"Självklart är Vimmerby en intressant klubb"

Centern Rickard Palmberg – 74 poäng (30+44) på 52 matcher med Nybro den gångna säsongen – är en av ettans absolut mest jagade spelare. Just nu är han i Stockholm för att träffa sin agent och diskutera framtiden. Och Vimmerby Hockey är ett av de alternativ han funderar över.

 

– Jag har några olika bollar i luften. Vimmerby har visat intresse och självklart är det en intressant klubb. Jag ska träffa min agent i morgon. Efter det har jag nog bättre koll på läget.
– Det är några olika klubbar som har hört av sig – både svenska och utländska – men än är inget bestämt. Jag vet mer i morgon kväll.

 

Den gångna säsongen huserade Lidingö-fostrade Rickard i Nybro. Ett lag som haussades rejält inför seriestarten men som sedan tok-flopapde. Att han kommer röra på sig till kommande säsong sägs vara klart.
– Vi får se hur det blir, svarar Palmberg kryptiskt och utvecklar sin syn på Vimmerby Hockey.
– En riktigt bra och seriös klubb, som alltid är med i toppen. Numer har de ju dessutom ett par av mina bästa kompisar i laget, säger han och syftar på polarna Jesper Eriksen och Carl Ackered, backar som VH har värvat från just Nybro.

 

– Jesper är en traditionell pp-back med riktigt bra skott och suverän blick för spelet. Calle är något av en trollkarl – som en forward fast på backen. Han är unik på den här nivån. Rörlig, snabb och med en klubbteknik som är svår att hitta i ettan.
– Båda har onekligen sina främsta kvaliteter i det offensiva spelet, skrattar Rickard.

 

Återstår nu alltså att se om Rickard Palmberg gör dem sällskap i Vimmerby.

 

.


Kommentarer
Postat av: janne

Ja, Den värvningen skulle ju överlägset toppa förluste av Rundkvist. Suveränt.

2014-04-28 @ 22:10:18
Postat av: Simb

Skulle nog påstå att Rundqvist faktiskt håller högre än palmberg.
/Skövdebo

2014-04-29 @ 12:06:33
Postat av: Cross

å så väntar vi bara på Vik-Linds årliga: det är ont om backar på marknaden nu.

2014-04-29 @ 17:08:25
Postat av: Jocke

Ja VIK är ett mysterium. Läste att Knutsson inte hört nåt från klubben. Han och Burrows var ju ett stabilt backpar. Märkligt........

2014-05-01 @ 11:39:27
Postat av: Cross

Jo, Jocke, det är det allt. Om VIK inte pratar med Knutsson, borde det innebära att man har ett antal alternativ. Men det enda man hör är hur svårt det är att få tag i backar. Det är inte lätt att utifrån förstå hur man tänker i den där klubben många gånger.

2014-05-05 @ 06:24:00
Postat av: Anonym

kan det vara lönekrav?

2014-05-05 @ 16:58:57
Postat av: Cross

Kan vara vad som helst, antar jag. Men det blir svårt att spela med tre backar i höst. Men kanske det knackar fem jättebra backar på viks port fram i augusti och ber om att få spela med dem - gratis...

2014-05-06 @ 10:34:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0