Kvalfyllt värre på många håll

Jösses vilka nagelbitare de båda södra kvalgrupperna (E och F) till division 1 verkar bli. Och söndagens omgång såg till att det tajtade ihop sig rejält.

 

Inför drygt 1000 pers Hemma i Tyrs Hov räckte det med en vettig period för att Tyringe skulle vända och vinna mot numer avsågade Alvesta. 1-3 blev 5-3 i den tredje perioden och nu toppar Tyringe Kvalserie F. Men det skiljer bara en poäng mellan ettan och fyran, sedan Kungälv vände sista fem minuterna borta mot Borås och vann med 3-2.
Tyringe, Nittorp och Kungälv har nio pinnar, Borås har åtta, medan Alvesta och Lund sladdar med sina en respektive noll poäng. Sex omgångar återstår, de två första lagen spelar division 1 nästa säsong.

 

I Kvalserie E är det precis lika ovisst. Bortasegrar för Grums (mot Dalen) och för Forshaga (mot Grästorp) gör att samtliga fem lag nu trängs inom tre pinnar – Arboga, Grums och Forshaga på sex poäng, Grästorp och Dalen på tre. Här återstår fem omgångar för samtliga lag förutom Dalen, som har fyra matcher kvar att spela.

 

I kväll säger vi också ett stort grattis till Åseda IF, som i och med seger med 3-0 över Rydaholm är tillbaka i division 2.

 

I morgon, måndag, klockan 19.00 är det obligatorisk närvaro i Vimmerby ishall. I kvalet till J20 division 1 rivstartade Vimmerby i lördags och vann med 6-3 borta mot Mörrum/Olofström. Nu väntar Karlskrona HK på hemmaplan. Seger där och VH har satt sig rejält i förarsätet för att ta hem segern i trelagsgruppen, vilket i så fall skulle innebära avancemang.

 

Spelschemat för Kvalserien till Allsvenskan, som inleds nu på tisdag, blev klart i dag. Karlskrona-Huddinge, Piteå-Björklöven och Tingsryd-Vita Hästen – så ser den första omgången ut. Kvalserien, från vilken de två första lagen är klara för spel i Allsvenskan nästa säsong, avslutas fredag 5 maj med Björklöven-Piteå, Huddinge-Karlskrona och Vita Hästen-Tingsryd.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Mange

Vad tror du om ett samarbete mellan Åseda och Vimmerby under nästa säsong? Med möjlighet för VH att slussa spelare mellan lagen. Som det såg ut i år så var det ju många spelare i VH som inte fick någon speltid som skulle tas emot med öppna armar i Åseda. Winwin situation

2013-03-11 @ 13:39:34
Postat av: Oik

Eller samarbete Oskarshamn - Vimmerby. OIK gjorde en väldigt strong säsong i år. De nämns knappt på denna blogg, men beror väl på att de ligger högre än div 1 :)

Svar: Nej, det beror mer på att den här bloggen i första hand är inriktad på Vimmerby Hockey, övriga divison 1 och sedan till viss del division 2. Bevakningar av Oskarshamn - jag antar att det är IKO du menar, och inte OIK (Olofström) - finns det andra som gör betydligt bättre än vad jag skulle kunna göra.
vhbloggen.blogg.se

2013-03-12 @ 18:30:37
Postat av: Filip

Kommentaren över var det värsta jag läst tror jag, haha!

2013-03-12 @ 23:43:32
Postat av: Mange. Re Filip

Vh har väl om inte annat flera unga spelare som inte får någon speltid knappt i a-laget? De kan knappast förbereda sig för division 1 genom att spela i ert kassa J20. Dessutom finns överåriga som ej fått spela i a-laget. En farmaravtal gör att man kan ha en bredare trupp och är mindre känslig för skador.

2013-03-18 @ 14:46:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0