"I dag var det tungt på en del håll"

Dramatiskt värre i Mjölby idag, men återigen drog vinnarmaskinen Vimmerby Hockey det längsta strået. Med 3:39 kvar av matchen var ställningen 2-2, då VH:s Björn Jonasson åkte på en tvåa för slashing. Hemmalaget tog time out för att planlägga det tänkta segermålet i pp, men det gick väl så där… 27 sekunder senare hade nämligen Jim Nordh utnyttjat slarv i hemmaförsvaret och 3-2 var ett faktum. 4-2 skickade sedan Emil Wahlberg in i öppen kasse med dryga minuten kvar av matchen.

 

Åtta matcher, åtta segrar, plus 19 i målskillnad, 21 poäng och serieledning. Vimmerbys inledning av serien har varit formidabel och man kan imponeras av mycket. Men mest intryck gör ändå karaktären och vinnarinstinkten i det här gänget. Tre av de åtta matcherna har gått till förlängning och straffar – seger i alla. Två av de åtta matcherna är uddamålssegrar och även när det har knackat i maskineriet har kollektivet VH till slut malt ner motståndarna.

 

För ett kollektiv är just vad det handlar om. Fyra jämna och starka formationer, där det hela tiden finns andra spelare som täcker upp för lagkamratens lite sämre dag. Det bevisas väl inte minst av att Vimmerby ”bara” har en spelare på topp 20 över vassaste poänggörarna i serien.

 

I dag var det dessutom ett ganska tröttkört Vimmerby Hockey vi fick se. Tränare Tomas Sandlin:
”Ja, det gick tungt på en del håll. Det har varit många matcher på kort tid och i stort sett alla dessa har levt in i det sista. Hos många av de killar som har spelat mycket och dragit ett tungt lass, så syntes det. Vanligtvis brukar vi kunna hålla ett högre tempo än motståndarna, men i dag hade vi lite problem med det över hela matchen och jag tycker även att Möjlby jobbade på ganska bra. Samtidigt är det en styrka att kunna vinna sådana här matcher – och den åttonde i rad är inte så illa. Nu ser vi verkligen fram emot seriefinalen mellan två obesegrade lag i Vimmerby ishall på onsdag”.

 

Robin Andersson fick chansen att vakta målet i stället för Calle Brattenberger i dag. Och han tog den. Inte nog med att han landade på drygt 93 i räddningsprocent och var stabil värre i kassen, han behövde bara 15 minuter och 58 sekunder på sig att rusa rakt upp i topp av målvaktsligan avseende poäng, då han tillsammans med Tobbe Jonsson assisterade Markus Modigs till 1-1.

 

Vimmerbyfostrade spelare utmärkte sig på flera ställen i dag. I matchen mellan Mörrum-Borås (6-3) gjorde backen Martin Modigs två mål för sitt Borås. När Huddinge slog Gnesta ned 10-1 gjorde Rickard Carlsson ett mål och två målgivande passningar.

 

I övrigt i vår serie i dag. Mariestad vann på straffar (2-1) i det prestigefyllda och superheta derbyt mot Skövde (bland annat sex stycken tvåminutersutvisningar under de sista tio sekunderna av förlängningen) inför 1640 personer. Tranås vann med 5-1 hemma mot Grästorp och Vita Hästen körde över Kumla på bortaplan och vann med 6-0. Och så då Västervik, denna gåta…

 

Bortamatch mot Forshaga, som när Vimmerby mötte dem häromdagen lyfte iväg 13 skott mot mål och knappt hade en enda målchans under hela matchen.
När Västerviks Pierre Gustavsson satte 3-1 i inledningen av den tredje perioden kändes ju tre poäng i hamn. Men icke… 2-3 kom i numerärt underläge efter 02:29, 3-3 efter 13:06 och sedan matchavgörande 4-3 för Forshaga med 35 sekunder kvar av matchen.
Jag har inte en aning om vad som orsakar den här enormt svajiga nivån på lagets insatser – kross ena dagen mot Tranås och kollektiv kollaps andra dagen mot nykomlingen Forshaga? Men jag vet i alla fall att man omgående måste få ordning på det om Västervik ska kunna utmana om en Allettanplats.

