Söndagsmys när de goda grannarna hjälps åt

Tre poäng, serieledning men framför allt som andra lag i Sverige (Hudiksvall var först) helt klart för spel i Allettan efter jul. Bra söndag!

 

Och vips, så var grannsämjan återställd. Västervik slår Vita Hästen och hjälper Vimmerby till serieledning. Vimmerby slår Skövde och hjälper Västervik allt närmare en Allettanplats. Mysigt värre…!

 

Vimmerbys match mot Skövde i kväll blev (under de två första perioderna) en uppvisning av hemmalaget i ämnet totalhockey. Vimmerby formligen sköljde över Skövde, skapade chans på chans och var fullständigt överlägset. 5-1 i mål (Skövdes första kom efter 20:00 i den andra perioden) och 33-14 i skott är siffror som faktiskt var smickrande för västgötarna.
”Experterna” på läktaren hördes prata om svunna tiders matcher mot motståndare som Rydaholm, Ljungsbro, Diö, HA 74 och Skärblacka, för att försöka minnas när de hade sett Vimmerby så dominant senast.

 

Med tanke på den hockey som Vimmerby spelade i de två första perioderna, hård press på Skövdes backar och riktigt högt tempo i anfallsspelet, var det inte konstigt att det ”dog” lite i den tredje perioden. Skövde gjorde två mål, men det var aldrig någon som helst fara på taket. Sebastian Nilsson fastställde slutresultatet genom att skicka in 6-3 i tom kasse i slutet av matchen.
– De hinner helt enkelt inte med oss. När vi spelar som vi gjorde i dag är vi svåra att tas med. Men samtidigt kräver det mycket energi. För att orka även i den tredje perioden krävs det att man har fyra kedjor att gå runt på, säger VH-tränaren Tomas Sandlin, som var både glad och lättad över att laget studsade tillbaka direkt efter utskåpningen i Norrköping i fredag (0-6 mot Vita Hästen).
– Jag blev faktiskt lite förvånad över att se vårt spel i dag. Efter Hästen-matchen i förrgår var jag lite rädd för att vi hade hamnat i ”nästan-klart”-facket. Det är inte helt lätt när man vet att det räcker med två pinnar till för att vara klart för Allettan. Men då är det extra kul att vi kliver in och spelar den här hockeyn i dag, menar Sandlin.

 

Det var många som var bra i dag. Jakob Karlsson, Robin Ekström, Jim Nordh, Tobias Ternelius – ja, jag kan göra listan hur lång som helst. Men en som verkade trivas som fisken i vattnet i den nykomponerade förstakedjan, och som gjorde sin överlägset bästa match för säsongen, var Simon Dahl.
– Det är så kul att han får till det. På varje träning visar han att det finns hur mycket som helst i den kroppen, kommenterar Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin.

 

Vad innebär då det faktum att Vimmerby, med fem omgångar kvar av serien nu är helt klart för Allettan? Tomas Sandlin:
– Den stora skillnaden är att vi kan spela med fler spelare, men framför allt att vi kan träna på ett annat sätt. Vi kan lägga på mer mängd och behöver inte heller ta hänsyn till matcherna på samma sätt. Kanske förlänga passen dag innan match och addera fler speltaktiska detaljer. Kort sagt få fler kvalitetspass varje vecka.
– Men i och med det gör vi ju aldrig avkall på våra ambitioner att vinna varje match. Serieledningen, som akademiskt inte betyder någonting men som känslomässigt betyder mycket, utgör självklart en stor motivator. Så länge vi vinner kommer vi vara kvar i serieledning. Sedan finns det också andra lag att ta hänsyn till – det är helt enkelt vår sportsliga skyldighet att göra vårt absolut bästa.

Nio poäng av tolv möjliga sedan serien vände för sista gången (mot Tranås, Västervik, Vita Hästen och Skövde) – mycket bra!

Ett inte helt omöjligt scenario de kommande två omgångarna:
Västervik slår Mariestad borta och Skövde förlorar mot Vita Hästen hemma.
Sedan slår Västervik Skövde hemma om en vecka, samtidigt som Vita Hästen slår Mariestad hemma.
Om detta slår in kommer Mariestad ligga trea på 43 poäng, Västervik fyra på 42 poäng och Skövde femma på 41 poäng. Sedan återstår tre omgångar. Som sagt, räkna inte bort VIK än!

 

På sikt håller det självklart inte för oss att gå runt på kort om folk. Skadorna på stjärntrion Holmberg, Jonasson och Modigs är tunga och i och med att truppen redan innan var ganska tajt, så är vi känsliga. Men hav förtröstan. Ett par fåglar kvittrade något om att det eventuellt kan hända saker på spelarfronten redan den kommande veckan. Så den som väntar på nåt gott…

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Vhfan

Bra match av VH, med högt tempo då är vi svårslagna, men det var dåligt tryck i hallen idag med över 1500 pers vore det fullt drag saknar klacken ! ska VH slå topplagen från F serien måste det vara fullt ös på läkaren.

2013-11-24 @ 22:39:05
Postat av: Moo

Bra samarbete mellan grannklubbarna! :-)

Vita Hästens tränare Pelle Hånberg sa innan matchen att "gör vi det vi ska göra så kör vi över Västervik tio av tio". För det första är det väl en formulering som alla tränare kan använda sig av mot allt motstånd. Ganska meningslöst med andra ord. För det andra tycks uttalandet lite väl övermaga sett till att Vita Hästen nu förlorat tre av fem möten med VIK den här säsongen. Med Hånbergs perspektiv och siffror blir det fyra av tio, vilket är en bit från tio av tio. Men det är väl så där man tänker inom Pingstkyrkan, världsfrånvänt och verklighetsfrämmande.

2013-11-25 @ 16:40:29
Postat av: Moo

Rättelse. Det var tydligen efter matchen mot VIK som han yttrade ovannämnda drapa. Och det gör det ju inte bättre.

2013-11-25 @ 16:43:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0