Allsvensk center klar för VH: "En klassvärvning"

Vimmerby Hockey gjorde i dag klart med sitt första nyförvärv, då man sajnade den 21-årige centern Jesper Danielsson – den gångna säsongen i allsvenska Almtuna, där han svarade för fem poäng på 49 matcher (1+4). Den 186 cm långe och 88 kilo tunge Danielsson är fostrad i Brynäs och har ett 30-tal landslagsuppdrag på ungdoms- och juniornivå i bagaget.

 

Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin om dagens värvning:
- Jesper är ett fynd och en riktig klassvärvning för oss – en 21-årig kille som har erfarenhet av en hel säsong i Allsvenskan, där han spelade samtliga matcher. De referenser jag har fått från juniortiden i Brynäs är väldigt bra. Jag är extremt nöjd över att den här dealen gick i lås.
- I seniorsammanhang har Jesper mest gjort sig känd som en stark defensiv center. Men av vad jag har hört från Brynäs, så finns det rejäla offensiva kvaliteter i honom också – något han kanske inte har getts möjlighet att visa i Allsvenskan. Jag tror att det är en av anledningarna till att han nu väljer ett topplag i ettan istället.
- Som tränare är det härligt att få in en ung kille som bara skriker efter att få träna mycket. Jesper är dessutom skolad i den moderna hockeyn och sett till spelare man får för pengarna så slår han de flesta. Visst eftersöker vi rutin också, men att balansera en summa pengar med rutin och kvalitet är ingen enkel ekvation. Här kan jag dock säga att vi har lyckats.

 

Så här ser VH:s trupp ut just nu:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backar:

Emil Wahlberg

Pelle Ström

Tobias Jonsson

Jakob Isaksson

 

Centrar:

Jakob Karlsson

Rasmus Davidsson

Jesper Danielsson

 

Ytterforwards:

Björn Jonason

Simon Dahl

Alexander Holmberg

Andreas Rundgren

Sebastian Nilsson

Jim Nordh

Jesper Karlsson

 

 

.

 


Kommentarer
Postat av: Fredde

Härligt riktigt bra VH. Välkommen Jesper till Tigerkulan :)

2014-04-17 @ 01:43:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0