tre av tio omgångar i Kvalserien till Allsvenskan har man bara förlorat en match under rodinarie tid och har bara två poäng upp till andraplatsen. Av detta kan man dra följande slutsatser:
1) Detta är inget förhastat beslut, utan de fåglar som har kvittrat om något surt som har grott länge, visade sig ha rätt.
2) Hemmaförlusten mot Piteå häromdagen var det som verkligen kunde motivera klubbledningen att göra sig av med den före detta stavhopparen. Tiden var kommen och tillfället gavs.

 

Vet inte om Johan Jönsson även den gångna säsongen körde med sina overkligt slitna skridskor från början av 90-talet? Oavsett om det är dessa eller några andra som har dansat omkring i ishallen i Brunflo, så läggs de nu på hyllan. Synd och skam, men så är det nu bestämt. Och vad kommer Brunflo kännas som, utan denne trollkonstnär i laget? Tja, för oss som följer laget på distans, så blir det väl ungefär som .... avslagen champagne.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0