Anmälan inskickad mot Simon Mitman

I dag skickade Vimmerby Hockey så in en anmälan till Svenska Ishockeyförbundet mot Simon Mitmans behandling av Björn Jonason i onsdagens derby. Förbundets disciplinnämnd kommer nu kika närmare på fallet.

 

- Först tänkte jag skita i det, men när man sedan läser en del ”experter” som hävdar att sådant här händer flera gånger i varje match och att det väl inte var så farligt, blir man bara förbannad. Allt det är kvalificerat skitsnack! Hur ofta förekommer det att en helt oförberedd spelare får benen undansparkade utanför spelet? Att sparkas i ishockey är ungefär som att slå en tjej – det är lågt, fegt och man gör det bara inte. Tjuvtricks vid en tekning är en sak, det här var något helt annat. Därför tycker jag att det är bra att förbundet nu får gå igenom det och tala om för oss spelare och ledare vad som gäller och vad som är okej, säger VH-tränaren Tomas Sandlin idag.

 

.


Kommentarer
Postat av: Stefan

Helt rätt av Sandlin!
Har aldrig förstått det patetiska argumentet "det händer varje match"
Om det så skulle vara så är respektlösheten väldigt stor inom dagens hockey

2013-11-22 @ 15:06:21
Postat av: Anonym

Kolla in vad som sägs på Aftonbladet Garpenlöv och Huselius kommenterar. Självklart fult och bör bli någon form av avstängning. Men enligt dessa herrar är det mycket som händer som vi inte ser i detta fall en himla otur.Alla som spelar eller har spelat kan nog vittna om mycket bakom ryggen spel.

2013-11-22 @ 16:07:50
Postat av: Pinsamt

Pinsamt att två så hockey kunniga som Fredrik J och Sandelin säger att Mitman vill skada och att detta inte är vanligt förekommande. Verkligen tråkigt att någon blev skadad men att jämföra med att slå en tjej blir bara löjligt.

2013-11-22 @ 16:09:38
Postat av: Vikare

Superfegisen och som att slå en tjej såga alla experter nu får det snart va nog låt förbundet göra sitt.

2013-11-22 @ 16:19:36
Postat av: Stefan

Jaha vikare!
Nu är det så här att varenda försvars kommentar som kommer från er från Västervik är baserad på att det händer att spelare sparkar på andra spelare varje match, det kanske är dax att få bort dessa fega moment från hockeyn innan det blir fler skador!
Det mest patetiska är att jag ännu inte sett någon officiell kommentar från viks håll som säger att otur eller inte otur med skadan så står vi inte bakom vad mitman gjorde!
När en sådan kommentar kommer kan vi gå vidare och gräva ned yxan! För de signaler som ni i Västervik nu skickar ut i hockeysverige är endast ett VI I VÄSTERVIK IK STÅR BAKOM spelare som är villiga att riskera andra spelares hälsa.
Är det den signalen till ungdoms spelarna som ni och föreningen vill stå för så ok det är ert val!
Var i helxxxe tog fairplay andan vägen!

2013-11-22 @ 18:58:18
Postat av: Tjoo

17:13 5 min VÄS 22. Mitman, Simon Roughing
(17:13 - 22:13)
17:13 20 min VÄS 22. Mitman, Simon Game Misconduct
(17:13 - 60:00)

Matchen idag mot Mjölby.... äpplet faller inte långt ifrån trädet eller Vikare

2013-11-22 @ 21:06:46
Postat av: Anonym

Är inte Vik som förening som satt igång pajkastning så varför be om ursäkt offentligt kan nog skötas direkt med Vimmerby och Jonasson

2013-11-22 @ 22:27:48
Postat av: Stefan

Nja du anonyme
Som arbetsgivare har man ansvar för vad den anställde gör så för klubbens skull så hoppas jag att de tänker annorlunda än vad du ditt spån!
Det handlar som jag skrev om signaler till muffinsformarna föräldrar och sponsorer i sista hand om man inte kan stå rakryggad och erkänna att det blev fel så är det dax att fundera på att göra något annat i livet.

