Imponerande seger av sargat Vimmerby

Jag kan faktiskt inte låta bli att imponeras av Vimmerby Hockey anno 2013/2014. I kväll hade man fyra av sina mest poängstarka forwardars borta, spelade en ”obetydlig” match borta mot Grästorp som hade två raka segrar i ryggen, det var första matchen efter att laget hade blivit klart för Allettan, man hamnade i underläge med 0-2 men lyckades ändå vända och vinna med 4-2. Och ”som vanligt” vann VH skotten – i dag med 44-27.

 

Dessutom oerhört kul att lista kvällens fyra målskyttar – Robin Ekström, Emil Wahlberg, Petrus Olivestam och Tobias Jonsson. Årets upplaga av Vimmerby Hockey har verkligen 20 spelare som levererar.

 

Värre för grannkollegan Västervik, som föll tungt i ödesmatchen borta mot Mariestad. 4-1 blev siffrorna trots att VIK vann skotten med 31-29 och enligt rapporterna hade väl så mycket av spelet i en jämn match.

 

Västerviks tillfälliga räddning är väl i så fall att Vita Hästen krånglade sig ur ett underläge och till slut vann med 5-4 borta mot Skövde efter over time. Fredrik Lindström (inlånad från LHC:s J20 och som i dag gjorde sin första seniormatch) kvitterade till 4-4 med mindre än en och en halv minut kvar. Jesper Samuelsson avgjorde sedan med bara 48 sekunder kvar av förlängningen. Det gör att det trots allt ”bara” skiljer sex poäng mellan femman Västervik och fyran Skövde. På söndag möts de båda i Västervik och då är det den absolut sista chansen för VIK att haka på Allettan-tåget. Sedan återstår det nämligen bara tre omgångar.

 

I och med kvällens resultat blev för övrigt Vita Hästen det andra laget att bli klart för den södra Allettan.

 

Hoppas återkomma lite senare med tränarkommentarer från kvällens match mellan Grästorp och Vimmerby.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Tjoo

Kan inte låta bli måsta bara...hehehe...Rensa fisk

2013-11-27 @ 21:48:09
Postat av: Tomas

Någon som vi också inte får glömma att hylla var vår målvakt för dagen, Robin Andersson. Han gjorde många bra räddningar, speciellt i slutet av matchen. Var själv på plats och hejade.

2013-11-28 @ 00:30:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0