Talangfull AIK-back klar för Västervik

Häromdagen värvade ju allsvenska AIK backen Petter Lindberg från Västervik. I samband med det talade jag med AIK:s tränare Peter Nordström (tidigare hos vår division 1-kollega Forshaga). Han var då ytterst tydlig med att han skulle göra allt han kunde för att på något sätt återgälda VIK med en annan back i retur.
– Jag är väldigt tacksam gentemot Västervik och hoppas verkligen att vi redan inom de närmsta dagarna kan hjälpa Västervik med en ersättare för Petter, sa Nordström då.

 

Och i dag kom det, då 20-årige talangen Jacob Spångberg blev klar för utlåning till serieledaren i den västra HockeyEttan. Spångberg är en storväxt (188 cm, 90 kilo), spelskicklig tvåvägsback, som är extremt svårstoppad när han kommer farande med pucken från egen zon.

Trots sina blott 20 år är det en välmeriterad ung man som ansluter till VIK. Spångberg, med Enebyberg som moderklubb, har bland annat meriter från spel i totalt ett tiotal matcher med U16-, U17- och U-18-landslagen och redan som 16-åring kom han till AIK:s J18-lag. Förra säsongen tog Jacob Spångberg ett rejält kliv i utvecklingen och gjorde då även debut i A-laget (totalt blev det sju matcher i SHL).

 

En efterhängsen skada gjorde dock att Spångberg sedan dess har haft det tufft att etablera sig på seniornivå. Trots det fick han, fullt välförtjänt, a-lagskontrakt med AIK till den här säsongen.
– Han visade innan sin skada att han har kvaliteter för att spela på högsta nivå, sa AIK:s dåvarande sportchef Daniel Rudslätt till hockeysverige.se då.

För att komma igång efter skadeperioden och för att få speltid lånades Spångberg ut till Väsby, där han inledde den här säsongen. I Väsby blev det tre mål och två assists på de elva matcher han spelade. I övrigt den här säsongen har han varvat spel med AIK:s J20 samt a-laget.

 

Bara att gratulera Västervik till ett riktigt spännande tillskott. Helt frisk och fullt igång är Jacob Spångberg en riktig klasspelare på division 1-nivå. Det enda man känner sig lite oroad för är hur det genuina Arsenal-freaket Spångberg ska klara sig i ett av landets Liverpool-tätaste nästen – Plivit Trade-hallen i Västervik?

 

Spångberg gör ikväll sin första träning med Västervik och är spelklar till morgondagens hemmamatch mot Surahammar. 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0