2013-11-22 @ 23:43:54
Postat av: Andreas

Jag ska direkt säga att jag är en utomstående figur. Jag bor i Mölndal, har spelat hockey själv och är ett troget VF-fan. Jag har ainga sympatier åt något håll av de här lagen som är på filmen.
Men jag måste säga att jag inte fattar någonting av hur folk som har sett filmen på Aftonbladet ikväll fortfarande efter det på riktigt kan mena att det inte är en spark som spelaren i det röda laget delar ut?
Det mest slående är ju att han står en halvmeter in på fel sida på mittlinjen, han lyfter ju foten över isen och sedan sparkar han. Det är ju bara löjligt att påstå någonting annat. Så enögd kan man ju faktiskt inte vara att man inte vill se det. Någon hejd på enögdheten får det väl ändå vara.
Den här saken kommer ge en ganska lång avstängning för den där killen. Men då får han ju tid över att fundera igenom sina värderingar. Å det kanske bara ärbra för han.

2013-11-22 @ 23:51:59
Postat av: Salt-Johnny

Ok Tjoo... Du va i Mjölby och kolla matchen!? Nehe.. Han åkte ut på en skitgrej, snack.. Men fick med sig en motståndare. Tror varken domare eller många lag är beredda på spelartyper som Mitman. Försvarar inte det han gjorde mot Jonasson! Klar 2:a!! Men att en spelare med innebandy-fysik fastnar med skridskon i en sån situation och bryter benet är olyckligt... Det är lätt och vispa runt i div 1, men klivet upp är enormt! Tror dessvärre att hockeykunskapen är medioker här bland kommentatorerna, kolla hur det ser ut vid tek i bla. nhl.. Jag kan länka om det behövs.. Och som Garpen och Husse säger, händer ofta.. Till sist, VHs ledning sjunker i hockey-Sverige..

2013-11-23 @ 00:49:57
Postat av: Anonym

Ja du Stefan då behöver alla föreningar be om ursäkt offentligt dagligen.Efter tex fula tacklingar, olika matchsstraffsituationer m.m Tycker det var stort av Mitman att besöka Björn .

2013-11-23 @ 09:36:02
Postat av: Stefan

Salt-Jonny
Du säger att du inte försvarar mitman men med din kommentar är det just det du gör!

2013-11-23 @ 10:11:13
Postat av: Stefan

Anonym:
Det var väl en självklarhet att besöka Björn stort absolut men jag står fortfarande för att jag tycker att en arbetsgivare har ansvar för sina anställda!

2013-11-23 @ 13:54:54
Postat av: Anders

Hur tänker ni som skriver att sådant händer i nästan alla matcher?
Att spelare gruffar lite med varandra vid tekningar visst det händer nästan varje match, men sparka undan den andras ben händer faktiskt inte alls lika ofta.

Så det är rätt uppenbart att Mitman var ute efter att skada. Sen att han åker och visar fingret, bevisar bara att han var nöjd över sitt tilltag, att han lyckades med det han skulle.

2013-11-23 @ 20:25:41
Postat av: Per

Att han pekar finger är omoget.Att han gör det beror nog mer på okväldes ord fittman m.m och en flaska i huvudet från korkad supporter. Detta blev det tyst om. Precis som jag tycker mitman ska stängas av borde supporten stängas av.

Svar: Om någon har kastat en flaska i huvudet på Mitman kan jag bara hålla med.
vhbloggen.blogg.se

2013-11-24 @ 12:18:15
Postat av: Anonym

Regel 622 Sparka spelare (Kicking a Player)

a) Matchstraff (grovt) skall ådömas den spelare som sparkar eller försöker sparka en annan spelare. Ersättare får sättas in efter fem minuter.

Utvisning enligt denna regel skall rapporteras till administrerande förbund.

2013-11-25 @ 01:11:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0