Hypervass finländare förstärker Västervik

Hammarby ligger i ingenmansland i division 1 D Fortsättning. Och det är från just Hammarby som Västervik plockar sitt första av två tänka forwardsförvärv.

VIK gjorde i dag nämligen klart med Hammarbys skyttekung, finländaren Jesper Kokkonen. Med sina 17 poäng (11+6) ligger han trea i Fortsättningsseriens poängliga. Hans elva mål är dock bäst av samtliga spelare i serien. I grundserien gjorde Kokkonen, som kom till Hammarby från Ilves J20 den här säsongen (representerade även LeKi i den näst högsta ligan vid tre tillfällen), 30 poäng på 26 matcher och var med det bäst i Hammarby.
På meritlistan har Jesper Kokkonen även ett 40-tal ungdoms- och juniorlandskamper för Finland.


D-serien dras ju med ryktet att hålla ganska låg nivå, så många kanske tvekar på den här värvningen. Min magkänsla säger dock nåt helt annat. Under hela sin karriär har 20-åringen presterat och levererat, var än han har spelat. I år tog han också på allvar steget från junior- till seniorhockey – och gjorde det över all förväntan  – i ett riktigt beskedligt division 1-lag dessutom. Han blandade sig i D-seriens skyttetopp (blev elva totalt i poängligan och trea i målligan), där vi ändå hittar namn som exempelvis Joni Lindlöf, Niklas Bröms, Marcus Waldehagen och Patrick Nordström.

 

Jesper Kokkonen anländer till Västervik på söndag, då han gör sin första träning. Två dagar senare, gör han sin första match, då Kumla väntar på hemmaplan. KOntraktet är skrivet för resten av den här säsongen.

 

Riktigt spännande förstärkning av VIK. Nu väntar vi på nummer två.

 

.


Kommentarer
Postat av: kval

Kanske ännu ett klipp som VIK gjort med J.Kookonen en sniper och hårdjobbande forvard . Flera lär vara
intresserade att spela i Västervik framöver. Lind o stoltz lär fixa fram en bra center också , så Västervik får ett kanongäng till ev kval .

2014-02-07 @ 21:20:27
Postat av: stefan

Klipp som Hjärpe då :-)

2014-02-08 @ 22:17:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0