It´s now or never - ut och njut!

Regissören av den södra Allettan kan sannerligen sträcka på sig och slå sig för brösten. Vita Hästen och KRIF gör i eftermiddag upp om seriesegern (ettan direkt till play off 3 och tvåan direkt till play off 2). Mariestad är klart för play off 1. Och i Vimmerby avgörs vem av hemmalaget och gästande Tingsryd, som ska göra dessa tre sällskap till vidare kval mot Allsvenskan. För det andra laget är säsongen slut runt klockan halv sju i kväll.

 

Förutsättningarna är busenkla. Seger för Vimmerby och vi är vidare. Oavgjort vid full tid eller seger för Tingsryd, så är de vidare.

- Det är ju det här som är det absolut roligaste med hockey. Vi har förberett oss bra samt har en jämnhög och sund anspänningsnivå. Jag tror att det lag som är minst rädd för att förlora kommer ta hem det, säger Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin.

 

Martin Karlsson, tränare i Tingsryd:
- Vi har nu kommit till en helt avgörande match. Det gäller dock att inte fastna i en massa grubblerier. Vi har därför inte snackat särskilt mycket om det mentala utan det gäller att köra på precis som vilken match som helst. Kunskapen finns i laget för att vinna matchen. Går vi ut och bara gör vårt bästa då tror jag vi vinner, säger han till klubbens hemsida.
Du hittar hela den ”inför-texten” här.

 

- Trycket är ju betydligt högre på Tingsryd. Självklart blir vi jättebesvikna om vi missar play off, men det skulle ju vara långt ifrån samma fiasko som det är för Tingsryd om de missar, säger Tomas Sandlin.
- Allt beror ju på hur man mäter framgång. Vi gjorde en jättebra grundserie och har tagit lika många poäng i Allettan, som vi gjorde i fjol, men det räcker inte för att gå vidare den här säsongen. Det finns många saker med den gångna säsongen som vi kan vara nöjda med och ta med oss för framtiden. Samtidigt finns det saker som vi inte kan påverka, som exempelvis skador, domarinsatser etc.

 

I Vimmerbys lag är Jim Nordh tillbaka efter sin skada och börjar som extra forward (men kommer garanterat få så mycket istid som möjligt). Calle Brattenberger tar plats i målet och Robin Anderson vaktar båsdörren.
- Robin är stekhet och gjorde det jättebra senast. Men nu har Calle fått vila en vecka och han har mer rutin. Dessutom har han skrivit på nytt kontrakt och det är viktigt att visa att vi tror på honom och att han är förstemålis. Inga konstigheter med det, menar Sandlin.

Även Tingsryd mönstrar ordinarie lag.

 

Om du inte har möjlighet att ta dig till Vimmerby ishall i eftermiddag, så kan du köpa LG Sports livesändning av matchen här.

 

Klockan 14.00 öppnar Tigerpuben i ishallen. Kl 16.00 släpps pucken.
It´s now or never - ut och njut!

 

Vimmerbys lag:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backpar:

Oskar Carlsson - Henrik Tång

Emil Wahlberg – Tobias Jonsson

Tobias Ternelius – Simon Petersson

  

Kedjor:

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Björn Jonason

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Simon Dahl

Kevin Weiskog – Markus Kinisjärvi – Markus Modigs

Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Extra back:

Pelle Ström

 

Extra forward:

Jim Nordh

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

.


Kommentarer
Postat av: VH fan

Gå för seger och nu måste alla hjälpa VH från läktarplats att bära fram laget till seger

2014-02-16 @ 14:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0