Tjatet om "Lilla Allsvenskan" lär ju inte minska

Jag brukar vara ganska snabb med att dissa hockeyförbundet. Och i de allra flesta fall tycker jag faktiskt att det har varit befogat. Men de ska också ha beröm när de förtjänar det. Och det gör de nu. Inte så mycket för serieindelningen för division 1, som för upplägget av ”nya” Allettan.

 

Ja, idag kom alltså serieindelningen för hockeyns division 1 samt upplägget för hur Allettan kommer att spelas. Vad gäller serieindelningen blev det den förväntade. Den södra ettan, där både Vimmerby och Västervik placerades i, är nästan löjligt tuff. Eller som VIK-centern Emil Georgsson skrev på twitter i eftermiddags:

”Allettan södra kommer bli en sämre serie än div 1 södra…”

 

Upplägget är fyra serier med tolv lag i varje. Lagen möts hemma/borta och totalt består alltså grundserien av 22 omgångar. De fyra främsta i vare serie går till Allettan, vilket alltså ger två allettor med åtta lag i varje (övriga lag spelar vidare i fyra Fortsättningsserier). Nytt för i år är att Allettornas seriesegrare är klara för den allsvenska kvalserien, medan lag 2-5 går vidare till play off.
De två första lagen i respektive fortsättningsserie (som alltså består av lag 5-12 från grundserien) kommer att få spela play off . De två sista lagen i respektive fortsättningsserie får kvala för sin fortsatta division ett-existensen

 

En annan nyhet är att både Allettan och Fortsättningsserien drar igång redan Annandag jul (en fredag), så det lär kunna innebära rejäla publikfester runt om i landet.

Som sagt – all heder till förbundet, som verkar ha tänkt till kring ettan (för en gång skull). För i det här upplägget känns många saker riktigt fräscha. Framför allt kommer det bli fler viktiga matcher att spela och serierna kommer gälla mer för fler lag (tajtare mellan de olika strecken).

 

Visst, att detta upplägg är möjligt beror ju till stora delar på att det är fyra lag från ettan som ska upp till allsvenskan nästa säsong, då serierna ovanför utökas. Men det var ju å andra sidan förbundet som var pappa till det också.

 

Tyvärr dock inget Tranås för Vimmerby i serien. Lite tråkigt faktiskt. Det har ju varit närapå lika heta drabbningar mot dem de senaste åren, som det har varit mot västervik.

 

Lite i skuggan av serieindelningen så gjorde Västerviks skyttekung Patrik Karlkvist i dag klart med allsvenska Mora. Att han skulle till allsvenskan har ju varit klart ett tag, men fram tills idag har klubben varit okänd.

 

Ryktet om att Vimmerbys Hockeys forward Petrus Olivestam är på glid till Norge stämde alltså. Det kunde vi läsa i lokaltidningen i dag. Klubb och division är dock inte klart ännu.

 

På twitter så antyder en kryptisk VH-tränare, Tomas Sandlin, att vi kanske har något att vänta avseende nyförvärv inom den närmaste tiden. Hoppas att hans inlägg från i eftermiddags bådar gott:

”Det börjar röra på sig i rekryteringsprocessen, ser spännande ut!”

 

Här nedan har du serieindelningarna för landets fyra division 1-serier. Tidigare år har det ju varit mycket snack om att den södra ettan har kallats ”Lilla allsvenskan”. Nåt säger mig att det tjatet inte lär bli mindre i år. För det är ju onekligen svårt att tänka sig att ett endaste av dessa tolv lag ska trilla ner i tvåan.
Måste också berätta att jag har snackat med lite folk i både Mariestad och Skövde i eftermiddag. Alla hade ganska svårt att dölja sin lycka…

 

Hockeyettan Norra
IF Sundsvall Hockey
Kalix UHC
Kiruna IF
Kovlands IshF
Piteå HC
SK Lejon
Sollefteå SK
Tegs SK
Vännäs HC
Örnsköldsviks HF
Östersunds IK

Vakant (kommer sannolikt ej fyllas)

 

Hockeyettan Östra
Enköpings SK
Hammarby IF
Haninge Anchors IF
Huddinge IK
Hudiksvalls HC
IF Vallentuna BK
Tierps HC
Visby/Roma HC
Värmdö HC
Väsby IK HK
Wings HC Arlanda
Åkers/Strängnäs HC

