Sammanfattning av kvällen

Två riktigt novembersega inledande perioder, om än underhållande för publiken med svängdörrshockey, generöst försvarsspel, byte av målchanser och två bra målvakter. Rejäl tempohöjning och spel mot ett mål i tredje (12-1 i skott till Vimmerby under sista 20 minuterna). Det räckte för att ta en till slut både säker och rättvis 3-1-seger hemma mot Mjölby i kväll.

 

Förlust senast mot tippade bottenlaget Forshaga, Fars dag, Premier League-medley på TV3 och så Mjölby på besök (inget ont om Mjölby men det kanske inte är det mest publikdragande laget). Inte alls oväntat att säsongens sämsta publiksiffra, 648 (första under 800) kom just i denna match.

 

I dag hade jag en seriös överläggning med mig själv om att sluta gå på hockey. Varför betala 100 spänn och sitta och vara förbannad i 60 minuter? Domar- och bedömingsnivåerna i division 1 är den här säsongen inget annat än ren och skär parodi. Det snackades inför säsongen om att alla spelförstörande moment minsann skulle elimineras. Just nu är det domarna själva som utgör de överlägset största spelförstörande momenten. Så sjukt tråkigt att behöva skriva det, men så här kan vi inte ha det! Jag vet att det låter svulstigt och överdrivet, men det här är tamejfan en fara för intresset för sporten.

 

Västerviks förvandlingsnummer och marsch mot Allettan fortsätter. Seger mot Forshaga i dag med 10-3, samtidigt som västgötaderbyt mellan Skövde och Mariestad slutade 2-3 efter straffar. Det innebär att trean Mariestad har 34 poäng, fyran Skövde 32 och femman Västervik 29. Men notera då att Skövde har en match mer spelad. Seger för VIK i hängmatchen, så är de om Skövde eftersom man har 18 fler plusmål än vad SIK har. Lägg till det att Västervik har såväl Skövde som Vimmerby, Vita Hästen och Tranås hemma i den sista rundan. Spännande värre.

 

Nu resonerar jag i och för sig som att vi skulle vara klara för Allettan (Vimmerby har 40 poäng på sin andraplats), men jag vägrar ta ut något ännu. Nu möter vi i tur och ordning Mariestad, Tranås, Vita Hästen, Västervik och Skövde. Inga lätta matcher…

 

Pantern-Tingsryd 7-0 i F-serien????? Kriget om Allettanplatserna i söder verkar kunna orsaka ännu fler nedbitna naglar än vad fallet är i E-serien. Pantern och Helsingborg, som ligger femma och sexa, är två rejält starka utmanare till Kristianstad och Mörrum.

 

I division två låg Real Dalen under med 4-2 borta mot Nässjö inför den tredje perioden. 20 minuter senare hade man gjort fem raka mål och vann med 7-4. Dalen i serieledning på 35 poäng, Nässjö femma på 15 och Boro tvåa. I div 2 södra C fortsätter det gå tungt för Åseda. I dag föll man hemma mot Lund med 3-4 (alla ÅIF:s mål av Markus Karlsson).

 

1+2 från Björn Jonassons klubba i dag. E-seriens assistkung går från klarhet till klarhet. Inte bara i och med sin poängproduktion, utan framför allt med den attityd och med den vilja som han visar.


Defensivt starke backen Tobias Ternelius saknades i dag. Tobbe fick en puck under ögat i matchen mot Kumla i förrförra omgången. De senaste dagarna har han haft lite problem med synen på det ögat, vilket tydligen är fullt normalt efter en sådan smäll och inget att oroa sig för. Att han vilades i dag var mer av säkerhetsskäl. Ternelius är med all säkerhet tillbaka till onsdagens match mot Mariestad.


Här kan du höra VH-tränaren Tomas Sandlin summera matchen i P4 Kalmar.

 

Bäst i Vimmerby idag? Backarna Oskar Carlsson och Emil Wahlberg var felfria, kärnkraftverket Petrus Olivestam outtröttlig och Calle Brattenberger grymt stabil i målet.

 

VH-tränaren Tomas Sandlin sammanfattade kvällen så här:

 ”Jag är nöjd med tre poäng men inte med spelet. De två första perioderna var bedrövliga, tredje okej. När vi börjar trampa på lite i tredje tycker jag att de tar slut. 12-1 i skott i den tredje perioden är ju bra. Samtidigt är det viktigt att bara släppa till ett mål bakåt i en sådan här match, då ger man sig själv chansen att vinna.

 

Vi är inne i en tung period och har viktiga spelare borta (Alexander Holmberg, Markus Modigs och Tobias Ternelius). Det märks på spelet och därför är jag väldigt nöjd över poängen. Det är både starkt och viktigt att kunna vinna även när spelet inte alls stämmer.

 

Betydelsefullt också att rutinerade spelare visar vägen i sådana här matcher. Ta en sådan som Calle Brattenberger (Vimmerbys målvakt). Han är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, ger allt i varje moment och sänker aldrig sin nivå. Hans rutin är ovärderlig.

 

Det var mycket snack om domarinsatsen i kväll. Jag väljer nog att hålla låg profil. Det enda jag kan säga är att det var ännu värre i bortamatchen mot Forshaga i förrgår. I övrigt föredrar jag nog att vara tyst. Annars lär det bli dryga böter för herr Sandlin…”

 

.


Kommentarer
Postat av: Ståplats

VH såg lite sega ut idag, saknade rappheten i skridskoåkningen,men är ända tre poäng viktigt så man kan säkra allettanplatsen så tidigt som möjligt.

2013-11-10 @ 20:47:13
Postat av: Moo

Nu är det lite roligare att gå på ishockey i Västervik. Synd att inte fler har insett det dock.

Forshaga såg ut som ett halvtaskigt div II-lag idag. Man undrar hur både Västervik och Vimmerby kunnat få stryk av det gänget tidigare...

"... Just nu är det domarna själva som utgör de överlägset största spelförstörande momenten..." Lika ironiskt som sant.

2013-11-10 @ 21:38:33
Postat av: Vh

Ja man kan undra var hockeyintresset i V-vik finns ? Väldigt dåliga publiksiffror för ett lag som satsar mot toppen. Hoppas bara man har bra sponsorer för intäkterna hemmamatcherna lär inte räcka långt för att täcka utgifter. Med flera utländska spelare så kostar det att vara ett mittenlag i ettan.

2013-11-10 @ 22:08:25
Postat av: Moo

Hmm, väldigt nyttig ekonomisk information, Vh.

2013-11-11 @ 14:01:14
Postat av: Bosse

VH, vad menar du med "mittenlag" visst att VIK spelat dåligt i början av serien, men ett mittenlag är väl att ta i?

Kommer ju garanterat sluta 3-4 i serien.

2013-11-11 @ 15:38:18
Postat av: Stefan

Moo bara en ekonomisk verklighet!
Bosse än så länge är Vik bara ett mitten lag kolla bara tabellen!

2013-11-12 @ 16:11:44
Postat av: jonny

Jakob karlsson hoppas VIK tar din hälsning på allvar L* här finns ju akut inte i Vimmerby , sagt med glimten i ögat . VIK måste ju spela , VINNA eller försvinna ,hoppas grabbarna verkligen visar det, tjusthallen på onsdag mot vimmerby .

2013-11-16 @ 17:03:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0