Som om vi inte har nog med problem?

Vimmerbyspelare på krogen 14 timmar innan match. Det var nyheter vi nåddes av idag. Mycket stämmer,  en del inte.
 
Vad som är obestridligt är att två av Vimmerby Hockeys nyförvärv inför den här säsongen befann sig på nattklubben Prime på Annandagen, alltså kvällen innan premiärmatchen av Allettan hemma mot Tranås.
Vimmerby Hockeys sportchef Fredric Jaensson har pratat flera gånger med spelarna idag och de bekräftar att de lämnade Prime efter klockan ett på natten - med andra ord mindre än 14 timmar innan matchstart.
 
De båda spelarna hävdar att de bara drack cola och vatten under kvällen. Hur det är med det vet vi inte. Det har dykt upp "vittnen" under dagen som både talar för och emot det. Klart är dock att festkvällen på Prime på Annandagen bäddades in av krogbesök både dagen innan och dagen efter (Juldagen och lördagen, just efter matchen mot Tranås). Och dessa båda kvällar handlade det inte om cola eller vatten i glasen. Inte heller om enbart ett eller två glas. Det vittnar många personer om,  bland annat en både häpen och besviken sponsor.
Tre dagar i rad på krogen inför Allettanstarten alltså. Starkt att hinna få in en match mitt i detta också. 
 
De båda spelarna var avstängda från kvällens träning. Imorgon kommer Jaensson träffa dem igen.
- Just nu vet jag inte vad som kommer hända. Vi måste prata med några personer till och även en gång till med killarna innan vi tar något beslut.
 
Jag återkommer under morgondagen med fortsättningen i denna sorgliga soppa. Om inte spelarna själva innan dess har valt att offentlig gå ut och berätta vad som har hänt och framför allt vilka de är, så kommer jag göra det här. Nej, jag älskar inte att hänga ut folk, men jag tycker ännu värre om att en i övrigt hel och oskyldig spelartrupp blir uthängd och bespottad på grund av två "lagkamraters" obegripliga dumhet.
 
Avslutningsvis: Mitt bredband har brakat ihop idag och beskedet från leverantören är att allt är fixat tidigast fredag och senast måndag. Och jag kan säga att bligguppdateringar via telefon vare sig är särskilt rättstavade eller snabba. Ha överseende! 

Kommentarer
Postat av: piez

Alla vet redan vilka det är..riv kontrakten, sopor

2014-12-30 @ 22:20:11
Postat av: Jögge

Vilka två handlar det om? Tack för en eminent blogg för oss som slaviskt följer VH från en annan del av Sverige. Du gör ett fantastiskt jobb Michael.

2014-12-30 @ 22:27:29
Postat av: Anders

Bort med dom.

2014-12-30 @ 23:14:07
Postat av: Kent

Vad tänker de där krogbesökarna med? Att de inte bryr sig ett skvatt om Vimmerby är ju helt klart. Men de borde väl tänka på sina egna karriärer? Vilka div I-klubbar kommer att vilja ha dessa oseriösa herrar i sitt lag. Div. två nästa för dem antagligen. Är det verkligen så kul på krogen i Vimmerby?

2014-12-31 @ 10:00:26
Postat av: Strömdahl

Tror faktiskt inte det kommer påverka deras framtida karriärer ett skvatt! Finns ganska många exempel på spelare som spelat på bra mycket högre nivå, inom både hockey och fotboll som forsatt som vanligt. Fast det betyder inte att det är ok!!

2014-12-31 @ 11:01:31
Postat av: Kent

Nej, kanske inte. Speciellt om det är riktigt bra spelare. Ska en klubb väga 50 p per säsong mot en kväll på krogen, så blundar man nog med ena ögat. I det här fallet vet jag inte vad det handlar om för spelare dock. I vilket fall som helst är fadäsen inte meriterande.

2014-12-31 @ 11:07:50
Postat av: Strömdahl

Jag personligen bryr mig inte om vem det är.

