Wahlberg till akuten på vägen hem

4-2 borta mot Grästorp. Bra så långt. Ett stopp på sjukan i Jönköping på vägen hem är väl egentligen det enda som stör segerglädjen efter kvällens match. Emil Wahlberg fick ta emot 4-5 stenhårda crosscheckingar i ryggen i ett av hans sista byten i matchen – smällar som tog illa och tyvärr träffade där det förmodligen var menat att träffa.
– Det kändes ungefär som att få några klockrena sparkar på pungen, fast värken nu sitter på ett annat ställe. Jag har riktigt ont och har pissat blod, men tror ändå att det skulle ha gjort ännu ondare om det hade varit något riktigt allvarligt. Förhoppningsvis har de viktiga delarna klarat sig, även om det tyvärr finns en del symptom som säger att det inte är helt hundra, berättar Emil själv i kväll.

– Jag hoppas verkligen att det är okej med honom, men vi kommer inte ta något för givet, utan låter läkarna i Jönköping kolla på honom på vägen hem, säger VH-tränaren Tomas Sandlin, som var nöjd med lagets insats i kväll.

 

Och vad tycker tränare Sandlin om kvällens insats då?

– Vi gör en okej första period, där vi skapar många chanser. På något märkligt sätt ligger vi ändå under med 0-1, fastän att vi egentligen kanske borde ha gjort 4-5 mål där, menar han.
– Den andra perioden var inte alls lika bra. Visst, vi fortsatte att åka skridskor, men fuskade en hel del i jobbet. Vi skapade mycket i deras zon men åkte på 0-2 på en spelvändning, som ändå var riktigt snygg.
– I den tredje perioden var det sedan ingen snack. Vi var klasser bättre - fick in folk på mål, sköt mycket och skapade massor med chanser, menar Sandlin.

 

Roligt att se några inte helt vanlig namn som målskyttar för Vimmerby ikväll.
– Ja, men med tanke på våra skador och sjukdomar – vilka ska annars göra målen, skrattar Sandlin?
– Skämt å sido. Det är väldigt kul att se andra killar kliva fram i kväll. Robin Ekström var riktigt bra och Rasmus Davidsson gjorde det jättebra på sin position. Sedan ska hela tredjefemman ha beröm.

I och med 4-2-segern mot Grästorp drygade Vimmerby ut sin serieledning med en poäng. Efter mycket om och men lyckades Vita Håsten krångla till sig en over time-seger borta mot Skövde och ligger nu två pinnar efter VH med fyra omgångar kvar att spela.

– Innan matchen snackades det om att det här matchen var betydelselös, men så var det verkligen inte. En vinst är en vinst och den här vinsten betydde att vi drygade ut vår serieledning, avslutar Tomas Sandlin.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0