En lång dags färd mot två poäng

Lång dags färd mot natt, men vad gör man inte för att få hockeyabsitensen stillad och för en skön söndagsutflykt med yngste sonen? Efter att ha tvärsat genom Västergötland och sick-sackat mellan bilolyckor på vägen hem, är det snart äntligen dags för bingen. Först bara några korta reflektioner efter over time-segern med 3-2 borta mot Grästorp:
 
Oerhört kul att just Jalle fick avgöra. Jag tycker att han är en av de spelare som har tagit störst kliv sedan förra säsongen. Mer vältränad, mer mogen och mycket smartare/rejälare i sitt spel. I dag var han tillsammans med Tobbarna Ternelius och Jonsson samt Adam Rundqvist bäst i laget. Och så Calle Brattenberger förstås - som vanligt... Han svarade för ett gäng svettiga räddningar när Grästorp fick lite tryck i den andra perioden.
 
Jacob "Lite fladder" Isaksson hör du förresten intervjuas av Radio Skaraborg här.
 
Två poäng borta mot Grästorp är klart godkänt. Laget förfogar över en riktigt vass förstalina och även en bra andrakedja och kommer fälla många lag i Åse Viste Arena. I egen zon är det dock ganska ofta kämpigt med positionsspelet. I dag hade man dock en målvakt, nyligen 18 år fyllda Robin Ivehag, som stundtals stod på huvudet. Ivehag är en storvuxen och modern målvakt, som faktiskt gjorde sin seniordebut i dag. Han fick sammanlagt 52 skott emot sig och tog 49 av dem.
 
Ja, för det var ändå så - två poäng i all ära, men det här matchen skulle ha varit tvärstängd redan efter tio minuters spel. Förutom Ivehags målvaktsspel, var Vimmerbyspelarna allt som oftast alldeles för lama i avsluten. Spelmässigt var det en enorm skillnad lagen emellan - framför allt i första och sista perioden. 52-24 i skott till Vimmerby är siffror som är smickrande för Grästorp och jag tror att personen som skötte den officiella räkningen måste ha inkluderat alla Grästorps försök till skott mot mål, icingpuckar och även de som gick utanför.
 
Carl-Johan Svensson är precis lika bra som han var innan utflykten till Oskarshamn och Vita Hästen. Han bär verkligen hela Grästorps lag på sina axlar.
 
Samtidigt är det inte enkelt att ställa om efter de fyra inledande matcherna och anpassa sig till ett helt annat sorts motstånd. På många sätt kan kvällens match ha varit den svåraste hittills - inte minst mentalt. Starkt då att vinna, även när inte speler stämmer till fullo.
 
Men jag vet inte vad det är med Vimmerby och de där andraperioderna. I dag hände det igen. Laget gick ner sig totalt. Började anpassa spel och tempo till motståndarna, hamnade i långa byten och fick ofta ett så långt lag att spelet, om det hade handlat om fotboll, hade benämnts som långbollsspel över mittfältarna. Klassiska "det är längre till avbytarbåset i mittperioden" håller inte...
 
Och Jakob Wulkan är sjukt effektiv. I dag hängde han ytterligare ett mål och har nu gjort sex av Grästorps 14 mål den här säsongen (totalt under hela förra säsongens 40 matcher gjorde han åtta mål). I övrigt i dag var han nästan helt osynlig.
 
Här hittar du förresten Nya Lidköpings Tidnings artikel om matchen.
 
Men, men... Fem omgångar spelade och fortfarande idel segrar. Den här veckan väntar två hemmamatcher och förhoppningsvis kan vi även på fredag kväll benämna oss som fortsatt obsegrade.
 
God natt!
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0