Vita Hästens "budgetsatsning" går vidare

Jag hann knappt lämna tangentbordet innan Vita Hästen landade namnet på den "juniorback" som fyller den åttonde och sista backplatsen.

Återigen drog ryttmästare Jensen oss alla vid näsan, då den allsvenske backen Maksim Matushkin (senast två säsonger i IK Oskarshamn), visade sig vara klar. Matushkin är en stark offensiv back även med allsvenska mått. Vita Hästens backbesättning ser nu skrattretande bra ut för att vara ett division 1-lag.
 
Nu stannade ju inte dagens explosioner i Norrköping i och med detta. Ur röken efter den andra bomben klev tungt meriterade målvakten Daniel Sperrle (elitseriespel med bland annat Brynäs och LHC) fram. Sperrle spelade den gångna säsongen med Esbjerg i den danska ligan.
 
Vita Hästen fortsätter därmed sin "budgetsatsning". I samband med att man presenterade dagens två nyförvärv berättade man också att den totala lönebudgeten har sänkts med mer än 1,8 miljoner kronor jämfört med vad som betalades ut i löner i fjol. Detta ger ju självklart upphov till en del frågor.
 
Formuleringen från Vita Hästen är lite otydlig, så jag kan vara ute och cykla här (rätta mig gärna i så fall), men jag misstänker att man i fjol drog över sin budget ganska rejält. Det borde alltså vara utifrån fjolårets utfall och inte utifrån fjolårets budget som minskningen på 1,8 miljoner kronor ska ses. Den stora skillnaden i år verkar vara att budgeten nu ska följas slaviskt. Sänkningen av lönekostnaderna säger betydligt mer om hur klubben har skötts tidigare än hur den sköts nu. Jag tror nämligen inte att man i år planerar att ha 40 spelare på lönelistan, ännu mindre två tränare.
Dock ska man inte låta bli att ge all cred till Fredrik Jensen och de övriga som pillar med lagbygget. Om uppgifterna om de ekonomiska bitarna stämmer, vilket inte finns någon anledning att betvivla, så gör man ett suveränt jobb.
 
Daniel Sperrle och Joakim Strandberg. Även målvaktssidan ser ju ganska okej ut för att vara ett division 1-lag.

Apropå en säkning av lönekostnaderna med 1,8 miljoner kronor. Undrar hur många division 1-klubbar i landet som har en total lönekostnad som är lika stor som Hästens sänkning?
 
.

Kommentarer
Postat av: stefan

Du har nog rätt om att Hästen drog över budget!
Mjörnberg skriver att dem drog över med 1,5 milj alltså hamnar vi på en budget sänkning med 300K och då är inte truppen full ännu och om Jensen lägger upp en "junis" värvning till likt Matushkin så har nog de sista 300K också nästan försvunnit!

2013-05-23 @ 21:21:39
Postat av: Skandal

Det är dåligt av Hästen att inte vara bättre än dom är med en sådan lönenivå, med andra ord är spelarna dom värvar väldigt överbetalda, pinsamt !!

2013-05-23 @ 21:37:44
Postat av: Aronsson

Spelar man i Div. 1 så ska man inte ha någon lön överhuvudtaget

2013-05-24 @ 14:58:09
Postat av: Anonym

Aronsson vad är du för tomte ? Klart att de ska ha betalt med tanke på den tiden de lägger på ishockey. Det som kan diskuteras är summorna.

2013-05-24 @ 17:29:40
Postat av: Mike

@Skandal- Ja Hästen är ju så dåliga att de varje år vinner sina serier, både grund och all-1:an. Att de sedan inte lyckats ta sig hela vägen upp till AS måste naturligtvis betecknas som ett misslyckande. Men jag misstänker att du kommer från Mjölby eller något annat skräpgäng som inte hör hemma i div 1 ens.

2013-05-31 @ 09:26:14
Postat av: xl

kan man som hästen erbjuda 20.000 o uppåt i mån får man ju så bra material att man borde vara i allsvenskan . De andra klubbarna kommer inte i närheten av dessa summor möjligen 5000 till max 10.000 , detta förutsätter minst 1000 pers i snitt på matcherna o någon större sponsor/intäkt . tittar man på klubbarnas hemsidor har nog bara hälften av lagen i ettan råd att spela på den nivå man vill? att göra en grundlig forskning vore säkert intressant och man undrar hur länge orkar de frivilliga jobba utan ersättning ?? Säsongen 2015 så tillåts ju inga underskott i budgeten ,det är bra ,då borde man ochså införa budget tak för lagen , annars kommer många lag att försvinna , var så säkra på det.

2013-06-04 @ 21:41:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0