Vilken Alletta vi kommer få!

Skral insats (som vanligt mot de lite sämre lagen), men trots det seger 5-4 och därmed säkrad plats i Allettan. Ja, trots oändligt med utvisningar så redde Vimmerby Hockey ut det under sin Värmlandstripp i går.

 

Och vilken Alletta vi får förresten. Stekheta matcher mot smålandslagen Troja och Tingsryd, ännu mer vibrerande derbyfajter mot Västervik och Tranås. Lägg därtill klasslagen Skövde, Pantern och framför allt Kristianstad, Ja, den södra Allettan har ju alla förutsättningar att bli något alldeles i hästväg. De fem första lagen tar sig vidare mot nya mål. För lag 6-8 är säsongen slut. Allettan drar för övrigt i gång med den första omgången lördag 27 december, men är ännu inte lottad.

 

Mängder med rykten hit och dit om såväl nyförvärv som ännu fler spelare som kommer lämna. Men observera, nu handlar det nästan inte ens om rykten, utan snarare kvalificerade gissningar och önskemål – både från våra egna fans och från våra motståndare…
Kan dock lova att det jobbas intensivt med att spetsa till truppen ytterligare. Tre eller fyra spetsspelare ska ju in och det har visat sig att många spelare vill hit. Men allt ska stämma också. Helt rätt att ha is i magen och slå till på rätt killar. Jag både tror och hoppas att alla, inklusive vi fans, kommer bli mäkta imponerade över laget när vi är i Allettan.

 

Vimmerbys back Niklas Pavel fick fyra matchers avstängning för att han försvarade sig när en motståndare kastade handskarna och skulle börja slåss.
Mariestads Daniel Bertov fick tre matchers avstängning för att han repade visiret på en motståndare när de lekte tuppar och tryckte huvudena mot varandra.
Häromdagen kom så domen för Arbogas Mårten Jakobsson efter det brutala överfallet på Bois kapten Filip Engqvist. Äntligen skulle Disciplinnämnden utnyttja chansen att räta upp den kantrande bestraffningsfärjan och tuffa vidare mot rätt destination. Jo, tjena…!

 

Sju ynka matcher fick Jakobsson. Detta alltså för en förseelse som hade kunnat få fullständigt katastrofala följder. Här diskuteras hit och dit om att spelare ska visa respekt för varandra och då skickar Disciplinnämnden dessa signaler. Bedrövligt och beklagligt!

Tyvärr var det inte helt oväntat, då denna parodi till nämnd tidigare har visat att man fullständigt saknar ryggrad.

 

När Björn Jonason i fjol bröt benet i den där olyckliga situationen med Västerviks Simon Mitman, var det många som skrek på långt straff för Mitman (säkert jag också). Disciplinnämnden bedömde det som en olyckshändelse och det får man då acceptera. Det är en bedömningssak och helt okej. Men något som etsade sig fast hos mig efter den händelsen var när jag pratade med en av nämndens ledamöter efter beslutet och han motiverade den friande domen med: ”Vi vill ju hellre se spelare spela än att se dem avstängda”.
Jag kom att tänka på de orden nu igen, efter Mårtenssons brutala överfall på Mariestads Engqvist. Är det alltså så att domen döms så mild som möjligt på grund av att man hellre friar en fäller, hellre försöker slussa återfallsbrottslingar ut på isen så snabbt som möjligt än att statuera exempel och sätta ner foten för vad som inte är okej?

Ja då ska Disciplinnämnden aldrig mer ta ordet ”respekt” i sin mun. För det är det sista de har visat gentemot offret i detta fall. Ett hån mot stackars Engqvist, som nu ligger hemma med mosad näsa, blåslaget ansikte och hjärnskakning. Och ändå hade helt galen tur att det inte blev värre...

 

Nu släpper vi det och tar sikte på kvällen. Västerviks Petter Lindberg mot Vimmerbys Jakob Karlsson och Nybros Rickard Palmberg. Med andra ord AIK mot Södertälje på tv klockan 19.00. Fint som snus.


Och på onsdag har vi seriefinal hemma mot Västervik. Sittplats är i stort sett utsåld och storpublik väntas. Så boka in ankomsten till hallen lite tidigare än vanligt.

 

.


Kommentarer
Postat av: Forza vh

Jesper Törnberg hade väl varit ett intressant namn för Vimmerby?

2014-12-02 @ 11:48:51
Postat av: Jocke

Någon som vet när spelschemat fastställs?

2014-12-02 @ 12:48:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0