Robin vaktar kassen mot Forshaga ikväll

Har inte skrivit så mycket efter krossen (10-1) i Kumla i förrgår. Och det är egentligen inte så mycket att orda om. Visserligen var Kumla hyfsat med i tre perioder, men när Syversen satte 4-1 i inledningen av den tredje vek de ner sig totalt. Kul för oss på läktaren att se många (snygga) mål. Och minst lika rolig var resan i sig, med reseledare Karlsson i högform och där chaffis-Tom fick rycka ut som sjukhustaxi med Tobbe Ternelius bredvid sig. Efter några snabba stygn på vårdcentralen i Kumla (som, när Tom och Tobbe hade kommit en bra bit mot Örebro, visade sig vara öppen) hann Ternelius tillbaka och vara med i den tredje peridoen.

 

I dag är det dags för ny match. Återigen en lång bortaresa och en på förhand förmodat knepig drabbning – den här gången mot nykomlingen Forshaga. Det ska bli väldigt intressant att se hur Vimmerby hanterar ett förvånansvärt starkt hemmalag - inte minst med tanke på hur lätt det gick för VH i Kumla. Risk för en reaktion på det? Det är också en match mellan seriens två offensivt effektivaste lag. Forshaga toppar listan över hur stor andel avlossade skott på mål som går in (12,90 %), medan Vimmerby skuggar precis därefter med 12,82 %. Seriens minst effektiva lag är Tranås, som gör mål på 7,57 % av sina.

 

28 insläppta mål på 15 matcher. Av landets samtliga divison 1-lag är det bara Tingsryd och Huddinge som har släppt in färre mål än vad Vimmerby Hockey har gjort hittills den här säsongen. Kanske lite överraskande att det var just defensiven som skulle bli segervapnet?

 

I detta nu är Vimmerby Hockey på väg i buss mot Forshaga med exakt samma killar som senast mot Kumla. Enda skillnaden i laget är att Calle Brattenberger vilar och målet istället kommer vaktas av Robin Andersson.

 

Från bussen kommer också rapporter om två ledare som var på extra generöst humör i dag. Både Krille Ström och Lennart ”Sassa Sand kom nämligen alldeles för sent till avresan och lär bli de två mest framträdande sponsorerna av lagkassan den här veckan. Ädelt av er…!

 

Kvällens hetaste möte i E-serien? Utan tvekan Tranås-Västervik. Västervik börjar få rejält häng på en Allettanplats och tre poäng i kväll vore oerhört viktigt. Tranås har inte alls motsvarat förväntningarna, men är det någon match man vill vinna, så är det den här. En full supporterbuss samt en mängd bilar rullar iväg från Västervik mot Tranås om nån timme.

 

Samtidigt som tabellfemman Västervik möter Tranås, har de båda lagen närmast framför, Mariestad och Skövde, lite halvknepiga bortamatcher. Mariestad har Kumla borta, ett lag som är långt ifrån så dåligt som 1-10 mot Vimmerby i förrgår kan få en att tro. Kumla var bra med i två perioder och har några offensiva kvalitetsspelare. Samtidigt har inte Mariestad rosat marknaden den senaste tiden.

Ännu värre har det varit för Skövde, som har förlorat tre av de fyra senaste matcherna (mot Vimmerby, Vita Hästen och Västervik), med den totala målskillnaden 3-19 på dessa. Mjölby borta i kväll är långt ifrån tre säkra poäng.

 

Vimmerbys formationer mot Forshaga i kväll:

 

Målvakt:

Robin Andersson

 

Förstafemma:

Oskar Carlsson – Henrik Tång

Björn Jonasson – Jakob Karlsson – Robin Ekström

 

Andrafemma:

Tobias Jonsson – Emil Wahlberg

Jesper Karlsson – Adam Rundqvist – Robin Olsen Syversen

 

Tredjefemma:

Jacob Isaksson – Tobias Ternelius

Jim Nordh – Sebastian Nilsson – Simon Dahl

 

Sjundeback:

Pelle Ström

 

Fjärdekedja:

Petrus Olivestam – Rasmus Davidsson – Andreas Rundgren

 

Extramålvakt:

Calle Brattenberger

 

 

.

 


Kommentarer
Postat av: Pelle

Så var ni nere på jorden då :)

Svar: Efter att vi har varit uppe och fladdrat i det blå tidigare, menar du?
vhbloggen.blogg.se

2013-11-08 @ 21:56:04
Postat av: Pelle

Precis:) Erkänn att du trodde att ni skulle vinna serien, vilket ni iofs fortfarande kan göra. Skulle dock sätta mina pengar på favoriten...

Svar: Ledsen Lindstam, men då har du inte följt bloggen tillräckligt noga. Tippade Vimmerby fyra bakom världens bästa lag, Västervik och Tranås. Gå gärna tillbaka och kolla.
vhbloggen.blogg.se

2013-11-08 @ 22:28:54
Postat av: Pelle

Njae jag litar på ditt ord, men frågan är hur din magkänsla varit efter Vimmerbys starka inledning, där tror jag att du haft rätt feta förhoppningar om en serieseger.
I ärlighetens namn vore det också välförtjänt under förutsättning att både Hästen och Vimmerby ångar på i nuvarande stil. Vimmerby var starkare än Hästen i seriens början och är de jämnbördiga i slutet så borde segern gå till Vimmerby. Synd att det inte gäller något mer.
Dock ser jag Hästen som ett BETYDLIGT bättre lag än Vimmerby.
Vore kul med Vimmerby och Västervik i allettan, hade hoppats på Tranås med men de verkar tappat tråden totalt...Hästen, Vimmerby, Mariestad, Västervik, Taif, Kallinge, Mörrum och kristianstad, hyfsad alletta i alla fall:)

2013-11-09 @ 00:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0