Skövdes tränare inför kvällens match

För bara en liten stund sedan satte sig 20 spelare samt ett gäng ledare på en buss i Skövde med destination Vimmerby. En av dem var Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren, vars tankar om lagets säsong hittills och om kvällens toppmatch mot Vimmerby Hockey går så här:

 

”Det har väl varit lite upp och lite ner för oss – både på det stora hela och under matcherna. Poängmässigt så är väl sju av nio möjliga poäng (6-5 mot Grästorp, 3-1 mot Forshaga och 5-6 mot Tranås, efter förlängning) helt okej, men spelmässigt måste vi upp ett hack för att kunna prestera på sikt. Det håller inte att vara tvungen att göra sex mål i varje match för att vinna.

 

Poängtappet mot Tranås, där vi hade ledningen med 4-1 efter den första perioden, kändes onödigt. När de gjorde 4-2 och 4-3 i den andra perioden så blev det väldigt ängsligt i vårt lag. Killarna blev alldeles för ivriga och började hitta på egna grejor istället för att spela som ett kollektiv.
Man ska dock komma ihåg att det bara är periodvis i matcherna som vi har dippat. När vi presterar det vi ska, så fungerar det bra och då är vi svårslagna. Det är dit vi måste hitta tillbaka och bli stabila på den nivån. Vi måsta tajta ihop försvarsspelet, utan att bli tråkiga och destruktiva.

 

Det är tre mycket viktiga och tuffa matcher som vi har framför oss nu (Vimmerby, Vita Hästen och Västervik). Om vi ser till kvällens motståndare så har ju Vimmerby inlett serien väldigt starkt, det går inte att komma från. Vimmerby är alltid svårslaget, speciellt i sin hemmahall med mycket folk och energi vid sidan av isen. Vad jag vet så har de väl fått behålla större delen av fjolårets trupp samt kryddat med några spetsförvärv. Dessutom har de ju en ny tränare och jag vet inte hur det påverkar deras spel. Men jag misstänker att vi även denna säsong kommer att mötas av hög fart och ett rakt anfallsspel.

 

Vi mönstrar samma lag som mot Tranås i söndags, vilket innebär att vi kommer med tre backpar och fyra kedjor. Tyvärr är Johan Erkgärds och Erik Rosén, som båda tillhör spetsen i vårt lag, fortsatt skadade. Självklart är det tunga tapp i och med att de kanske är våra två mest etablerade spelare. Samtidigt går det inte skylla på det. Skador och sjukdomar följer med den här sporten, det vet alla.”

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0