Nu drar vi igång!

7-3
5-1
4-3
3-2
3-2
3-2
4-2
 
Där har du resultaten i de sju senaste matcherna mellan Vimmerby och Tranås som har spelats i Vimmerby ishall. Statistiken talar med andra ord tungt för hemmalaget, då Allettan drar igång om bara några timmar (nedsläpp kl 16.00). Kanske har också vår erfarenhet av några säsongers spel i AllEttan viss betydelse. Även spelbolagen sätter Vimmerby som favorit. Oddsen för hemmaseger pendlar mellan 1.90 och 2.00. För TAIF-seger kan man få upp till 2.55 gånger insatsen.

Vad som talar för Tranås-seger i dag är dels tabellplaceringen i grundserien, där TAIF parkerade framför VH, lagets form med åtta raka trepoängare i slutet av serien samt inte minst det faktum att laget "inte kan förlora just nu". Läs mer om det här.

Nåväl - oavsett var man har sina sympatier och oavsett hur matchen slutar, så kommer det att bli en oförglömlig hockeyeftermiddag i Vimmerby ishall. Förmodligen fullsatt och bortåt 300 gästande supportrar på plats (fyra bussar är i stort sett fyllda).

Vad ska vi annars tro om den södra Allettan?
”Som vanligt” anses ju den södra HockeyEttan vara så mycket bättre än den västra, vilket faktiskt har motbevisas tidigare säsonger. Men visst, i år kanske det är så. Lag som Kristianstad, Troja och Tingsryd ska ju bara ta tre av de fem platserna – allt annat vore fullständig katastrof, med tanke på dessa lags resurser, satsningar, uttalade målsättningar och spelartrupper.
KIK får dras med ett tungt favoritskap och det ska bli riktigt spännande att se hur de hanterar det. Seriesegern och de värvningar klubben har gjort de senaste veckorna skvallrar om att man går All In i år. Det känns som lite av ”nu eller aldrig” för Kristianstad.
 
Om man räknar med att dessa lag tar tre av de fem platserna som medför fortsatt kvalande mot Allsvenskan, så lär det bli tajtare där bakom. Som Vimmerbysupporter måste jag ju självklart tro på att vi fixar en av dem. En återstår då alltså och jag både tror och hoppas att Västervik lyckas knipa den. Laget har massor av talang och en bra kombination av ungdom och rutin.
 
Nåväl, om sju veckor har vi svaret. Nu drar vi igång!
 
.

Kommentarer
Postat av: Simba

Jag tror att Skövde slår i underläge och kniper 5e platsen. Som man längtat efter denna dag.

2014-12-27 @ 13:36:01
Postat av: Jonas

Blir det nån buss till Trojamatchen?

2014-12-27 @ 19:40:02
Postat av: Strömdahl

Det skulle vara intressant å se Niklas Svensson som center i 1:a femman. En sak har svårt att förstå varför rullar sandlin runt på alla femmor i pp? Jävligt märkligt enligt mig. Men jag är ju ingen expert på hockey så jag antar att sandlin vet bäst.

2014-12-28 @ 00:17:03
Postat av: Ståplats

varför har man så svårt att få igång spelet helt plötsligt måste in spets spelare

2014-12-28 @ 10:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0