2014-12-31 @ 11:12:54
Postat av: Gott nytt

Okej. Det kommer en ursäkt från spelarna och då får dom antagligen vara kvar.
Men var i helvete är de utlovade förstärkningarna?? Ska vi vänta ytterligare en vecka och två förluster till eller har föreningen bestämt sig för att köra på med detta laget och bara spela av säsongen?

2014-12-31 @ 12:06:19
Postat av: piez

Ja, det här laget tar inga poäng! Verkar som om luften gått ur.känns inget kul eller spännande, bara vänta på att bli förnedrande av Västervik

2014-12-31 @ 12:29:03
Postat av: Jöns

Två killar som skenar ut på krogen & dricker alkohol är säkert sådana som också kommer offra sig för laget när det går dåligt.

Nej, ge dom sparken omgående, då kan våra juniorer få chansen.

Som sponsor hade jag inte lagt en krona till klubben, för att spelarna ska kunna gå på krogen dagen innan match.

2014-12-31 @ 12:30:30
Postat av: lasse

Trots allt, ett Gott Nytt År VH fans.

2014-12-31 @ 12:47:38
Postat av: Ebbe

Jag tror iofs inte att förlusterna berott enbart på krogbesöken, men när det går dåligt måste man hitta syndabockar. Jag tycker dock den nedåtgående trenden gick att spåra redan i slutet av grundserien. Formtoppen kom för tidigt. Första månaderna i serien var nog Vimmerby ett av de bästa div 1 lagen, men en serie är lång och det är nu man måste vara som bäst. Skål!

2014-12-31 @ 13:14:24
Postat av: lesa

Gott Nytt År!!
Det ordnar sig säkert...på något sätt.
Grabbarna har gjort fel, låt dom nu ångerfullt få skåla in det nya året. Lämpligtvis då med sockerdricka.
Låt dem sedan bevisa att de trots allt är bra hockeyspelare och fortsättningsvis tillhör de som är mest tongivande ute på plan.
Tips inför 2015, inga fler legosoldater till laget, spela hellre in duktiga juniorer. Då kommer nästa säsong att se lysande ut.

2014-12-31 @ 13:50:02
Postat av: Thomas

Ebbe.
Nja det kanske inte enbart beror på det. Men tro inte att d bara drabbar dessa två och deras spel. Tänk på att dom andra med dras ner av deras attityd till allettan och vimmerby som klubb. Detta är inte nåt som bara försvinner utan det kommer pratas om överallt, på stan i andra klubbar och framför allt kommer det hackas och tuggas mycket på plan från andra spelare vilket kommer sätta sig på psyket och dom kanske funderar en gång för mycket och vipps så har focus förflyttat sig lite..

2014-12-31 @ 13:57:23
Postat av: Hans

Antagligen kommer dessa två avstå att täcka skott lika ofta som de kör pingvinen ut från krogen. Dags att vi börjar visa lite västerviks-anda nu grabbar!

2014-12-31 @ 14:24:43
Postat av: Björn

Det där med egna juniorer åter väl kanon. Men om det var så lätt "att spela in duktiga juniorer", så skulle väl trupperna i div I se lite annorlunda ut kan man tro. Satsa på eget material och bli ett mittenlag i tvåan. Längre än så kommer det materialet inte att räcka. Egna juniorer och AE går inte ihop. Inte för någon av småklubbarna i ettan.

2014-12-31 @ 17:34:37
Postat av: Supporter

Tycker den visar på en otrolig lättja! Väldigt förnedrande mot sponsorer, lagkamrater och publik! Jag ser otroligt många eldsjälar i Vimmerby hockey och för många känns detta som ett svek, framförallt för sponsorer som lägger åtskilliga tusenlappar i klubben ! de sa "det är ju inte NHL" men för många är det lika viktigt som just en NHL match ! Tänk på det ! Ses på lördag FORZA VH!!!

2014-12-31 @ 18:25:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0