Fem dagars avstängning för Svensson och Moore

Hos goda vänner - som har Internetuppkoppling! Så här kommer trots allt ett nytt inlägg.


Drygt ett halvt dygn innan nedsläpp av Allettans premiärmatch sågs två av Vimmerby Hockeys spelare, forwarden Niklas Svensson och backen Dean Moore, på nöjeskrogen Prime i Vimmerby. Efter det har rubrikerna varit feta, ryktesspridningen stor och ”sanningarna” om vad som hände lika många som det finns personer som har diskuterat det hela.

 

Sportchef Fredric Jaensson har ägnat i det närmast två dygn av detektivarbete för att försöka samla ihop allt som har sagts och framför allt för att gå till botten med vad som verkligen har hänt.
– Jag har pratat med mängder av personer som har varit på plats och i deras närhet, samt även personal på krogarna.

 

Beslutet som klubben nu har tagit är att stänga av Svensson och Moore i fem dagar, fram till på måndag, från så väl träningar som match. Därmed kommer de inte spela hemma mot Pantern på lördag, men är därefter tillgängliga igen. Sist i det här inlägget kan du läsa vad Svensson och Moore själva tycker om det.

 

Nåväl, detta är vad som har sagts och vad som har kommit fram:

JULDAGEN, torsdag 25/12

 

Sagt/rykte:

”Svensson och Moore var på restaurang Kharmas juldagsfest och drack öl.”


Sportchef Fredric Jaenssons kommentar:

Ja, det stämmer – liksom även flera andra från laget. Dock pratar vi inte om någon fylla, utan om ett par-tre öl på sin höjd. Ingen i laget har på något sätt uppträtt berusat, vilket också bekräftas av andra sällskap på plats. Att våra killar är ute och umgås och tar ett par öl på en juldagsfest, med två dagar kvar till match, är inget som vi kan ha några synpunkter på.

 

ANNANDAG JUL, fredag 26/12

 

Sagt/rykte:

”Svensson och Moore var på nattklubben Prime och festade fram till klockan halv två på natten.”

Sportchef Fredric Jaenssons kommentar:

Det stämmer att Svensson och Moore, som bor på Hotell Ronja (samma byggnad som Prime), gick ner till Annandagsfesten. Det stämmer också att de båda var kvar till omkring klockan ett på natten, då konserten med Linda Bengtzing var slut. Det har gått rykten om att de skulle ha druckit öl den här kvällen, men när jag har frågat dem som påstår sig veta att så var fallet, kan de inte precisera sig mer än ”jag har hört det”. Jag har inte hittat en enda person som själv har sett dem dricka öl. Däremot är det många, av varandra oberoende personer, som bekräftar motsatsen - att de faktiskt bara drack cola och vatten. Detta bekräftas också av serveringspersonalen på Prime, som inte har serverat någon av dem något med alkohol i. Så jag måste tro att det de säger är sant.
Däremot är det helt förkastligt att befinna sig i krogmiljö bara ett drygt halvt dygn innan match och sedan inte gå hem förrän efter klockan ett. Omdömeslöst, dumt och tvärt emot både förnuft och våra regler. Det är utifrån den här händelsen som vi har beslutat att stänga av Moore och Svensson i fem dagar, till på måndag.

 

MATCHDAG, lördag 27/12

 

Sagt/rykte:

”Svensson och Moore var på Kharma och drack öl”

Sportchef Fredric Jaenssons kommentar:

Det stämmer att Svensson och Moore gick till Kharma efter matchen mot Tranås. Självklart förstår jag att folk reagerar när man får se spelare sitta och dricka öl på krogen direkt efter en match. Men det handlade inte om något festande, utan att de gick dit, käkade middag och tog några öl – en lördagskväll. Detta i sig är inget som jag kan bestraffa dem för, även om jag tycker att de borde förstått det olämpliga i det. Är man spelare i Vimmerby Hockey måste man tänka sig för och agera med omdöme. Om det här hade varit en enskild händelse, så tror jag i och för sig inte att reaktionerna hade blivit lika starka.

 

Niklas Svensson och Dean Moore väljer nu att själva kliva fram och offentligt be om ursäkt till lagkamrater, ledare, sponsorer och fans.
– Det stämmer att vi var ute på Annandagen, men vi var väldigt noggranna med att inte dricka någon alkohol, sa Niklas Svensson när jag pratade med honom i eftermiddags.

– Självklart var det fel av oss att vara i den miljön så pass sent dagen innan match och vi accepterar klubbens beslut att stänga av oss. Vi förstår att klubben måste agera och markera att det inte är okej. Vi har varit omdömeslösa, erkänner de.
– Samtidigt har det här fått väldigt stora proportioner. Det blir en märklig dominoeffekt, där historien bara byggs på hela tiden. Det förstoras upp av alla rykten och till slut är versionen att vi var stupfulla dagen innan match. Men återigen, självklart har vi gjort ett rejält misstag och det får vi nu ta konsekvenserna av, avslutar Niklas Svensson.

 

Frågan är om sista ordet nu är sagt i den här soppan. Vi får väl tro det, men säker kan man aldrig vara…

 

.


Kommentarer
Postat av: Silbersky

Finns det uttalat i spelares kontrakt att inte befinna sig i krogmiljö dagen innan match? Alkohol och idrott går inte ihop - det vet jag, men detta liknar ju nästan en polisutredning med vittnen och förhör/intervjuer av serveringspersonal på Prime.

2014-12-31 @ 17:58:19
Postat av: thomas

Silbersky
Dom måste väl ta reda på fakta från oberoende personer före dom ger dom nåt straff. Eller ska dom straffas på ryktena som går?

