Ny match, nya möjligheter...

Ny match, nya möjligheter. Efter debaclet hemma mot Tranås i lördags (förlust 2-4 i premiären av den södra Allettan) har Vimmerby Hockey i dag chans till snabb revansch. Men det är ännu en svår match som väntar, då en av seriefavoriterna Troja/Ljungby står för motståndet. Kanske det ändå kan gynna VH att vara underdogs och framför allt sägs VH:s spelstil, med hårt jobb och snabba spelvändningar, inte vara helt optimalt för Troja.

Troja förlorade en riktig holmgång mot ärkerivalen Tingsryd i lördags. 1-0 slutade matchen till hemmalaget inför drygt 2800 personer på läktarna. Två storspelande målvakter gjorde att den tajta, tempostarka och griniga premiären blev målsnål.

 

Efterspelet till det heta derbyt kom dock att bli det som överskuggade matchen. Trojas Alexander Lindqvist-Hansen la ut följande inlägg på twitter senare på kvällen, efter att ha fått nog av det han hörde från en man på läktaren i samband med att han hade avtjänat en utvisning:
”Neger, svartskalle & blatte.. kära Tingsryds bor där finns barn på läktaren, skrik något nytt och fyndigt era lågutbildade SD:are. Ha det bra!”.

Orsaken till inlägget ska ha skett i den tredje perioden, när Lindqvist-Hansen satt utvisad tillsammans med TAIF:s Oscar Holst.

– Utvisningen blev kvittad så vi fick sitta lite längre. Så var det en man som stack in en del av huvudet genom en liten glipa och säger orden. Sedan var det ju dags att hoppa in på isen, så jag hann inte lägga mer fokus på vad han sa eller hur han såg ut. Det var först efter matchen jag hann tänka efter och faktiskt insåg vad som hade hänt, berättar Alexander Lindqvist-Hansen för tidningen Smålänningen.


Till kvällens match kastar tränare Tomas Sandlin om rejält i formationerna. Alexander Holmberg finns kvar på sin ytterforwardsplats i förstakedjan, men får nu sällskap av centern Niklas Svensson samt anfallaren Markus Palmberg. På backplats tar Emil Wahlberg plats bredvid Tobias Jonsson. Självklart gör detta att det även ändras om en del i övriga formationer. Den enda spelaren som saknas är Eric Karlsson, som åkte på en hjärnskakning i matchen mot Tranås i lördags.

 

För Vimmerbys del gäller det att se upp lite extra med Trojas erfarna kedja med Johan Andersson, Markus Nilsson och Mattias Åkesson. Och inte minst att få hål på duktige keepern Johan Nielsen…

 

Vimmerbys lag:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemma:
Emil Wahlberg – Tobias Jonsson

Markus Palmberg – Niklas Svensson - Alexander Holmberg

 

Andrafemma:

Dean Moore – Jesper Söderholm

Björn Jonason – Sebastian Nilsson – Simon Dahl

 

Tredjefemma:

Niklas Pavel – Pelle Ström

Jim Nordh – Jesper Danielsson – Nicklas Strid

 

Fjärdeformation:

Jacob Isaksson
Jesper Karlsson – Rasmus Davidsson – Andreas Rundgren

 

Extramålvakt:
Markus Evertsson

 

.


Kommentarer
Postat av: Johansson

Visas matchen på nätet?

2014-12-29 @ 15:54:03
Postat av: Anonym

när ska dom 3 spelare som försvann ersättas

2014-12-29 @ 16:06:37
Postat av: Göte

Väldigt mycket snack om spelare som lämnat. Detta händer alla klubbar som spelar i lägre divisioner. Vimmerby får tyvärr gnällstämpel på sig och det börjar likna skolgården, när man vill "dela om lagen" för de andra lagen är för bra.

Hoppas detta bara gäller supportrarna för att inom laget måste det ju finnas tro på det man gör. Håller med de som manat till att spara pengar istället för att tokvärva. Vimmerby har gjort en bra säsong oavsett hur det slutar.

