Vimmerby jagar nya poäng - Sebbe in som center

I eftermiddag (nedsläpp kl 16.00) dags för en svår hemmamatch mot Grästorp. Visst, de ligger sist i tabellen och har sannerligen inte rosat marknaden på slutet, men:
- De har en bra första femma och de är duktiga på att försvara sig. Så länge de är med i matchen är Grästorp farligt. Det fick vi ju om inte annat erfara i bortamatchen för någon månad sedan, då vi vann i overtime. Vi var överlägsna spelmässigt och stångade oss blodiga mot deras försvarsmur. Samtidigt växte skallarna på dem ju längre matchen led, säger Vimmerbys tränare Tomas Sandlin

 

Grannklubben Västervik spelar en enormt viktig match för att åtminstone ha någon rimlig chans på an av Allettanplatserna. I dag väntar Mariestad hemma och VIK:s Eric Backman verkar inte mycket till övers för motståndarna:

– De förtjänar inte att ligga där de ligger. De är det sämsta laget av topp femlagen. Vimmerby och Vita Hästen är en i klass för sig. Skövde och Mariestad ska vi kunna utmana om en plats i Allettan, säger han till Västerviks Tidningen.

 

Ifjol gjorde han 49 poäng på 47 matcher för Kallinge/Ronneby och lånades även ut till allsvenska Djurgården under några matcher. Till den här säsongen drog flyttlasset till norska Sparta Sarpsborg, men den sejouren blev bara tio matcher lång, då han hamnade lite i kläm för gränsen av antal utländska spelare. I går blev duktige forwarden Stefan Söder åter klar för Kallinge.

 

I Västervik gör förresten Simon Mitman (i VIK i fjol, drog till USA men är nu tillbaka igen) sannolikt premiär i eftermiddag (bara alla papper hann bli klara i tid). Mitman, som inte har spelat någon tävlingsmatch på hela säsongen, ses som en långsiktig lösning – inte bara en tillfällig ersättare för skadade Tyler Johnson.

 

Johan Erkgärds (tidigare i Vita Hästen, numer i Skövde) skickade, via lokaltidningen, en rejäl pungspark till sitt gamla lag inför gårdagens match:

” Likheter och skillnader mellan Skövde och Hästen?
– Ja den största skillnaden, förklarar Johan, är att allt flyter på här och det tjafsas inte så mycket.”

 

Vita Hästen skickade en ännu hårdare spark tillbaka:

10-0!

 

I Vimmerby saknas i eftermiddag Alexander Holmberg, Simon Dahl och Rasmus Davidsson. Sebastian Nilsson är tillbaka efter sjukdom och kliver in som center i tredjekedjan, medan Jim Nordh tar plats i förstakedjan. Robin Ekström är också han tillbaka efter den smäll han fick i matchen mot Vita Hästen. Ekis kommer att matchas som tionde forward.


Vimmerbys laguppställning:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemma:

Oskar Carlsson – Henrik Tång

Björn Jonasson – Jakob Karlsson – Jim Nordh

 

Andrafemma:

Tobias Jonsson – Emil Wahlberg

Markus Modigs – Adam Rundqvist – Robin Olsen Syversen

 

Tredjefemma:

Jacob Isaksson – Tobias Ternelius

Petrus Olivestam – Sebastian Nilsson – Andreas Rundgren

 

Sjundeback:

Pelle Ström

 

Fjärdekedja:

Robin Ekström – Jesper Karlsson – Robin Ståhl

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0