 

Hockeyettan Västra
Borlänge HF
Forshaga IF
Falu IF
HC Dalen
IFK Arboga IF
Kumla HC Black Bulls
Lindlövens IF
Mariestads BoIS HC
Skövde IK
Surahammars IF
Tranås AIF IF
Vakant (efter Nyköpings begäran om konkurs, kommer sannolikt bli Varberg)

 

Hockeyettan Södra
Halmstad HF
Helsingborgs HC
IF Troja/Ljungby IF
IK Pantern
Kallinge/Ronneby IF
Kristianstads IK
Mörrums GoIS IK
Nybro Vikings IF
Olofströms IK
Tingsryds AIF
Vimmerby HC
Västerviks IK

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Janne

Er hemsida kan ju vara den sämst uppdaterade någonsin. Ett inlägg på en månad.

2014-04-14 @ 20:15:19
Postat av: Fredde

Kockeyettan Södra kan nu kallas dödensgrupp.

2014-04-14 @ 20:31:25
Postat av: Rolle

Ska vi komma topp fyra i den serien får nog Jaensson ta fram den stora plånkan. Med tanke på att han sa i tidningen att han bara ska ha in en ytterforward till så ser det väl inte jättebra ut.

2014-04-14 @ 21:37:46
Postat av: Jocke

Ojoj! Fy fasiken vilket getingbo södra blir! Dock lite rädd för att en del lag satsar för hårt för att nå allettan. Lönerna lär trissas upp

2014-04-14 @ 21:45:31
Postat av: RW

Hur ställer sig V-by och V-vik att placeras i södra?
Dalen och Varberg( bästa 3a i kvalserierna)
har betydligt närmare resvägar till Södra.
Gör en rokad och flytta V-by o V-vik till Västra som
har kortare resväg dit.
Dalen o Varberg till Södra.
Och problemet vore löst med den vakanta platsen i
Västra.
Eller det kanske är för enkelt?

2014-04-15 @ 08:07:10
Postat av: Karl

Förbundet klumpar ihop lag som de inte separerar på. Vimmerby/Västervik, Dalen/Tranås, Skövde/Mariestad, Falu/Borlänge osv. Därför så har de inte lagt Dalen i södra, för då måste de även flytta på Tranås.

2014-04-15 @ 11:25:22
Postat av: Erik

Till Rolle:
Med tanke på att lönerna för norrmannen, Tång, Rundkvist, Oskar mfl har försvunnit så snackar vi ju lätt om pengar i storleksordningen 100-125 tusen i månaden. Det får man rätt bra spelare för på dom posterna som ska fyllas, ett par centrar, en forwards och några backar.

2014-04-15 @ 15:29:22
Postat av: RW

Jag förstår att de vill hålla ihop vissa lag,
men det är Varberg som ska flyttas upp enligt
bästa kval 3a om inte förbundet kör över dom och
gör något annat(eller erbjuder en plats i Västra
med t.ex resa till Falun på 54 mil enkel)
Varberg ska placeras i Södra geografiskt.
Dalen har närmare Södra därför borde dom placeras där enl. mig.

2014-04-15 @ 15:56:59
Postat av: Rolle

Det jag menar är att det krävs nog mer än så för att nypa en plats bland dom fyra. Hade vi haft exakt samma lag som denna säsong hade det inte räckt i denna serie. Men jag vet å andra sidan inte vad klubben har för målsättning nästa säsong. Man kanske inte har råd att satsa mer än vad man gjort innan och då blir vi ett mittenlag.

2014-04-15 @ 17:58:36
Postat av: VH fan

Västra och södra skiljer otroligt mycket i standard på hockey, det är nästa så man kan tala om en hel div. Förbundet måste bara ta dom två första i västra till allettan och dom sex första i södra så vore det rättvisst.

2014-04-15 @ 19:29:30
Postat av: Fantasten

Förstår inte varför folk gnäller på att den södra serien är tuff, det kommer bara gynna de 4 bästa lagen i serien att gå tuffa matcher hela hösten. Både i AE, PO och en eventuell kvalserie, för alla lag i serien siktar väl uppåt och inte neråt ?

2014-04-16 @ 07:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0