Säkrast att helt sluta blogga om hockey

Jag vet inte vem eller vilka som är mest verklighetsfrånvända – justitiekanslern Göran Lambertz (du missade väl inte honom i SVT:s Veckans Brott Special i går kväll) eller gubbsen på Svenska Ishockeyförbundet?
Du känner ju säkert till det där om förbundets korrigerade övergångsregler, som blossade upp härom veckan, där Elitserielag och Allsvenska lag skulle tillåtas att värva spelare bra mycket längre in på vårkanten än vad division 1-klubbarna skulle få göra. Givetvis blev det ett ramaskri av Guds nåde - främst bland de division 1-klubbar som kan få komma att stöta på allsvenskt motstånd i en kommande kvalserie. Att de här grundläggande reglerna ska vara rättvisa och lika tvärs över hela linjen är ju så självklart att man inte ens kan förstå diskussionen. Men på förbundet kunde man inte bestämma sig, utan nu ska det tas fram ordentliga underlag och funderas. Det kanske hade varit läge att gjort det INNAN det första beslutet togs? Eller...?

 

Som ett brev på posten kommer nu nästa grej. För idag skriver utomordentlige proffsbloggaren Mikael Mjörnberg på hockeysverige.se att förbundet kommer kräva en tredjedel av de intäkter som division 1-klubbarna drar in på sina webbsändningar (inlägget hittar du här). Och motprestationen för det, frågar sig ju då vän av ordning? Tillhandahåller teknik, betalsystem, central sponsring etc? Nåt? Nejdå! Absolut ingenting! Man slutar aldrig att förvånas över förbundets styvmoderliga behandling av slaskserien steget under Allsvenskan - den breddserie med ungefär 1000 hockeyspelare, som i mångt och mycket ska fostra morgondagens stjärnor och förse elitklubbarna med dessa.
Okej att förbundet, som administrerar vår division, vill ha pengar för detta. Det kan jag förstå. Men att bara komma och peka med hela handen om att ”si och så ska det minsann vara, och våga inte föreslå förhandlng”? Nej, det känns inte som något bra sätt att forma en glad, harmonisk och välmående familj på.

 

Nu är det nog säkrast att helt sluta blogga om hockey innan det kommer en fet räkning från förbundet.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0