Allsvensk forward klar för Västervik

Tingsryd sägs ha legat på hårt för att värva honom. Och så sent som i förrgår var Vimmerby nära att landa underskriften. I dag blev han så klar …. för Västervik.

Jag talar om allsvenska Björklövens Linus Boström – en stor och tung ytterforward med hög grundkapacitet och som inte riktigt har fått chansen i Löven i år. Boström har ett 100-tal allsvenska matcher och närmare 150 division 1-matcher (knappt en poäng i snitt) på kontot.

Bland annat genom sin tränare Tomas Sandlin (tidigare i Björklöven) var alltså Vimmerby på vippen att ro värvningen av Boström i hamn, men i dag bekräftade Boströms agent att valet i stället hade fallit på Västervik. Ett tungt vägande skäl ska ha varit att bäste polaren, Daniel Wälitalo, vaktar kassen där. Kontraktet skrivs under i morgon, måndag, och Boström väntas göra premiär för sitt nya lag i Allettans tredje omgång på lördag, då VIK gästar Skövde.

En annan anmärkningsvärd värvning i dag. Division 2-laget Mjölby gjorde klart med tungt meriterade forwarden Andreas Sundin. Snyggt! Den är man lite avundsjuk på.

 

.


Kommentarer
Postat av: Moo

Västerviksvärvarna fortsätter att hålla vad de lovar. Bra jobbat igen alltså, VIK!

2014-12-29 @ 07:13:41
Postat av: piez

Blir en kul alletta. Jisses..

2014-12-29 @ 07:44:07
Postat av: Tjena

Bara gratulera Vik. Nu är rollerna ombytta och vh har nog sett sina bästa dar.

2014-12-29 @ 07:57:16
Postat av: piez

Ett tandlöst och uddlöst VH lär med detta lag inte ta många poäng i serien, saknar just nu spets, synd att det inte finns några ambitioner, luften gick ur när dom tre spelarna lämnade, och inget nytt kom in.nu är det vara o skita i säsongen

2014-12-29 @ 09:15:39
Postat av: Faaan

Vi får helt enkelt glädjas åt Stolts framgångar i VIK, för några egna blir det inte i år tyvärr

2014-12-29 @ 09:27:36
Postat av: thomas

Tror Västervik har en viss D. Stolt att tacka för. Sämsta förlusten för vhs del sen det blev div 1

2014-12-29 @ 09:27:48
Postat av: Roger M

Jag var i Vimmerby ishall i lördags på allettans premiärmatch med hela familjen och förväntningarna var relativt höga. Tyvärr så infriades ju inte dessa men så är det i idrott. Tranås var det klart bättre laget sett över hela matchen. I sista perioden då man förväntade sig en VH press blev det istället spel mot ett mål – VH’s och Tranås gjorde som de ville. Så först ett stort grattis till Tranås för en bra genomförd bortamatch.
Det som får mig att komma med detta inlägget har väl inte så mycket med det resultatet att göra utan bottnar i en hel del reflektioner man gjort då jag följer VH ganska noga även om jag inte bor i stan.

1. Laget utstrålar en bitterhet som var länge sedan jag noterade i någon förening. Intervjun som jag tidigare kommenterat med firma Holberg/Jonasson verkar ha spridit sig till resten av laget och man fokuserar mera på hur orättvis världen är och då i synnerhet mot VH.

2. Bitterhet skapar alltid prestationsångest och man vet att en dålig prestation av sig själv eller av laget enkelt kan skyfflas över på någon annan i detta fallet Jakob Karlsson, Ackered och Eriksen.

3. Om man nu verkligen menar allvar med att önska Jacke och övriga lycka till I Allsvenskan borde man ta fram det bästa på isen och verkligen visa att man klarar sig bra utan dem och att andra kliver fram. Inget skulle väl glädja en som lämnat laget mitt i säsongen mera. VH’s dåliga prestationer kommer spilla över på i alla fall Jakob Karlsson som kommer få lite samvetskval och prestera sämre i Södertälje.

Vad kan man då göra? Det finns inga enkla saker men att nu plocka in spelare ser jag som totalt meningslöst och uteslutande att kasta pengarna i sjön. Vem kan som ny prestera om man kommer till ett lag som andas bitterhet, och gud förbjude att de tittar på Tiger TV med Holmberg/Jonasson, ta bort detta inlägget.

1. Börja med att sätta Jakob Karlsson tröja/nummer på den som går in som center i förstakedjan. Enkel psykologi att ha ett nr 18 med på isen igen.

2. Få hela laget att stå upp för sin förre kapten och spela matcherna för honom. Börja med Troja ikväll och tillägna matchen åt Jakob, slit som faan och stå upp för er förre kapten, man viker inte ner sig i hans namn.

3. Malmö Redhawks hamnade i en betydligt värre situation för några år sedan då konkursen hängde tungt över klubben och man tvingades göra sig av med flera viktiga spelare inför kvalserien. Man plockade då upp en hel juniorkedja – Babyhawks – som överglänste allt jag tidigare sett den säsongen. De sköljde över allt som kom i deras väg och man fyllde Malmö Arena med en fantastiskt entusiastisk publik.
Det finns säkert flera ungtuppar som kan ges chansen och som kommer ta den med råge om man tror på dem. Nu finns som jag ser det inget att förlora alla verkar ju ändå se säsongen som körd och vad spelar det då för roll. Detta ger fantastisk erfarenhet till ungdomarna inför nästa säsong och man visar att man satsar på egna produkter.

Se nu till att följa mitt recept i all fall avseende punkt 1 och 2 mot Troja ikväll så vinner ni. Jag funderar på att åka upp till Sunnerbohov för att se matchen, kanske får man då se ett nr 18 igen eller i alla fall ett lag som presterar som tidigare

2014-12-29 @ 09:35:08
Postat av: piez

Inte mycket att glädjas åt. Ser hellre det går åt h- vete för Västervik, men visst bra har dom gjort det, om man jämför med VH där all luft verkar ha gott ur, tappa 3 bästa utan att ersätta dom säger väl egentligen allt!?

2014-12-29 @ 09:35:15
Postat av: Ja Jävlar ....

Härligt stöttande kommentar för ditt lag piez!

2014-12-29 @ 21:10:09
Postat av: Vik

Vik går inte upp ändå spara pengarna till nästa säsong har hört att det är tungt ekonomisk publikintäktaren kan inte vara så höga

2014-12-29 @ 21:37:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0