"Vi uppträder som blöta kattungar"

Troja-Vimmerby 7-1. Jag sammanfattar det med ett i sammanhanget snällt ord: Pinsamt!

Det känns som att det vore bäst att sätta punkt där, men det vore fegt. Nu kavlar vi upp ärmarna och försöker bringa ordning i den här soppan. För tillfället väljer jag att hålla mig till det rent sportsliga, vara hyfsat i balans och inte börja spekulera i orsaker till den här kollapsen - och då handlar det inte om spelare som har lämnat eller spelare som inte har värvats.

Nåväl. Åter till det sportsliga. Vad tyckte tränare Tomas Sandlin om kvällens match?
– Vi gör faktiskt en riktigt bra första period, där spelet är jämnt och ställningen 0-0. Vi spelar enkelt, krigar på bra och har några riktigt fina spelvändningar.

Bara att hålla med. Så långt såg det riktgt bra ut. Men sedan då?
– En bit in i den andra perioden åker vi på 3-mot-5-läget, och då vänder matchen. Att de gör 1-0 där är inte mycket att säga om, menar Sandlin.
2-0 kommer strax därefter och det är riktigt snyggt. Troja vänder snabbt, hittar ett genomspel och sedan bara smäller det. 3-0 sekunderna senare är ett självmål och då börjar VH-spelarnas nackar liknande gamars.

– Ja, då tappar vi koncepten. De gör 4-0 och sedan uppträder vi som blöta kattungar, suckar Tomas Sandlin.
– Inför den tredje perioden pratade vi ändå om att vi hade chansen och att det inte var kört.
Men blott 18 sekunder tog det innan en förlupen puck på nyspolad is hade nått en fri Johan Andersson (mycket duktig) och han hade avgjort matchen.
– Just där faller tron på det vi gör, säger Tomas Sandlin.
Sedan rann det bara iväg.

– Den här matchen var så komplex att jag valde att inte analysera den med killarna nu ikväll. Det tar vi i morgon, när jag har fått se den ytterligare ett par gånger på video. Det är så lätt att vräka ut sig saker som man egentligen inte menar så här mitt i all besvikelse. Det gäller att tänka igenom allt som har skett.
– Faktum är att vi körde över ett lag som Tranås  i serien. Nu är de obesegrade i Allettan och vi har inlett med två raka förluster. Bara för att man har haft en dålig period, behöver det inte innebära att man inte kan resa sig. Just Tranås är ju ett lysande exempel på det.
– Dock måste vi ta tag i en del saker och inte bara låta det gå vind för våg. Framför allt kan vi inte låta resultatet påverka prestationen. Just det pratade vi mycket om inför den här matchen och det gäller även hemma mot Pantern på lördag.

Ja, just det. Jag lovar dessutom att i morgon återkomma till våra vänner i Tranås och Västervik. Såg delar av matchen dem emellan i kväll och det var faktiskt en av de bättre matcherna jag har sett i ettan den här säsongen. Att sedan VIK loosade p.g.a. tre av världshistoriens kanske sämsta straffar är ju en annan sak. Ärkerivalerna är helt klart två starka kandidater till att knipa platser som innebär vidare krigande mot Allsvenskan.

Sen är det faktiskt så här: Vi är bara tre poäng från en av dessa platser också. Och det återstår tolv omgångar. Tänk på det!


.

 

.


Kommentarer
Postat av: F

Alla lag har svackor.. Kämpa på!

2014-12-29 @ 23:19:01
Postat av: Tranås TAIF

Lider med VH. Vi i Tranås vet hur det är att bli både söndervärvat och åka på tunga storförluster mot lag man i vanliga fall kunnat slå.
Dagens match hemma mot VIK var äckligt jämn. Taif släpper in 2 mål på sina enda lite sämre 5-10 min i matchen. Det kostar att inte vara bra 60 min/match i denna serien...

2014-12-29 @ 23:39:10
Postat av: Johan

VH är inte det enda laget som kommer åka på en stjärnsmäll mot Troja. Lita på det...

2014-12-30 @ 00:16:43
Postat av: nisse

kämpa på nu VH nu tar vi nyår och nya tag

2014-12-30 @ 01:41:20
Postat av: Fredde

Härligt Taif att ni vann hemma mot VIK. Vi som ni har bra spelare från moderklubben. Men kolla VIK träsket 2 spelare ordinarie från Västervik resten import.....Om jag vore förälder i klubben skulle jag bli mörkrädd. Men Plivit Trade är lika import Trade undrar hur ekonomin håller ???

2014-12-30 @ 03:59:56
Postat av: jocke

Jaha...nu börjar avundsjukan mot vik. Helt sanslöst. Hur menar du Fredde? Om man saknar egna produkter ska man lägga sig ner och dö?

2014-12-30 @ 09:10:44
Postat av: F

Väntar med spänning på uppdatering på bloggen för att få höra vad som händer i Vimmerby hockey?!
Vänsterprassel med ngn annan spelarfru (händer ju titt som tätt), lagfest som spårat ur? Förtroendekris för lagledning? Ekonomisk kris?!
Styrelse som inte drar jämnt?!

2014-12-30 @ 09:44:15
Postat av: Jöns

Fredde:

Import? VIK har en spelare som är import, tror du får googla lite på dina ordval.

Dessutom märks det väl mer än väl att även Vimmerby skulle behöva lite spelare utanför dom egna leden (inte import) med tanke på eran form nu. Eller du kanske är nöjd med era resultat just nu?

