Vilken euforisk Häst-fest! Och Jacke förlänger!

I dag börjar vi självklart dagen med att säga grattis till Vita Hästen – igen… För det som har varit klart i åtminstone några dagar blev i går kväll HELT klart. Norrköpingslaget är kvalificerat för spel i Allsvenskan i ishockey nästa säsong efter att ha fixat en pinne borta mot Troja i en euforisk Häst-fest, som hördes ända upp till Vimmerby. Och det känns egentligen helt naturligt att Hästen nu tar steget. Med de resurser och de förutsättningar man har (nåja, om vi bortser från det enorma jobb som vd Fredrik Jensen och hans medarbetare har fått göra med föreningens/bolagets ekonomi och kommer få fortsätta slita med även framöver), så ska Vita Hästen vara i Allsvenskan. Och även om inget har velat säga det högt under säsongen, så hade det ju självklart varit ett praktfiasko om man inte hade lyckats – inte minst med tanke på det lag man har mönstrat. Man har inför och under den här säsongen verkligen gått all in och jag tror nog att vi är många som har suttit med känslan ”nu eller aldrig” för Vita Hästens del. Skönt att det då blev ”nu”! Men avancemanget kommer också innebära att förändringens vindar lär blåsa in över föreningen och inte minst över lagbygget. Jag skulle bli förvånad om fler än hälften av spelarna i dagens trupp får följa med på den allsvenska resan.

 

Inför varje kvalserie till Allsvenskan så snackas det om att lagen från ettan inte kommer ha en chans mot konkurrenterna som kommer från Allsvenskan. Skönt att den sanningen återigen (Björklöven i fjol) visar sig vara allt annat än sann. Och också ganska skönt att ett lag från ettan täpper till truten på alla von oben- människor som klappar de små division ett-lagen på huvudet.

 

Bra regisserat att allsvenskarna Björklöven och Troja möts i en direkt avgörande match om den andra allsvenska platsen i den allra sista omgången. Troja måste ta tre poäng, annars blir det division ett för Ljungbylaget.

 

Jag tror också det är bra att Hästens match hemma mot Piteå i helgen är betydelselös för allt och alla. Har nämligen en lätt känsla av att baksmällan efter gårdagens firande kommer hålla i sig en bra stund. Men vilket party det lär bli i Himpan i vilket fall. Hoppas att alla drygt 4000 som har letat sig dit tidigare i kvalserien nu verkligen ställer upp och firar sina hjältar.

 

För vår del kan faktiskt mötet mellan Björklöven och Troja ha stor påverkan inför nästa säsongs serieindelning. Men vi avvaktar den matchen innan vi börjar spekulera i hur de fyra tolvlagsserierna kommer se ut. Det finns massor med olika alternativ och för Vimmerby och Västervik (som förbundet säkert inte kommer sära på) är det ännu osäkert vilken av de två södra serierna det blir. Om Troja hamnar i ettan ska ju de in i den sydligaste ettan och då kan förbundet tvingas börja plocka runt mellan lag som Vimmerby, Västervik, Visby och Dalen. Men som sagt, det återkommer vi till…

 

Västervik har ju knutit till sig några intressanta spelare och gjort fina kontraktsförlängningar. Den tyngsta värvningen hittills har man ändå gjort till båset. För i går blev det officiellt att förre storspelaren Ragnar Karlsson (som avslutade sin framgångsrika karriär i Västervik härom året) tar plats som assisterande tränare bredvid Mattias Karlin. Visserligen har Ragge ingen bakgrund som tränare men med den erfarenhet och pondus han har kommer han tillföra massor i båset.

 

Mer om Västervik. Att skyttekungen Patrik Karlkvist är förlorad till allsvenskan är ju helt klart. Än är dock inte nästa klubbadress definitiv. Rykten från Östergötland gör gällande att även backen Ola Svanberg, som anslöt under förra säsongen, har valt bort Västervik. Annars ligger VIK ganska bra till med sitt lagbygge. Målvakts- och forwardssidan ser riktigt lovande ut, men precis som flera klubbar så här års så är det på backsidan som det glipar stora hål. Erik Backman och Anton Svanström, som kom till VIK inför förra säsongen, är de enda kontrakterade hittills.

 

Rykten, vars sanningshalt dock är osäker, säger att det ska ha varit en kontakt mellan Västervik och Vimmerby Hockeys forward Robin Ekström. Även andra klubbar ska ha hört sig för om den snabbe ytterforwardens tjänster. "Ekis", som har varit lite upp och ner under den gångna säsongen men som har en riktigt hög högstanivå, är en personlig favorit hos mig och jag skulle självklart helst se en förlängning med Vimmerby.

 

Sist men absolut inte minst. Snarare tvärtom. Vikten av att vår lagkapten Jakob Karlsson stannar i Vimmerby Hockey (blev klart igår) är förstås enorm. En grymt viktig pjäs i lagbygget.

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0