Nu tar vi kväll, bryter ihop och kommer igen

Serieledande Vimmerby förlorar alltså med 4-3 borta mot nykomlingen Forshaga i kväll, efter att ha släppt in det avgörande målet i slutminuterna (förövrigt strax efter att man själv hade kvitterat till 3-3). Bedrövligt kan tyckas, men jag kan ändå inte säga att jag är speciellt förvånad. Forshaga har, under eminente ledsagaren Peter Nordströms ledning, visat sig vara betydligt starkare än vad jag, och säkert många med mig, trodde. VH:s seger med 10-1 borta mot Kumla i förrgår fick också varningsklockorna att ringa. Som sagt, inte direkt förvånande.
 
Nu kommer säkert massor med supportrar beklaga sig, men ha då i åtanke att det här var blott den andra nollan på 16 matcher. Hur många hade köpt det upplägget innan säsongen? Jag är i alla fall en av dem som räcker upp handen. Vi har ett ungt lag, som förmodligen bara kommer bli bättre ju längre säsongen går. Men att begära en säsong utan dippar är helt orimligt.
 
Det som däremot är lite tråkigt med kvällens förlust är att vi förlorar serieledningen (Vita Hästen slog Grästorp med komfortabla 6-1) och att det säkert kommer göra att ett par hundra personer färre av den kräsna Vimmerbypubliken letar sig till ishallen på söndag, då Mjölby väntar.
 
Mjölby förresten. De piskade i kväll dit Skövde efter straffar. Gissa om man jublar över det i Västervik? VIK:s starka 2-0-seger borta mot Tranås och Skövdes förlust mot Mjölby innebär att det nu bara skiljer fem poäng mellan lagen, och då har Skövde en match mer spelad. Seger för VIK i hängmatchen och det är alltså bara två pinnar som skiljer i kampen om en Allettanplats. Och tio omgångar återstår.
 
Kollade själv Tranås-Västervik i kväll. Ingen match som direkt kommer noteras extra i historieböckerna. De två första perioderna gick i slow motion, då två defensivt inriktade lag gjorde allt för att minimera misstagen och målchanerna var sannerligen lätträknade. I den tredje perioden tände det till lite grand och sett över 60 minuter var Västerviks seger fullt rättvis. Imponerades av keeper Engsund. Lugn, stabil och utrustad med en målsökande plock på sin högerhand. Fredrik Asplund var rikitgt bra och Joacim Hedblad är lika snajdig som vanligt.
 
Starkt av Mariestad att slå Kumla borta. Trodde Kumla skulle studsa tillbaka direkt efter förnedringen i onsdags. Förvånas dock över publiksiffran i Kumla, 202 pers. Körde de enkronasmatch i kväll?
 
Trippeln Västervik, Helsingborg och Kallinge satt fint i alla fall. Brukar alltid bara lira singlar, men den här kändes för bra för att låta bli.
 
Nu tar vi kväll, bryter ihop och kommer igen på söndag.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Moo

Ja, Engsund har verkligen imponerat i VIK. Kan bli en riktigt bra målvakt av den unga killen.

Sedan måste jag framhålla några andra spelare i VIK: Georgsson och Hedblad. År efter år ångar de där båda på. Jag var lite rädd för att de skulle svalna lite med tiden. Men icke. De fortsätter att prestera högkvalitativ ishockey. Tillsammans med Karlkvist utgör de en kedja fullproppad med hockeykänsla och spelintelligens. Väldigt kul att se.

Till sist: Välkommen tillbaka Mitman! Du gör skillnad.

2013-11-09 @ 09:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0