"Det känns jävligt tungt just nu"

Jag pratade nyss helt kort med en nyopererad Björn Jonason, som ju så oturligt bröt benet i början av gårdagens match mellan Västervik och Vimmerby. Benet visade sig vara helt av och hålls nu ihop av två skruvar och en platta. I går trodde man på 4-5 veckor i gips, men beskedet som Björn fick efter operationen idag var sex veckor.
 
- Operationen gick bra, även om jag har ganska ont i foten. Mår väl i ärlighetens namn sådär. Det känns jävligt tungt just nu. Jag kommer få åka hem i morgon och har faktiskt redan börjat med lättare rehabträning för att hålla igång musklerna, säger Jonason.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Christer Lindfors

Kämpa Björn och krya på dig!

2013-11-21 @ 15:43:38
Postat av: Sillen

Kolla klippet på tiger tv. Så får ni se ni en riktig fegis.

2013-11-21 @ 17:31:14
Postat av: Sydvästman

Pekar finger åt publiken,inte tackar efter matchen. Vik=harmoni.

2013-11-21 @ 18:01:30
Postat av: Vikare

Heder åt bloggaren att han tar in alla kommentarer både bra och dåliga...

2013-11-21 @ 18:57:01
Postat av: Roger

Självklart ska man kunna använda ord som "fegis" för en helt oförsvarlig handling som inte hör hemma på en hockeyplan. Att medvetet (syns hur tydligt som helst på filmen) skada en motspelare borde föranleda en intern avstängning resten av säsongen om det är lite stake i VIKs styrelse. Eller var det så att Mittman fått instruktioner att skada Björn? Om så är fallet kan man självklart inte stänga av honom. VIKs handlande nu kommer att visa på vems initiativ detta skedde, Mittmans eller VIKs ledning. Någon impulshandling var det knappast. Intressant att läsa Mittmans målsättning på eliteprospects där han säger, jag citerar "Mitt stora mål är att ta ett kontrakt i DIF"!! Vet inte om detta har gjort DIF så imponerade. Jag tror de vill ha spelare med lite mera sunt förnuft mellan öronen. Pojken är ju född 1991 och borde vara torr bakom öronen men tydligen har han en bit kvar. Hoppas han har mod nog att kontakta Björn och be om ursäkt. Intressant fortsättning följer

2013-11-21 @ 19:48:23
Postat av: Ricke

Huruvida det hör hemma på hemsidan eller inte!? Känns inte så viktigt idag!!! Det känns betydligt mer angeläget att få veta hur förbundet OCH VIK straffar Mitman!!!

2013-11-21 @ 20:20:13
Postat av: Lillebror

Sparka någon bakifrån vid första teken.Matchen har inte ens kommit igång, ingen hets ingen fight.Helt ok enligt vikare sker vid varje match tydligen ?!Lustigt att man inte sett dom matcherna då.

2013-11-21 @ 20:45:47
Postat av: Salt-Johnny

Lätt o vräka ur sig mkt, ligger djupt rotat hos människan... Men nu får ni lägga av. född 91 hit o torr bakom öronen dit.. Har hur mkt som helst jag skulle kunna skriva om spelare i eran trupp om det handlar om beteenden och mognadsprocesser och göra.. Hör inte hit! Ishockey! Vi älskar denna sport och bör också hålla det på den nivån.. Ännu en gång, jävligt surt med skador!

2013-11-21 @ 21:26:22
Postat av: Jocke

Roger....snälla du tänk lite. Finns ju drösvis med spelare ända upp i elitserien som spelar "fult". Det är ju en del av sporten! Det ska gnabbas o tjafsas och en del tjuvsmällar kommer alltid finnas där. När det sker en sån här skada är det ju givetvis tråkigt, men jag kan garantera om en spelare i Vimmerby hade gjort likadant hade det varit andra tongångar från din sida.

2013-11-21 @ 21:27:42
Postat av: Berra

Öga för öga, tand för tand finns det ett ordspråk som säger. Hur hade stämman varit från vik idag om det vore Hedblad som låg nyopererad? Patetiskt av alla från vik att ens försvara det. Det var förmodligen inget avsiktligt från grabbens sida, men att då åka förbi VH klacken och peka finger bevisar bara att han var nöjd med att skada honom. Sen läser man att han varit och bett om ursäkt idag vilket är stort, kalla fötter kanske men stort. Som sagt det var en jävla otur att utgången blev som det blev men att tro det var avsiktligt att bryta Björns ben är heller inte ok. Alla vet vi att i stridens hetta tar vi både bra och dåliga beslut. Vilket man också får ta konsekvenserna av. Tycker att fokus nu ska ligga på Björns tillfrisknande och inte massa pajkastning fram och tillbaka. Det där är jag övertygad om att Mitman kommer få nog med skit från många håll och kanter flera gånger om. I hans kläder skulle inte jag vilja vara den närmaste tiden. Som sagt gå till er själva, visst har ni någon gång tagit till ett tjuvknep för att vinna en duell mot någon utan att det hänt något. Denna gång hände det! BerraLente VH-supporter 7-dagar i veckan

2013-11-21 @ 21:53:07
Postat av: Hästen från Peking

Riktigt fult och fullt medvetet. Det syns tydligt sedan får Mitman komma med hur många lama undanflykter han vill.
Den typen av spelare som inte bryr sig om motståndare skadas utan bara agerar vårdslöst har inget på en is att göra. Tycker att Västerviks hockey mer och mer senare säsonger gått ut på den här typen av tilltag.
Krya på dig Björn....