2014-12-31 @ 19:03:45
Postat av: Anonym

Nu väntar vi med spänning på hur tränaren ska "vaska om i femmorna".Med facit i hand så hade nog fortsättnings serien varit bättre.

2014-12-31 @ 19:06:02
Postat av: Anonym

Thomas ,
De är mer så att det inte går att bevisa!

Där tappa jag tron på Vimmerby hockey!
Avstängda i 5 dagar, ett hån mot resten av laget, fans, föreningen!
Men nu kör vi förfest på fredag och svetsar samman laget på inför matchen på lördag!
Bra jobba Jaensson!
Du har nu gett klartecken till en oseriöst beteende!2014-12-31 @ 19:47:14
Postat av: Johan

Anonym :
Tappar du tron på VH för att dom stänger av två spelare som var ute kvällen innan match och drack cola och vatten? 5 dagar verkar vara en ganska rimlig markering. Men du vill kanske stänga av dom resten av säsongen och sätta klubben i ännu större bekymmer iom dom två resultaten hittills i Allettan?
Att dom gick ut på kvällen efter matchen och åt mat och tog ett par öl ser jag inga problem i. Jag räknar ett par öl som två. Jag håller ändå med grabbarna i att det här har fått orimliga proportioner. Det räcker väl med häxjakten nu kan jag tycka.

2014-12-31 @ 22:42:00
Postat av: Johansson

Instämmer med Johan.

2014-12-31 @ 23:13:14
Postat av: Anonym

Johan
Johansson,
Ni vet nog inte riktigt va ni snackar om nu!
En av dessa har det vart mer saker om,
Vet att ett helt lag har tröttnat på detta!
Så ni som tror att detta är en häxjakt lägg ner att yttra er! För ni har inte en aning om va ni snackar om då!
Åt en bit mat, alltså hur blåögda är ni!
Men ni bestämmer själva hur ni skall tro och tycka i detta!


2015-01-01 @ 00:14:33
Postat av: Anonym

Stängas av 5 dagar och slippa träna och få betalt, ja ganska okey straff!
Kolla om jag kan införa detta på jobbet med!

2015-01-01 @ 00:16:33
Postat av: Eilert

Vimmerby är nog inte optimala platsen att försöka dricka en öl utan bli upptäckt. Finns väl bara typ ett uteställe. En liten stad får sådant här större proportioner, för i en större stad hade det löst sig intern utan att hela staden vetat om det. Good luck.

2015-01-01 @ 00:36:36
Postat av: Johansson

Det var väldigt vad en anonym person vet mycket........

2015-01-01 @ 00:36:55
Postat av: Anonym

Ja Johansson , vet väldigt mycket mer än va du tror!

2015-01-01 @ 00:48:04
Postat av: Annan Johansson

Till Anonym
Eftersom du är anonym så är det inte särskilt trovärdigt!

2015-01-01 @ 01:13:45
Postat av: Anonym

kan finnas en andledning att jag är de!
Lovar er att bjuda på kaffe när soppan är över!

2015-01-01 @ 01:37:19
Postat av: nisse

Jag hoppas att när klubben väljer att stänga av spelarna så får dom igen ersättning jag tycker att klubben har agerat helt rätt bra jobb igen av styrelsen för jag förutsätter att det den som har gjort valet go vh nu kör vi på igen

2015-01-01 @ 08:13:52
Postat av: En annan annan Johansson

Till Annan Johansson
Anonym? Om man skriver Johansson eller Silbersky eller vilket namn som helst för den delen, menar du att man talat om vem man är då? Hur många Johansson finns det bara i Vimmerby? Varför skriver du inte hela ditt namn och gärna adress också om du nu tycker att det är viktigt att tala om vem man är.
Så korkat!

2015-01-01 @ 09:21:54
Postat av: Jonas

Till "En annan annan Johansson" det alla förstår utom du uppenbarligen är att signatur "Anonym" var den första att skriva något som kan tolkas som att man vet något "Ni vet nog inte riktigt va ni snackar om nu!
En av dessa har det vart mer saker om,
Vet att ett helt lag har tröttnat på detta!
Så ni som tror att detta är en häxjakt lägg ner att yttra er! För ni har inte en aning om va ni snackar om då!" Klart som fan folk undrar vem det är som har sån kunskap i ämnet annars är det ju förtal. Fattar du? Alla andra inlägg har ju haft helt annan karaktär.

2015-01-01 @ 09:46:10
Postat av: En annan annan annan Johansson

Till Jonas.
Det var inte DET jag kommenterade, naturligtvis. Jag kommenterade detta" Eftersom du är anonym så är det inte särskilt trovärdigt!". Så vitt jag kan se är alla här anonyma. Så innehållet i ovanstående citat är fullkomligt meningslöst. Vad det står är, att om personen i fråga hade haft signaturen Johansson så skulle det ha varit mer trovärdigt. Fattaru?

2015-01-01 @ 10:04:36
Postat av: Jonas

Ja men det fattar väl alla att signaturer kan vara vad somhelst, men såfort man skriver något som antyder något i soppan bör man ju stå för sin åsikt och säga vem man är? Överens? Annars kommer ju förtal/ryktesspridning som ett brev med posten.

2015-01-01 @ 10:16:53
Postat av: Anonym

Jag lovar dig Jonas att berätta vem jag är sen.så kan
Så slipper du åtala mig för förtal.

2015-01-01 @ 12:08:17
Postat av: piez

Nästan bra det här kom upp..nu kommer ju de snacket om de utlovade nyförvärven bort

2015-01-01 @ 12:45:56
Postat av: Fredrik Strömdahl

Sandlåda.

2015-01-01 @ 12:58:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0