Du sitter ju samtidigt & säger emot dig själv & många andra här, det enda ni/vi tjatar om är ju nya spelare, men du kanske menar nya spelare ifrån egna leden då? Eller vill du ha nya importer?

Nej du, jag tror att man i Västervik är relativt nöjd med laget man byggt & då ska vi ha i åtanke att det inte finns något J20 lag där.

2014-12-30 @ 11:48:05
Postat av: nisse

Ja det är ju bra inte ha något j20 lag fortsätt på det viset så kommer det att bli måmga egna spelare i a-laget

2014-12-30 @ 12:06:42
Postat av: Christoffer

Jöns: Att inte ha något J20-lag kan bli förödande om man vill ha ett A-lag i hockeyettan. Titta på senaste avsnittet av studio hockeyettan där ordföranden har lite tankar om det...

2014-12-30 @ 12:32:04
Postat av: Jöns

Christoffer mfl.

VIK har ett stabilt J18 lag som är på gång med en riktigt kompetent tränare. Vilket också kommer utvecklas till ett stabilt J20 lag.

Tyvärr är det svårt att behålla tongivande yngre spelare då ett hockeygymnasium med tillhörande SHL-lag lockar betydligt mer än att stanna kvar & spela i div1.

Men ni verkar ju ha bra vetskap om vilka framgångsrika lag i div1 som livnär sig på egna produkter. Tyvärr inget om dom stora.. Då syftar jag på Tingsryd, Troja osv.

2014-12-30 @ 12:36:13
Postat av: Roger M

Det är nog många som satte morgonkaffet i vrångstrupen i morse. Vimmerby Hockey har många intressenter av både ekonomisk och annan karaktär. Samtliga väntar antagligen nu med spänning och en del fjärilar i magen på ett klarläggande av bloggens insinuation, en insinuation som självklart bottnar i några obehagliga fakta. Vad än det må vara är nog ett snabbt klarläggande av största vikt!

2014-12-30 @ 13:42:54
Postat av: nisse

Jag tror att det måste finnas hockeykultur och en bra grund av egna produkter om en förening på en mindre ort ska klara sig ekonomiskt på långsikt.

2014-12-30 @ 13:49:28
Postat av: Anonym

http://www.vt.se/bloggar/lagkaptenen-bloggar/sjunkande-skepp/?blog=7890524&entry=8048102

2014-12-30 @ 14:05:18
Postat av: Kent

Det var värst vilka bekymmer ni vimmerbybor har fått om VIK:s lagbygge, juniorverksamhet, ekonomi etc helt plöstligt. Har ni minsta aning om hur hopplöst fåniga ni låter? Nu är det fel att värva spelare också (för att ni själva inte lyckats göra det). Ni har ju inte gjort annat än tjatat om nyförvärv ända sedan era tidigare förvärv försvann!!! Hoho, Fredde och ni andra fåntrattar, gräm er! Sedan kan ni gräma er ännu mer. I framtiden kanske ni kan se tillbaka på Vimmerbys ettåriga "storhetstid" med viss nostalgisk glädje ändå. Farm till dess: Grääääm er!

2014-12-30 @ 14:12:19
Postat av: Kurta

Jag tycker publiken i Vimmerbyhallen var ovanligt blek, de satt som ett gäng lik tysta och stilla eller så var det Tranåsklacken som fick publiken att få stora darren. Annars tycker jag Vimmerby spelar fin hockey men har blivit lite uddlöst nu efter Jakob lämnade.....

2014-12-30 @ 14:51:00
Postat av: Stefan

Om man kollar ip adress på inlägg om viks lag är jag övertygad om att dessa kommer från Tranås inte från vh supportrar

2014-12-30 @ 15:32:22
Postat av: s

Extrem låg nivå på diskussionerna, kasta skit på varandras lagbyggen
bara för att det går dåligt för ens eget lag. Det relevanta i dagsläget är väll
att analysera varför det inte blir något bra spel i Vimmerby. Jag tror det beror på flera faktorer. Det verkar som det är lite irritation inom laget,
något som jag inte har uppgifter på, men tidningsartikel att döma
så verkar det så. Sen får man nog skylla lite av spelarnederlaget på ledarstaben. Taimout så sent som mot Ljungby är inte godkänt.

2014-12-30 @ 19:22:05
Postat av: Krabba

Det vänder snabbt:)

2014-12-30 @ 20:17:14
Postat av: Abbe

Jaha, s, och vilka faktorer är det då? Eller menar du att den av dig uppfattade irritationen inom laget samt en alltför sen time out mot Troja utgör dessa "faktorer". Inte mycket till analys i så fall, hörru, och därmed inte heller något vidare lyckat försök att höja nivån på diskussionerna här. Mer "musen som pep", typ.

2014-12-30 @ 20:57:47
Postat av: s

Abbe. Som du kanske kunde läsa i tidigare inlägg så skrev jag att det kunde bero på flera olika faktorer, o ja dom två är en viktig del av nederlaget (tror jag). Då jag absolut inte är ett "profs" inom hockey så kan jag inte stå med en pekpinne o säga att det här, o här är fel. Men så mycket vet jag, för att kunna göra ett bra jobb måste du ha bra laganda och ett jätte förtroende för "chefen" (tränaren). Finns inte det. Ja då kommer det aldrig att gå.

2014-12-30 @ 21:24:20
Postat av: Johansson

Hur kunde det bli så här???? Det är nog dax att bloggen börjar att börjar granska komentarerna igen. 99% skitprat och ryktesspridning. Tråkigt när det här är (var) en så bra blogg.

2014-12-30 @ 22:04:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0