Inför kvällens kvalfester till AS och ettan

Stor fördel för Björklöven, Vita Hästen, Sundsvall och Huddinge inför kvällens returmöten i PO3 till den allsvenska kvalserien. De tre förstnämnda lagen har dessutom hemmafördel i kväll i sina matcher. Huddinge har visserligen bortamatch mot Visby, men det skulle inte förvåna om alla fyra PO-kamperna är avgjorda strax efter klockan 21.00 i kväll.

 

Hyfsad kvalserie vi skulle få i så fall: Karlskrona, Tingsryd, Björklöven, Sundsvall, Huddinge och Vita Hästen.

 

För några timmar sedan var 3300 förköpsbiljetter sålda till matchen mellan Vita Hästen-Kiruna. Bra drag överhuvudtaget kring division 1-hockeyn nu och vi kan säkert räkna med ett snitt på mellan 2500 och 3000 personer i kvällens fyra PO3-matcher.

 

12-4 till Brunflo i förrgår kväll. Inget märkligt med det, då laget verkar springa hem den där kvalserien till ettan hur enkelt som helst. Anmärkningsvärt däremot: Tolv mål och totalt 31 poäng av Brunflos spelare och inte en enda poäng noterad på allas vår vän Johan Jönsson. Måste vara helt unikt. Om nu statistiken stämmer och han spelade (vilket line up:en sa att han gjorde), vill säga…

 

 

Kommer ni ihåg den där jobbigt bra backen från våra PO-möten mot Tranås? Stor, stark, spelskicklig, hypervass offensivt och med nummer 10 på ryggen. Robin Johansson heter han och blev i går klar för spel med seriekollegan Skövde IK till nästa säsong. Riktigt bra värvning!

 

Mer Tranås. Det ryktas att flera klubbar är och rycker i skicklige centern Mikael Brancalion. Ska bli spännande att se om han lämnar TAIF och var han i så fall hamnar.

 

I kvalet till division 1 har Arboga satt sig rejält i förarsätet i E-gruppen. Två raka segrar, 10-4 i målskillnad och så möter man nollpoängaren HC Dalen i kväll. Vill nog mycket till om inte Arboga tar en av de två platserna. Öppet mellan Forshaga, Grästorp, Grums och Dalen där bakom. Ska vi gissa på att Forshaga skräller och har skickat ner GIK i tvåan när de åtta omgångarna är spelade.

 

I Kvalserie F känns Tyringe ostoppbara. De har haft potentialen flera säsonger, men har fallit på målsnöret. Men nu är det nog ändå dags för avancemanget. Intresset inför kvällens enormt viktiga toppmatch mot Borås är hetare än nånsin och det lär koka i Tyrs Hov. Apropå Borås. I onsdags låg de under med 3-0 borta mot Alvesta då mindre än sju minuter återstod av matchen. Men efter en kollektiv kollaps av smålänningarna gjorde BHC tre mål på drygt fem minuter i slutet av matchen och vann sedan också på straffar.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0