Det finns stor anledning till oro!

Efter den här säsongstarten har man stor anledning att vara riktigt orolig. För om domarnas nya bedömningsnivå kommer att vara denna under resten av säsongen, så vet i tusan om folk verkligen lägger hundra spänn på att gå och titta? Sönderryckt, oförstående spelare, låååång match och irrterat värre. Jag kan verkligen inte se någon som helst fördel med de direktiv som domarna har fått om att stävja framför allt slashingar och hakningar mer noggrant. Stundtals kändes det som att domarna letade så mycket efter dessa utvisningar att de missade många solklara andra. 17 tvåminutersutvisningar i en ganska snäll match? Nä Hockeyförbundet, så här kan vi inte ha det!

 

I exakt sju minuter och nio sekunder levde Vimmerbys premiärmatch mot Tranås. Då gjorde Adam Rundqvist 3-0 (Kapten Karlsson fixa de båda två första) och efter det hade laget full koll på läget. VH var klart bäst i den första perioden, TAIF bättre i andra och den tredje kändes sedan mest som en transportsträcka. Skottstatistiken 46-27 vittnar ganska väl om hur matchen såg ut.

 

Övrigt om matchen då? Stabil insats av Vimmerby och vi ska veta att Tranås inte på något sätt är ett dåligt motstånd. Lite mycket brunkande än nödvändigt, men stundtals visade TAIF prov på både skridskoskicklighet och bra spel. Skillnaden lagen emellan i dag? Framför allt effektiviteten.  Tranåsspelarna var fullständigt iskalla i de avgörande lägena. Dessutom spelar Vimmerby betydligt rakare än Tranås, som både tappar tempo och positioner med sitt ibland lite omständliga sidledsspel.

Lite oroväckande dock att se Vimmerby bli så fastnaglat i egen zon vid några tillfällen. Av just spelet i egen zon finns det en hel del mer att önska.

 

Märkligast i dag? När Macke Modigs åker på en trippingutvisning för att en motspelare trampar på pucken och faller i isen.

Snyggast i dag? Calle Brattenbergers nya målvaktshjälm. Sjukt läcker! Du hittar bilder på den på www.vimmerbyhockey.se

 

TAIF:s Patric Kristiansson är en alldeles för bra spelare för att sända sådana signaler. Tjafs, tjafs och tjafs hela matcherna – med allt och alla. Man förväntar sig så mycket mer av en ledare och härförare. Framför allt förväntar man sig så mycket mer av en spelare med den kapaciteten som Kristiansson har. Om han la all sin energi på rätt saker under matcherna, vill säga…


Tranås, Västervik, Vita Hästen och Skövde. Tuffast möjliga inledning på serien. Men det är lika bra att ta tjuren vid hornen, så är vi inne i det direkt. Och det började ju bra.

 

Vimmerby fortsätter att sätta skräck i motståndarna i power play. Fyra av fem mål i den spelformen i kväll. Bra att vi direkt är igång där.

 

Adam Rundqvist i VH. Filip Petersson och Anders Skoog i Tranås. Ja, sjukvårdarna hade att göra i kväll. Såg inte bra ut med Adam och jag ska försöka ta reda på hur det är med honom senare i kväll.

 

Kanske tur att jag inte tar ut laget. Men jag blir väldigt förvånad över att se hur Robin Ekström används. Eller rättare sagt – inte används…

 

Hör Vimmerbys kapten Jakob Karlsson efter segern, intevjud av Radio Kalmar. Du hittar klippet här.

 

Programenliga segrar för Vita Hästen, Skövde och Mariestad. Men Kumla-Västervik 4-1? Tim Harrysson, keepern i Kumla, ska visst ha stått på huvudet och fick också priset som matchens lirare.

 

Kul att se våra fyra nyförvärv i dag. Samtliga visade att de kommer bli stora tillgångar under säsongen. Mest imponerade nog Alexander Holmberg, Stor, stark, bra skridskoåkare, fin teknik - och tre målgivande passsningar dessutom...

 

Västerviks stjärncenter Emil Georgsson på twitter efter förlusten mot Kumla:

”Ingen 4-1 match snarare 1-4... Sätter man inte chanserna vinner man inga matcher.”

 

Dunderfavoriten i F-serien, Mörrum, har ju börjar serien så där... Två förluster på två matcher och tio insläppta mål. Halmstad desto hetare. Idag kom andra raka segern och sammanlagt har man 16-6 i målskillnad. Kristianstad, Olofström och Kallinge-Ronneby är de övriga fullpoängarna efter två omgångar. Även Nybro var på väg mot sin andra raka seger, men man tappade en 2-0-ledning till 2-3 hemma mot Olofström under den sista kvarten.

 

På onsdag åker vi till Västervik för att försöka rå på storebror!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Taif

Inte så mycket att snacka om idag,VH sätter sina lägen taif gör det inte,domare Karlsson bedrövlig åt båda håll.

2013-09-15 @ 20:29:10
Postat av: Ståplats

Stabil VH seger, tycker man är bättre än Tranås och alla femmor fungerade, bra även på backsidan där har vi några av seriens vassaste backar med Valle och Oscar i spetsen Pelle Ström kommer att växa in som en stabil div.1 back och egen produkt.
Vi får även se om Västervik kommer att klara av det stora favorittrycket som alla har satt på dom.

2013-09-15 @ 20:48:17
Postat av: VH fan

Härligt VH med seger direkt, nu krossa i VIK på onsdag !!!!!

2013-09-15 @ 21:01:59
Postat av: Forza vhhhhhhh

Bra att Jakob visar vägen direkt med mål och bra spel VH klart bättre än Tranås.

2013-09-15 @ 21:04:47
Postat av: Erik

Jag håller verkligen med om Ekström. Han och Davidsson skulle byta plats. Då skulle båda ha bättre roller som passar dom som spelare.

2013-09-15 @ 21:32:12
Postat av: George

Skulle helst se att VH ersatte Jim Nordh med en spelare av hans kaliber...

2013-09-16 @ 06:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0