2014-12-29 @ 16:57:52
Postat av: christian

Är det någon som vet om matchen sänds på nätet?

2014-12-29 @ 18:34:13
Postat av: VH fan

Nu måste man slutat gnälla om spelare hit och dit , spelarna måste ta sitt eget ansvar och coachningen måste bli bättre se till och spela mycket tajtare det är allettan nu

2014-12-29 @ 20:21:02
Postat av: Stå plats

det är väl bara inse vh är inte bättre än så här

2014-12-29 @ 20:30:54
Postat av: Johan

Alltså, det tror fan att man kan skylla på att 3 spelare försvunnit. Det var dom 3 poängstarkaste, och även en lagkapten som försvann.
Det är inte första gången ett lag blir avsevärt mycket sämre när man tappar spelare. Sen om det beror på just kvaliteten eller att det knäcker lite på självförtroendet låter jag vara osagt. Hur som helst. Skulle det värvas för att kompensera förlusterna skulle det har gjorts ganska omgående. Nu är det för sent och det vore att slänga pengarna i sjön. Det är oftast aldrig lyckat att kasta in spelare i ett lag bara sådär. Inte alla spelare har förmågan att spela in sig i ett lag så snabbt.
Nej, satsa på nästa år istället!
Och bara hoppas att HA inte ställer till det igen.
För Jaensson har fan näsa för kvalitativa spelare, det kan man inte sticka under stolen med!

2014-12-29 @ 20:59:48
Postat av: Supporter

vad händer i Ljungby . Vh visa lite vilja

2014-12-29 @ 21:00:35
Postat av: Tränare sökes

Nu måste nog Sandlin gjort sin sista match han måste ju få ut något av laget det är ju nästan samma lag som slog VIK borta i serien

2014-12-29 @ 21:18:37
Postat av: Johan

Ja, men nu kanske man inte ska jämföra VIK med Troja.
Liiite skillnad på kvaliteter och rutin från spel högre upp där. Jag tippade 7-0 på matchen, vilket jag ansåg ganska realistiskt sett till hur VH har sett ut sen alla spelartapp...

2014-12-29 @ 21:29:24
Postat av: Svenne

Vi tar nya tag och vinner mot Pantern på lördag vi måste stötta vi även i motgång det är många matcher kvar VH mot playoff

2014-12-29 @ 21:34:25
Postat av: Ekan

Johan din planta. Du menar VIK, Västervik, som slog seriesegraren i den fantastiska södra Ettan i premiäromgången, i dag tog poäng borta mot hela division 1-Sveriges formstarkaste lag och dessutom ligger före Troja i serien efter två omgångar? Att man alltså inte kan jämföra dem med er, som förlorade mot mot det enda laget som bara har gjort ETT mål hittills (det i segermatchen mot er)? Pajas!

2014-12-29 @ 21:37:05
Postat av: Jonas

Vore kul med en kommentar från Jaensson här. Om han har gett upp värvningsförsöken för säsongen , eller hur han tänker...

2014-12-29 @ 21:59:31
Postat av: LS

Besviken är bara förnamnet mot vad man är just nu! Man anade ju redan i november hur det här skulle sluta när kaptenen lämnade skutan först men så här trodde jag aldrg i min vildaste fantasi att det skulle bli! VH dax att ta tag i det här NU!!!!!!!!

2014-12-29 @ 22:08:19
Postat av: F

Vågar man gissa att Dean Moore ångrar sitt klubbyte nu?!

Bevittnade matchen taif-vik idag.. Länge sedan jag såg ett så bra lag som västervik i bredstorp!
Å bättre lär de dessvärre bli..

2014-12-29 @ 22:11:05
Postat av: piez

Tranås ångrar nog inte att de släppte Dean Moore

2014-12-29 @ 22:18:22
Postat av: Fredde

Ajajajaj så har vi Pantern hemma på lördag som är i serieledning. Men det är som man säger I LIKE THOSE ODDS B-)

2014-12-29 @ 22:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0