Framför allt måste man på sina håll snäppa upp fokuseringen och inse allvaret. Tre utvisningar för "too many players on ice" - i samma match... Nä, då är man inte på banan.

 

Totalt fyra lag i landets samtliga division 1-serier är fortfarande obesegrade. Piteå, Åker/Strägnäs, Huddinge och så Vimmerby. På onsdag sätts VH:s krafter rejält på prov, då tabelltvåan Mariestad gästar Vimmerby ishall. Över 1000 pers då va…?

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Jocke

Vik är inte så bra som många tror. Visst finns många bra lirare men man har inget spel som inger nån trygghet.tuta och kör bara.Mot Tranås kunde det lika gärna blivit 6-6.

2013-10-06 @ 21:34:31
Postat av: Vhfan

Stark av VH att vinna igen, nu hoppas vi på över 1000 pers. På onsdag
Obesegrade VH vem trodde det innan serien.
Nu krossar vi Mariestad !!!!!!!!

2013-10-06 @ 21:57:37
Postat av: xl

VIK rasar ihop i tredje perioden totalt och är inte bättre just nu , vill man till all ettan så byt ut ledningen av laget NU. Dags för ett krismöte mellan ledningen och tränaren samt spelar representant. Idag tar VIK 6 min utvisning på för många spelare , det liknar hönsgård ? Snart är det för sent att göra något åt situationen , lednigen måste agera annars kommer inte folk till matcherna. Har VIK råd med flera förluster ? är övertygad om att snart kommer åtgärder för att rädda ekonomin.

2013-10-06 @ 23:30:00
Postat av: Moo

Sportchefen i VIK tyckte inte att det skulle bli några större problem att hitta sista forwarden som skulle in i laget. Det var innan Baker försvann ur bilden. Med honom fattas det alltså två forwards, utifrån vad som var sagt. Men det är likadant varje år med tröttsamme Thomas Lind. Prat, prat, prat...och sedan ingenting. Det är inte ofta jag håller med xl om någonting, men kanske det är dags att flytta på en del personer nu. Hockeyintresset i Västervik är i fallande sedan flera år tillbaka och årets insats så här långt lär knappast förändra någonting till det bättre. Allting känns bara pinsamt.

2013-10-07 @ 14:30:31
Postat av: vik

Just nu är inte vik bättre. Ragge saknas eller åtminstone den spelsrtypen , pp uruselt. Tar samma kille tre tvåor för slashing och en annan kille orsakar tre tvåor för tmp är man inte på tå. Tyvärr är det många skador, så svårt att bänka folk.

2013-10-07 @ 18:02:15
Postat av: Berg

Var det inte tänkt Pierre skulle hamna högre upp än 3:efemman?

2013-10-08 @ 16:22:29
Postat av: salt-Johnny

Pierre har hamnat högre upp, ikväll spelar han i 2:a kedjan... Femmor och kedjor har ändrats o laborerats med en hel del och iom att Pierre har spelat i 3:e kedjan har laget fått ett helt annat djup! Personligen tycker jag att Pierre är ett stort tillskott i VIKs trupp och är mycket positiv till att Pierre lirar i 2:a kedjan!

2013-10-09 @ 10:11:24
Postat av: XL

VIK spelarna borde hoppa ut på isen o sprudla av energi, på hemma matcher i stället spelar man mycket för defensivt. VIK är bra om man spelvänder , då är man bland seriens bästa lag, därimot okar inte laget om man får hög press, speiellt i tredje perioden . Nu tror jag att backen josch tillför mycket lugn o säkerhet för laget , en bra värvning . Dessutom så måste VIK lära sig o plocka bort strategiska motståndare o nyckelspelare där måste bänken styra upp spelarna o skapa energi i båset. Enegi = seger

2013-10-12 @ 00:13:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0