TAIF-seger både på isen och på läktaren

Nej, Vimmerby Hockey. Bättre än så här krävs om det ska bli något fortsatt spel efter Allettans 14 omgångar. 2-4 hemma mot Tranås i premiären och gästernas insats ska inte föringas på något sätt. TAIF dominerade - både på isen och på läktaren. Tyvärr var det återigen allt för många individuella misstag som fällde hemmalaget. De bärande spelarna och lagets ryggrad, Calle Brattenberger och kapten Emil Wahlberg, klev fram och dominerade. Men fler måste ta ansvar.
 
Vimmerby fick annars en drömöppning med mål i PP redan efetr 42 sekunder (Björn Jonason). Därefter tryckte Vimmerby på riktigt bra i några minuter innan spelet jämnade ut sig.
Matchminut 18 blev förödande för hemmalaget. 1-1 kom efter 17.07 och 2-1 till Tranås efter 17.59. När duktige Mikael Brancalion sedan gjorde 3-1 halvvägs in i den andra perioden, så fanns det verkligen ingenting som talade för Vimmerby. Men faktum är att matchen då höll på att vända igen. Jacob Iskasson sköt in reduceringen till 2-3 efter 33.47 och bara 39 sekunder senare tilldömdes Vimmerby ett straffslag. Alexander Holmberg, som inte har missat en straff de senaste 100 åren prickade dock ribban. Så nära var Vimmerby 3-3, även om det inte hade varit rättvist.

Visst skapade VH sedan några halvchanser i den tredje perioden, men det kändes aldrig som att man var riktigt nära, utan TAIF spelade av matchen på ett prydligt sätt. 4-2 till gästerna kom i öppen kasse med 32 sekunder kvar av matchen.
I och med segern bröt Tranås en sju matcher lång förlustsvit av seriematcher i Vimmerby ishall. Däremot förlängde man sin egen segersvit till nio raka matcher i HockeyEttan och Allettan. Laget kommer bli en ytterst otrevlig överraskning för många lag i den här serien.

Vimmerby då? Laget visar emellanåt att det finns riktig stora kvaliteter och laget kan, när man är på topp, slå vilken lag som helst i Allettan, men för det krävs att alla fyra linor steppar upp. Härnäst väntar Troja på bortaplan i morgon, ett Troja som också de föll i premiören. Chans till snabb revansch för VH.
 
Undrar förresten hur länge sedan det var Vimmerby Hockey förlorade skottstatistiken med 24 skott på hemmaplan? Och för den delen även släppte till 49 skott bakåt?


.

Kommentarer
Postat av: Roger

Vimmerby har tyvärr ingen förstafemma i dagsläget. Det saknas en femma som alltid kommer in och flyttar ner spelet i anfallszonen. Nu har man fyra jämbördiga femmor som får hugga på de chanser som bjuds. Faktum är att laget är söndervärvat, så är det bara.
Jacobs analys att laget skulle klara sig bra ändå höll inte...

2014-12-28 @ 12:02:10
Postat av: Taifare

Håller med om din analys Roger. Dock så tycker jag ändå att Vimmerby är tillräckligt bra för att kunna hota i AllEttan ändå. Det såg vi inte minst när lagen möttes i Tranås även lm det blev vinst för Taif där också..

2014-12-28 @ 12:08:12
Postat av: Jänkare

Sanning i att det är två jänkare på väg in? Känns som de behövs nya spelare NU efter gårdagens utskåpning!
Är det sant att ny sportchef är klar? Namnet jag fick höra gjorde mig orolig. Det lustiga i den soppan är hur man kan skippa att tillfråga han som varit med och byggt Västervik? Ska vara oerhört duktig, men kanske har fått stort hjärta för Västervik?

2014-12-28 @ 12:17:03
Postat av: Bye bye

Även om det är två jänkare på väg in så dröjer det väl innan dom är spelklara och då är det förmodligen försent ändå. Dom skulle varit här för en vecka sen.

2014-12-28 @ 12:32:39
Postat av: gamnacke

För många gamnackar i v-by. Både på & utanför rinken. Man tappar några spelare och sedan har det inte varit annat än undergångsstämning från alla håll. Den där intervjun med två av v-bys
"stjärnor" t ex var som en likvaka. Det håller inte. Tror v-by har sänkt sig själva och kommer få en trist resa framöver.

2014-12-28 @ 13:05:01
Postat av: Jonas igen...

Blir det nån buss? Anmälan?

2014-12-28 @ 13:31:49
Postat av: christian

Jag tycker att dom i båset kunde gjort lite mera igår. Kanske tagit timeout redan i andra perioden och gått ner på folk. Matchen kunde kanske blivit annorlunda då. Men jag är väl bara en av dom som är bra på läktaren,eller?

2014-12-28 @ 15:18:04
Postat av: Fredde

Vad spelar det för roll. Vimmerby bra div 1 lag som kan gå till Allettan varje säsong men när man kommit ditt tar juh resan slut efter ett tag. Betänk att vi skulle gå alway till allsvenskan, då kommer gigantiska bekymmer som ekonomi, spelare, ny hall mm listan kan göras lång. Vimmerby HC är duktiga på ta fram nya spelare som tar steget uppåt i serien. Den dagen som Vimmerby Hc tänker ta steget uppåt i ligan,då krävs det rätt så mycket för en stad med 8000 invånare ungefär. Med dessa ord Forza VH :-)

2014-12-28 @ 15:51:45
Postat av: läktarn

Allettan för bra för köra på framåt,träna på styrspel och defensiven VH

2014-12-28 @ 16:38:43
Postat av: Anonym

Jag håller inte med defensivt ganska bra men framåt uddlöst.

2014-12-28 @ 18:08:10
Postat av: Anders

Bara inte vh värvar nån nu,bättre spara pengar till nästa säsong.

2014-12-28 @ 18:47:28
Postat av: VHkommer igen

Spara pengarna till nästa säsong. VH måste spara massvis med pengar som det är nu! Jagge, Jeppe o Ackered tillsammans kostar några kr ihop! Då har vi en helt annan ekonomi redan från start och kan ställa ett riktigt bra lag på banan!

2014-12-30 @ 19:25:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0