2013-11-21 @ 21:53:26
Postat av: otur

Skojar ni? Björn har en väldig otur som fastnar i isen.Det är ju inte sparken isig som gör skadan.Mitmans tilltag ska självklart beivras, men påstå inte att Vik ligger bakom. Nej det får Mitman ta på sig och bör få någon match.Hur ofta ser man inte hur en klubba petar undan en skridsko m.m Något som görs för att reta upp motsåndare.Utöver att han stängs av bör den som kastade flaskan i hans huvud också stängas av.

2013-11-21 @ 22:53:26
Postat av: Balans II

Men snälla Roger. Det finns ingen video som visar vad Mitman TÄNKER i det där ögonblicket. Och du har ingen annan igång till hans medvetande, antar jag. Vad du ser är att han gör sig skyldig till ett regelbrott. Om han hade kunnat veta att benet skulle ta sådan skada på motståndaren hade han förmodligen inte agerat som han gjorde. Du "ser" för mycket.

En del verkar dock tycka att "fingervisningen" åt publiken var det allvarligaste brottet.

2013-11-22 @ 06:36:41
Postat av: Hasse

Svar till Roger
Titta på filmen från första derbyt i höstas och
var vänlig och sänd en kommentar om din syn på vad Björn gjorde innan spelet gick igång
Där stå ju Björn och rappar med klubban på vaderna på 55an i vik
Vad är hans syfte med det? Kärlek eller skada ?
Jag försvar inte det som hände i sista matchen
utan vill bara visa att Björn inte heller är Guds bästa barn

2013-11-22 @ 08:48:28
Postat av: Pelle

Förstår att ni är bittra, men ni borde sansa er, det Mitman gör händer i väldigt många tek, oftast misslyckas det men väldigt många spelare försöker ofta med liknande tilltag. Detta gäller ALLA lag inkl. Vimmerby!
Vad som däremot nästan aldrig händer är att spelarens skridsko fastnar i isen och därmed ger fallet så otroligt olyckliga konsekvenser.
Jag lider verkligen med Jonasson, han var verkligen på G denna säsong och att det ska förstöras av en sådan skitsak är för j-t rent ut sagt.
Men alla måste inse att om Jonasson bara druttat på arschlet och domaren sett tilltaget så hade Mitman fått två minuter, och alla bittra ord mot killen hade aldrig skrivits!

2013-11-22 @ 09:47:50
Postat av: Conny

Mycket tråkigt att spelare skadas i denna fantastiska sport, det har hänt i alla tider och komer att hända i fortsättningen också. Jag är fullständigt övertygad om att om Hedblad i VIK blivit skadad på samma sätt så skulle diskusionerna varit det samma från VIK´s häll som det är från VH´s idag.

2013-11-22 @ 09:58:39
Postat av: Thomas

Vet inte om det är värt att kommentera för nivån bli lägre o lägre här. Visst han är förmodligen inte ute efter att bryta benet på Björn. Men det syns att han planera det, så fort pucken släpps kommer sparken.. Det kvittar om man hamnar i en fight eller ger nån ett slag med klubban. Saken är att sparka i hockey är det fegaste och farligaste man kan göra. Tänk er själva om nån skulle gå o vifta med en kniv mot er.. Bara försök till spark ger matchstraff och avstängning. Då inser nog många här allvaret med att verkligen sparka någon. Säger varken bu eller bä eller vad Mitman hade för tankar genom att göra det. Men det är ändå en solklar spark. Den går inte diskutera bort varken man håller på vik, vh, taif, vita hästen mm

2013-11-22 @ 10:11:54
Postat av: Jocke

Vad har vifta med kniv och detta med varandra att göra?

2013-11-22 @ 14:02:07
Postat av: Roger

Väldigt vilken fart det blev här. För ordningens skull vill jag poängtera att jag inte på något sätt är en överdriven Vimmerbysupporter. Jag bor på en helt annan ort långt därifrån sedan många år men följer Smålandshockeyn ganska nära. Jag var inte på matchen utan mitt inlägg grundar sig helt på filmen vilken jag tycker mycket tydligt visar vad som händer. Om nu Björn gjort något liknande vid en annan match är även det givetvis oförsvarligt. Hur som helst vet ju varenda hockeyspelare som fått någon form av grundläggande utbildning att en spark på detta sätt kan resulterar i precis denna typen av skador. Alla är ju medvetna om konsekvenserna av tackling i ryggen några decimeter från sargen, bentacklingar mm så att han levt i okunskap om detta köper jag inte, därav min något "krassa" bedömning av hans vad jag tror medvetna handling vid nersläppet.

2013-11-22 @ 17:32:29
Postat av: Stefan

Hasse:
Björns ritual innan match är att klappa motståndaren på benskyddet och önska lycka till o matchen!
Se själv i Aftonbladet

2013-11-22 @ 19:48:30
Postat av: Thpmad

Jocke.
Jo vifta med kniv har att göra med att en skena på en skridsko är om inte vassare, men minst lika vass som en kniv. Bl.a. Där av att spark är bland d farligaste du kan göra. Om du hängt med så vet du väl att spelare fått hals, vader, hälsenor, lår, ansikte mm uppskurna av skridskor. Så på det sättet har vifta med kniv o sparka i hockey med d hela att göra

2013-11-24 @ 15:51:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0