Julvecka? Det är väl Allettanveckan som börjar idag?

Julstyr och jobbstök. Men nu sprattlar bloggen till lite igen, så här med bara dagar kvar till starten av Allettan.

Under förra veckan förstärkte några av våra Allettan-kollegor, som ju är av primärt intresse för oss, sina trupper:

  • Västervik landade två backar - jätte-letten Nikita Kolesnikovs (som fick lämna Kallinge/Ronneby efter några omgångar i höstas, då han inte drog jämt med tränare Eloranta, och sedan dess har tränat hemma i Riga) samt 20-årige Timrå-talangen Jimmie Jansson (riktigt spännande värvning).
  • Seriesegraren i söderettan, Kristianstad, gjorde klart med danske landslagsbacken i Almtuna, Phillip Bruggiser, för resten av säsongen. Bruggissser gjorde stor succé i KIK redan i fjol.
  • Skövde fick påskrift av Forshagas duktige back Christopher Larsson. 100-kilosklippan har bland annat gjort flera framgångsrika säsonger i Mariestads BoIS. Nu byter han Fortsättningsserien mot Allettan.


Den mest spektakulära övergången står nog ändå Hudiksvall i den norra Allettan för. Man lånar nu in Henric Höglund från division 2-laget Kil. Den väldige och tungt meriterade centern stod så sent som i fjol för närmare två poäng i snitt i division 1-laget Nyköping.

 

I går gjorde även KRIF (i den södra Fortsättningesserien) klart med allsvenske 20-årige backen Carl-Johan Meyer från Almtuna.

Experterna runt om i landet är i tagen och tippar slutställningen i den kommande Allettan Södra. Här hittar du vad några bloggchefer tror:


Väldigt många undrar och frågar över de nyförvärv + Supporterspelare som Vimmerby Hockey har flaggat för ska komma inför Allettanstarten. Och jag har inte hört något annat än det som har sagts tidigare - det jobbas för fullt men marknaden sägs vara svår. Återkommer i ämnet så snart jag vet mer.

När spelbolagen nu har lagt ut sina odds avseende Allettan Södra, så är de fya lagen för den södra HockeyEttan storfavoriter till att belägga de fyra första platserna. Västervik tippas som femma, medan Tranås och Vimmerby får slåss om den sjätte platsen. Skövde har klart högst odds hos samtliga spelbolag.

Och apropå odds. Så här oddssätter Svenska Spel lördagens första omgång i den södra Allettan (finns ju helt klart några med fint spelvärde i).

  1 X 2
Skövde - Pantern 2,50 4,70 1,85
Tingsryd - Troja/Ljungby 1,77 4,70 2,67
Västervik-Kristianstad 2,12 4,75 2,12
Vimmerby-Tranås 1,90 4,75 2,40

 

På lördag drar det alltså igång - för Vimmerbys del hemma mot rivalen Tranås AIF, en match som kommer bli något alldeles extra. Matchen är ju en så kallad enkronasmatch (sponsorer bjuder på fri entré) och Vimmerby Hockey är på god väg att slå ett präktigt rekord i antal insamlade enkronor. I går upgick de till 233 stycken. Mycket talar också för en helt smockfull hall (1.750 personer), då intresset är enormt. Fyra supporterbussar är fyllda från Tranås, så bara därifrån beräknas minst 300 personer komma.


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0