Dags att bryta förbannelsen i eftermiddag?

I kväll inleds den andra tredjedelen av division 1 E. Nio omgångar spelade, alla lag har mött varandra en gång och Vimmerby ståtar fortfarande med idel segrar.
 
Tranås borta. En match som får oss att rysa. Vet inte hur många gånger jag har varit i Tranås och fått åka hem med förlustsvansen mellan benen. Dags att ändra på det i kväll? Jag hoppas det, men är långt ifrån helt övertygad.
 
Kanske dumt att säga så med tanke på hur osannolikt bra Vimmerby spelade mot tabelltvåan Mariestad för bara några dagar sedan (seger 9-1). Men jag håller Tranås ganska högt och hävdar att de är betydligt bättre än vad poängutdelningen hittills visar. Efetr en bedrövlig inledning av serien har de vaknat till och vunnit tre av de fyra senaste (0-6 borta mot Västervik som den stora/enda plumpen).
 
Segerrecept för Vimmerby? Tja, helt plötsligt är ju Vimmerby laget som alla vill slå och laget som motståndaren är extra taggat att möta. Därför gäller det att behålla den totala fokusering, som har präglat laget under Tomas Sandlins ledning, och jobba vidare med den brutala defensiv och framgångsrika backchecking (14 insläppta mål på nio matcher), som man har visat upp.
 
Offensivt behöver vi nog inte vara oroliga. I matcher likt eftermiddagens, då alla spelare är medvetna om att det inte tillåts en endaste procents avvikelse från matchplan och begärd insats, så kommer chanserna dyka upp. Med ett rakt och snabbt anfallsspel ger det också utdelning.
 
För mer uppsnack inför matchen kan du gå in och kolla TAIF-bloggaren Toni Lappalainens sida. Om du inte är på plats i Tranås i dag, så kan du luta dig tillbaka i soffan, köpa matchen här (99 kronor), logga in och (förhoppningsvis) njuta.
 
Själv kommer jag försöka livetwittra under matchen på @RundbergMicael
 
I Tranås saknas duktige centern Johan Eriksson (åtta poäng på nio matcher hittills). I övrigt fullt lag. Vimmerby mönstrar exakt samma trupp som senast mot Mariestad. Det innebär följande:
 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemma:

Oskar Carlsson – Henrik Tång

Björn Jonasson – Jakob Karlsson – Alexander Holmberg

 

Andrafemma:

Tobias Jonsson – Emil Wahlberg

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Markus Modigs

 

Tredjefemma:

Tobias Ternelius – Jakob Isacsson

Simon Dahl – Robin Olsen Syversen – Jim Nordh

 

Fjärdekedja:

Petrus Olivestam – Robin Ekström – Andreas Rundgren

 

Sjundeback:

Pelle Ström

 
Extraforward:
Rasmus Davidsson
 
Andremålvakt:
Robin Andersson
 
 
.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0